Дали некој знае кој му е на Исус Христос татко?

• Креатор на темата Креатор на темата Petar-Taz
  • Време на започнување Време на започнување
Верувам...

Многу едноставно.
Ме интересира зошто вие верувате, а одредена група на луѓе не.
Шо е тоа шо те натера да станеш верник?

Само немој да ми копираш некои глупи цитати од Библијата, или да ми пастираш изреки од некои збрчкани старци, туку наведи ми свој став.

Хахах копирам Гугл цитати? Ми добро де... ама ти да не гледаш Зеигеист :P може?

Ако сакам ќе копирам. Јас можам да користам се што ми е достапно од верата, како што ти можеш да користиш се што е спротивно на неа.

-Верувам затоа што знам дека има нешто повеќе од што мојот примитивен ум и разум може да интерпретира.
-Верувам кога гледам на се околу себе. Верувам кога се радувам на денот, или кога се плашам од ноќни ѕверови.
-Верувам кога некој ме негира, бидејки знам дека постојам.
-Верувам кога некој ме подценува а не ме знае и знам дека не е во право.
-Верувам кога ќе направам грешка, бидејки најчесто кривицата е во мене или по заслуга на некој друг човек, а не Бог, бидејки имаме слободна вољја. Бог може да ти помогне да не се фрлиш од мост, но нема да те фати долу ако сам го избереш тој пат
-Верувам кога ќе ми се случи нешто лошо, бидејки ако се потрудам доволно ќе видам дека има низа причини по кое тоа нешто ми се случува.
-Верувам кога гледам како во Африка се гладува, а човековата лакомост профитира од нивните маки и нивната смрт.
-Верувам и дека на добри луѓе им се случуваат лоши работи, но знам дека некои добри луѓе не им помагаат на своите добри браќа. Верувам дека на добри луѓе им се случуваат лоши работи, но на крајот на краиштата кои сме ние да пресудуваме за такви работи.
-Верувам дека ѓаволот и злото се присутни кога не е присутна верата т.е. Бог. Како што е темнината одсутство на светлина или пак студилото одстутсво на топлина. (Физика, Ајнштајн).
-Верувам бидејки знам дека некои работи сам мора да ги сработам и да не чекам на возвишена интервенција бидејки таквата може да дојде со труд и верување, а не седење и лелекање.
-Верувам кога некој неможе да ме сфати бидејки верувам, но сепак има нешто што во гради го чепка и тајно посакува да дознае и спознае тоа што на мене ми е веќе секојдневие
-Верувам бидејки сакам да верувам и знам дека кога ќе ги затворам овие очи, ќе ми се отворат нови, други, искрени и скоро совршени, во место кое што умот неможе да го предскаже а зборовите не се доволни за опис.

Хахах копирам Гугл цитати? Ми добро де... ама ти да не гледаш Зеигеист :P може?

Ако сакам ќе копирам. Јас можам да користам се што ми е достапно од верата, како што ти можеш да користиш се што е спротивно на неа.

-Верувам затоа што знам дека има нешто повеќе од што мојот примитивен ум и разум може да интерпретира.
-Верувам кога гледам на се околу себе. Верувам кога се радувам на денот, или кога се плашам од ноќни ѕверови.
-Верувам кога некој ме негира, бидејки знам дека постојам.
-Верувам кога некој ме подценува а не ме знае и знам дека не е во право.
-Верувам кога ќе направам грешка, бидејки најчесто кривицата е во мене или по заслуга на некој друг човек, а не Бог, бидејки имаме слободна вољја. Бог може да ти помогне да не се фрлиш од мост, но нема да те фати долу ако сам го избереш тој пат
-Верувам кога ќе ми се случи нешто лошо, бидејки ако се потрудам доволно ќе видам дека има низа причини по кое тоа нешто ми се случува.
-Верувам кога гледам како во Африка се гладува, а човековата лакомост профитира од нивните маки и нивната смрт.
-Верувам и дека на добри луѓе им се случуваат лоши работи, но знам дека некои добри луѓе не им помагаат на своите добри браќа. Верувам дека на добри луѓе им се случуваат лоши работи, но на крајот на краиштата кои сме ние да пресудуваме за такви работи.
-Верувам дека ѓаволот и злото се присутни кога не е присутна верата т.е. Бог. Како што е темнината одсутство на светлина или пак студилото одстутсво на топлина. (Физика, Ајнштајн).
-Верувам бидејки знам дека некои работи сам мора да ги сработам и да не чекам на возвишена интервенција бидејки таквата може да дојде со труд и верување, а не седење и лелекање.
-Верувам кога некој неможе да ме сфати бидејки верувам, но сепак има нешто што во гради го чепка и тајно посакува да дознае и спознае тоа што на мене ми е веќе секојдневие
-Верувам бидејки сакам да верувам и знам дека кога ќе ги затворам овие очи, ќе ми се отворат нови, други, искрени и скоро совршени, во место кое што умот неможе да го предскаже а зборовите не се доволни за опис.

Леле, леле, другар ти си од поприлично затуцаните....
Многу ми се спие, ќе удрам реплика утре...

Леле, леле, другар ти си од поприлично затуцаните....
Многу ми се спие, ќе удрам реплика утре...

Благодарам. :smir:
Сега спиј мирно и уживај. Непостои нешто што може да ти се прикраде во ноќта, бидејки ако не веруваш тогаш непостои.
Реплика? Зар има потреба? Каква реплика? Дека не се сложуваш со тоа што јас верувам? Па знаеме. Немора да ми кажуваш/докажуваш.
Јас бев доволно добар бидејки праша, па ти одговорив... што те тера да мислиш дека сакам реплика? Не побарав јас... додека ти побара да ти напишам...
ох... шит заборавив СЛОБОДНА ВОЛЈА.

Благодарам. :smir:
Сега спиј мирно и уживај. Непостои нешто што може да ти се прикраде во ноќта, бидејки ако не веруваш тогаш непостои.
Реплика? Зар има потреба? Каква реплика? Дека не се сложуваш со тоа што јас верувам? Па знаеме. Немора да ми кажуваш/докажуваш.
Јас бев доволно добар бидејки праша, па ти одговорив... што те тера да мислиш дека сакам реплика? Не побарав јас... додека ти побара да ти напишам...
ох... шит заборавив СЛОБОДНА ВОЛЈА.
Работа на која често заборавате.
Ама добро,таква ви е религијата,не ве обвинувам.

А да прекинете со офтопикот и да се вратите на темата...

А да прекинете со офтопикот и да се вратите на темата...

Не сакам да се правам шизик,демек еве му контрирам на модератор,ама...

Десет страни уназад темата е офтопик.
Сега најде да реагираш,кога се случи приклештување и наметнување незгодна за вас материја.

Ова не личи на ништо друго,освен на избегнување.
Грција вака прави.

Обично првите 2-3 страни се по темата, за жал СЕ останато е ВОН конкуренција.

Не сакам да се правам шизик,демек еве му контрирам на модератор,ама...

Десет страни уназад темата е офтопик.
Сега најде да реагираш,кога се случи приклештување и наметнување незгодна за вас материја.

Ова не личи на ништо друго,освен на избегнување.
Грција вака прави.
Да бе Разиел со душа чекав да приклештите некој вреник а јас да кажам стоп...
Еве ако така мислиш ќе ја префрлам целата дискусија на соодветна тема..па продолжете таму..

Да бе Разиел со душа чекав да приклештите некој вреник а јас да кажам стоп...
Еве ако така мислиш ќе ја префрлам целата дискусија на соодветна тема..па продолжете таму..

Па секако...
Тоа требаше да го направиш уште на четврта страна,не баш ја кога се заиграв со прерано починатите деца:(
Сепак,мора да ти се пружи рака.Во целост знаеш како да го избиеш фокусот од непожелната материја.

Па секако...
Тоа требаше да го направиш уште на четврта страна,не баш ја кога се заиграв со прерано починатите деца:(
искрено како одат темите во офтопик..ќе треба да отворам една од фирмите кои помагаат при селидба...:smir:
Сепак,мора да ти се пружи рака.Во целост знаеш како да го избиеш фокусот од непожелната материја.
Дискусијата е префрлена на...Ако Бог постои, зошто допушта зло и страдање?
Назад на темата...

Незнам зошто има ваква тема.
„Слезе преку светиот дух и Марија Дева и стана човек“

Енд оф Стори.

Ако некој пак мисли дека ќе го пронајде „земниот“ татко... тогаш со среќа. :baeh:

Vaka isus bil roden od marija bil zacnat so duh od gibrail se rodil i zboruval uste koga se rodil.
Drugo isus ne e obesen na krst toa e laz zarem gospod ce dozvoli odbran covek da bide ubien od covek? toa ve lazat papite

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom