Бугарски паравоен поход во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Славјански или си Македонец или си Азиец нема бугарски Македонци има Македонци кои живеат во бугарија поради причини кои на сите ни се познати а има и такви кои по крв се Македонци но не заслужуваат ни М од Макдонското зш му служат на онои кои е против МАКЕДОНИЈА а Македонија е се што имаме... и требе да се брани од такви напасти

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Добро, ваљда ја сфативте поентата на Славјански, истото и тој го кажа,само со други зборови.И токму тоа е трагедијата, што голем дел од источниве ни другари потекнуваат од наше семе и тоа е трагично,како така испрани синови сега се вртат против татковците.

N

n/a

Гостин
Гнаса од човек.

Ќе го чујам деновиве, за да се договориме околу организацијата. Сакам да учевствувам :pipi:
Ма гнаса од човек у.п.м.
Ѕвонев јас уште прееска за да се најавам на `походот`..
али:
телефонскиот број не постои!

И дај подсоберете го тоа теле у Охрид...
да не праќам ја од Скопје експерти по `расходки с лотка`
да го шетаат по езеро и да го запознаваат со убавините на Охридското Езеро.
(на подводни мислам) :vozbud:

Член од
29 септември 2007
Мислења
245
Поени од реакции
17
Македонските планини се опасни по здравјето и животот на бугарски фанатици... ова е од статистика чисто

you have been warned :helou:

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
За секој случај, пратив информации до State Department Macedonia Desk, до Американската амбасада, до Британската амбасада, и до Германската амбасада, со листа и објаснување за копуците од бугарската Државна Сигурност кои ја матат водата, и додатно ако се случи нешто за да знаат за што се работи. Не дека не ги знаат што смрдливци се, ама ајде реков нека е “поколоритно’’.

Од мене уште една информација длабоко поврзана со темата:

Бугарскиот олимписки тим за дигање тегови повлечен заради допинг

Бугарската федерација за дигање тегови соопшти денес дека одлучила да го повлече својот тим од Олимписките игри во Пекинг кои ќе се одржат во август годинава. Единаесете членови на тимот -- осум мажи и три жени -- паднаа на тестовите за допинг. Тестовите беа изведени на почетокот на јуни и покажаа позитивен резултат за употреба на метандиенон кај сите единаесет натпреварувачи.

Овој инцидент е еден во серијата допинг инциденти кои оставија црна дамка на репутацијата на бугарскиот тим. На Олимписките игри во Сиднеј во 2000 година, на бугарските олимпјци им беа одземени три златни медали заради употреба на недозволени средства за допинг, а бугарските наптреварувачи беа пратени дома.

Допингот не ги одминува ни јужните соседи. На почетокот на месецов, Меѓународната федерација за дигање тегови казни единаесет грчки дигачи на тегови со суспензија во времетраење од две години. Анти-допинг мерките превемени за време на Олипијадата во Атина во 2006 во поранешната Отоманска провинција, изгледа не беа на завидно ниво. Тогаш, дванаесет од вкупно дваесет и шест дигачи на тегови беа суспендирани заради допинг.

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
Шо е до мене бе пезевенк, уште утре може јас и ти, каде сакаш и кога сакаш да ја поделиме или одбраниме Македонија :)

А со заплашување за медиумското промовирање на кршење на носови, ич немај гајле :) Учиме и ние по нешто. Одборот заседава :)

Него, ако сакаш да се договориме лично за детали за средбава, нешто порано, слободно кажи ми, ќе се најдеме ко шо е ред.
Прво, поправи си го речникот. Јас, да те кажев “ пезевенк“ ке ме банираше. Не го злоупотребувај монополот на администратор. Велиш “ учиме и ние“. Кој тоа вие? Ти, лично, па се ословуваш на Ви, групата околу тебе, или се поистоветуваш со целата држава. Ако е прво и второ, ваша работа. Ако, се поистоветуваш со држава, што ке каже со актуелната власт, грешите. Во политика нема јуначење и квазипатриотизам. Треба разум, памет и мудрост во водење на политика. Поесебно во позиција во која се наоѓа Македонија денеска. Вие, свесно или несвесно, барате и Бугарија, да ја услови Македонија со некои барања Македонија, пред НАТО и ЕУ. Зошто, од една туристичка тура да се прават вакви лажни, виртуелни узбуни. Сака некој да има тепање со Бугароте-туристи? Сакате да Македонија стане забранета дестинација за Бугарите. За мене лечно, ова некој го прави многу свесно и плански. Зошто не се почитува фактот дека во Бугарија се повеќе кругови и луѓе се на став дека Македонците се народ со посебна национална свест. Се бараат, сеуште, тие конзервативни и реакционарни кругови кои ја негираат македонската самобитностли и со нив се поистоветува целата Бугарија, сите Бугари и сета бугарска политика. Тоа е теза, политика, платформа само на тие кои ја гледаат Македонија близу Србија. За моите коментари за факт дека кабелските оператоти во Македонија, странските ТВ станици ги даваат само со српски превод нема коментари.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Hristo: Бугарија веќе одамна ја условува Македонија, игра многу подла политика. Твоите демагогии не ни се потребни на нам Македонците.

Р.Ѕ. имаш предупредување пред бан!

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
такви виртуелни патроити ко магариња ве претепаа пред некоја година...па некоја година потоа, па ве тепаа на стадион....па плачевте по телевизии ко пички мамини, со солзи во очите со џумки на главите

такви виртуелни патриоти низ војна имаат поминато дете....се гледаме...охригани и битолчани ви се спремаат слушам...

поздрав имам работа
на пп малку поќе информации молам кога каде како :pipi:

брат му на дедо ми бил насилно мобилизиран од бугарите, како и безброј други Мариовци и други Македонци шо биле насилно мобилизирани и од едната и од другата страна, невидени злочини имат праено низ сите делови на Македонија за време на 1 светска, и ќе идат да „слават“ годишнина кај нас... :zid:

со сила си го барат...

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
......ima li nekoja konkretna moznost za odgovor na "baranjeto" ili pak samo ladenje muda ovde e vo tek... ???

Член од
1 август 2007
Мислења
153
Поени од реакции
10
Каракачанов со "комитите" и "комитките"

Вчера, 28 jуни 2008, во Софиjа Каракачанов со "комитите" и "комитките" тренирал по софиjските улици за походот во Македониjа:
После како публично го изтипосаа како "таен" пед.р:

Член од
7 април 2008
Мислења
328
Поени од реакции
7
Eеееее, ного комити ного херои во форумов. И сакате да се тепате. Децки газове цуцулести. Не ве е срам. Наместо да седнете на ракиja и да решите проблемте. Да испеете по некоа песна. Слушаите малко постари хора като мене бре. Аиде со здраве.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Eеееее, ного комити ного херои во форумов. И сакате да се тепате. Децки газове цуцулести. Не ве е срам. Наместо да седнете на ракиja и да решите проблемте. Да испеете по некоа песна. Слушаите малко постари хора като мене бре. Аиде со здраве.
i ke pijam so tebe be bratko i ke peam

ama od ednata strana ti kako Bugarin i jas kako Makedonec

cisto ,jasno i ednostavno

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Не сакам да коментирам на темава бидејќи ќе почнам да пишувам и сигурно ќе навредам некој, само сакам да им предложам на админите и модераторите да им ги избришат account-тите на сите бугари на форумов ако може.

Член од
7 април 2008
Мислења
328
Поени од реакции
7
i ke pijam so tebe be bratko i ke peam

ama od ednata strana ti kako Bugarin i jas kako Makedonec

cisto ,jasno i ednostavno
За това немој се коси. Никогаш не сам кажал друго. Ама моиата ракиja а поубава да знаеш, оти сам сам ja правил. Ако доидеш в Горна Джумаja обади се. "Пиите и пеите заедно наместо да се тепате деца!".

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom