Да правиме машки муабет, полн со факти.
На форумот имаше теми кои што предизвикуваа омраза кон останатото (немакедонско) население кое живее во Македонија, и нашите соседи.
Такви теми сигурно сеуште има и ќе ги има, бидејќи мислите дека ако е затворен форумот не можат "непријателите" да ве прочитаат што пишувате. Грешите одма.
Да продолжиме. Братството е супер работа. Му пишав и на исногуд ПП (ако не го згрешив никот). Супер е организацијата на млади за заштита на нивната историја, култура.
Но овој пристап ви е мнооооогу погрешен
Да се навратиме кој тоа прв почнал. Вие први формирате таков сајт, дискутирате на такви теми, па шлиц ве вадат во јавност. Значи вие прекршивте член од уставот, а не шлиц. Шлиц кога би излажале нешто, и јас би бил со вас. Ама знаеш како викаат... ако шлиц лаже -
гугл кеш не лаже.
Немате основ да се жалите понатаму. Ако ти ми влезеш во куќа за да ме ограбиш, и јас те фаќам и ти мавам еден добар ќотек, не се жали што сум те истепал.
Правниците на форумов малку (повеќе) ги имаат надвладеано чуствата, па не можат логички и неутрално да размислуваат. Ама ќе им помине...
За на крај. Постојат такви сајтови и форуми во кои албанците, бугарите, грците и србите (приметив дека тие ви се вечни непријатели) шират расна омраза, ама исто така голем е нивниот број кои секојдневно исчезнуваат. За останатите, жалете се. Жалете се во фирмата што ги хостира, во податочниот центар каде што им се хостирани серверите на фирмата што ги хостира (ако не е заинтересирана да превземе активност), жалете се кај ќе стигнете. Такви сајтови јас лично не знам. Не ми се дига на убиства и етнички чистења. Или што би рекол Трендо, не ми се дига на паѓање
Не знам на која тема пишав... Грците и Бугарите имаат извршено етничко чистење врз врз вашите дедовци и прадедовци Македонци. Дали ви е мило и драго за тоа? Ве прашувам бидејќи вие сакате истото да ми го направите мене. Одговорот е ист со оној кој мојот правнук ќе го даде на истото прашање.
Сакам да сватите нешто. Јас не знам од кај пичке си материне сум се погодил тука. Ама тука сум, колку што знаеме уназад историја тука сме, во овие денешни граници. Ова е мојата татковина.