Бугарски паравоен поход во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
Америка ни гарантира безбеднст:pipi:
:pos2:

F

FilipMacedon

Гостин
Нека дојдат ке ги пречекаме со едно топло добредојде,само нека си ги понесат сестрите и мајките тогаш ке биде уште потопло

Член од
28 јуни 2008
Мислења
19
Поени од реакции
0
дете треба да ти влезе во глава ко што ти влага у гз...ВИЕ СТЕ ПРОВОКАЦИЈАТА..ЛИНИЈАТА ЈА ПОМИНАВТЕ...ВО ПЛАНИНА ИДЕТЕ...ке нема полиција ни да ве брани ни да ве штити....

такви планинарски групи ко вашите кај нас има многу поопасни..НЕ СЕ ЗАЕБАВЈТЕ...никој не спомна тепање....нема да излезете живи...ти влезе ли сега???
Не се напинјај да б'деш страшен.У мен лично будиш само смех.Казах ти куче кое много лае не хапе.Такви виртуални патриоти са ми јасни

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Такви виртуални патриоти са ми јасни
такви виртуелни патроити ко магариња ве претепаа пред некоја година...па некоја година потоа, па ве тепаа на стадион....па плачевте по телевизии ко пички мамини, со солзи во очите со џумки на главите

такви виртуелни патриоти низ војна имаат поминато дете....се гледаме...охригани и битолчани ви се спремаат слушам...

поздрав имам работа

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
За снимките ти говорја.Беше ги постирал на Виртуал Мацедонија.Истите тиа снимки.И за никакви паравоенни формированија не става дума.што се напинјаш да сееш паника.Иначе и аз бих отиш'л на похода.Пра Дедо ми е умрјал на фронта јужно от Битолја.Бил се е заради ВАС с англичани французи с'рби г'рци .Вечна Му Памет
za bugarija "golema" umrel ne dosol da go "odbrani" lozjeto na "komsiite"!dojdete sto poveke na pohodot. da oma za site !

Од кај ја разурнавте цела Македонија, пола луѓе раселивте, од кај брат со брат направивте да се мразат и убиваат па и уште ќе ми се ракувате, ко којзнае што арно да сте напраиле...... срамота....
Да не ве викаа Македонците да им ги уривате градовите: Битола, Дојран..
Дајте им кандидатски статус на Србите и срештајте се со дипломати ...... ама во Брисел (таман сте всички другарчета от прва световна собрани). Што не правите поход во Егејска Македонија бе, туку овде најдовте село без кучиња па само да провоцирате нешто, а...??

Правим си разходка. Как'в ви е проблема?!:uvo:
Не е разходка, не се прави толку невин. Одбележувате годишнина од нашите страдања во имја....???????? Признај ќе има по некоја балгарска патриотическа, нови пропагандни клипчиња... дрн, дрн, дрн.
e vojvodo sapin da go praveme toa tatarcinjata najarno ke e !
... Дајте им кандидатски статус на Србите и срештајте се со дипломати ...... ама во Брисел (таман сте всички другарчета от прва световна собрани ... pa i pederconjata ke se soberat o trojka ke si cinat ...

pozZ

F

FilipMacedon

Гостин
Не се напинјај да б'деш страшен.У мен лично будиш само смех.Казах ти куче кое много лае не хапе.Такви виртуални патриоти са ми јасни
Си го кажав своето останува на вас

F

FilipMacedon

Гостин
такви виртуелни патроити ко магариња ве претепаа пред некоја година...па некоја година потоа, па ве тепаа на стадион....па плачевте по телевизии ко пички мамини, со солзи во очите со џумки на главите

такви виртуелни патриоти низ војна имаат поминато дете....се гледаме...охригани и битолчани ви се спремаат слушам...

поздрав имам работа
ќути ти па не открвај се остај нека дојдат за да се изненадат

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
E па повели и с'рбите исто са добродоjни :) Туристически поход „Охрид – Дојран 2008” по линијата на јужнија фронт от П'рвата световна војна (по повод 90 години от краја на П'рвата световна војна) С'с записване! Маршрут: 1-ви ден - Тр'гване на 10 јули 2008 г. в 8.00 ч. от Билјанините извори крај Охрид и преход през планината Галичица до село Стенье на брега на Преспанското езеро. 2-ри ден - С организиран транспорт се п'тува до село Брајчино от другата страна на Преспанското езеро. От там се прави преход до хижа „Големо езеро”, намирашта се покрај едноименото ледниково езеро на Баба планина. 3-ти ден - От хижа „Големо езеро” се ходи до хижа „Копанки” (като единија вариант е да се мине през вр'х Пелистер, а другија - през местноста Ц'рвени стени. 4-ти ден - Слизане до хотел „Молика” (30-40 минути). Организиран транспорт до село Живојно, намирашто се в полите на Нидже планина. Посештение и разходка в град Битолја. 5-ти ден - Изкачване на вр'х Кајмакчалан и срешта с дипломати на страните – участнички в П'рвата световна војна. 6,7 и 8-ми ден - Преходи по фронтовата линија по билата на Нидже и Кожуф планина. 9-ти ден - Пристигане в град Гевгелија. 10-ти ден - Преход Гевгелија- Дојран (през Богданци и село Фурка, к'дето се е намирал штаба на генерал Владимир Вазов (брат на Иван Вазов)). Забележка: За тези, които нјамат достат'чно време и физическа подготовка има в'зможност за вклјучване в отделните етапи от маршрута. Нужна екипировка: -планинарски обувки; -палатка, спален чувал, шалте; -топли дрехи и д'ждобран за евентуално студено и д'ждовно време; -храна (може да се закупи в Охрид, с. Стенье и Битолја) Организатор на похода е сдружение „Хоризонти” с председател Лјубчо Куртелов. Тел за контакти: +389 (0)46 262 530 стационарен; +389 (0)70 331 159 мобилен Записванија за участие могат да се правјат и в Културно- информационнија цент'р на Република Б'лгарија в Скопие. виж програмата за јули-август
A јас си мислев дека ке ве пропуштам.... Елајте при мени в Дојрана Града... на 20 јули...хммм...периодов е онака баш кога цело друштво ке бидеме кај мене у викендица.... Дојран е мало место, ќе нема кај да бегате бре курвичиња едни освен преку езеро кај ГЕЈОВИТЕ таман да ви го бапнат по еднаш!
А баш сакам да го видам тоа педерчето што по незнам која случајност ми е роднина, а е голем активист за бугарите.... Сакам да му ја видам фацата коа ке му улетам со хебла! Сигурно ке биде и он таму! Еднаш го замаваа коа ја поставуваа бистата на Мара Бунева, ке се погрижам повторно да го јаде стапот, ми го брука презимето!!! Криминалец!
Мрш пичка ли ви материна татарска!

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
Добро прашање!
Не е битно, ако стигнат, ќе ги пречекаме :) соодветно!

Член од
28 јуни 2008
Мислења
19
Поени од реакции
0

поздрав имам работа
На споменика на Бунева набихте двама старци на по 60 години ,при това македонски граждани.Единијат беше Мирослав Ризински.Нјама што голјамо геројство.мацедонцки идеја си нјамаш колко са ми смешни виртуални герои като тебе.Мноооого смешни.Много е лесно да ми се правиш на м'ж на форума.ште те видим на 10 дали ште се покажеш:)

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
На споменика на Бунева набихте двама старци на по 60 години ,при това македонски граждани.Единијат беше Мирослав Ризински.Нјама што голјамо геројство.мацедонцки идеја си нјамаш колко са ми смешни виртуални герои като тебе.Мноооого смешни.Много е лесно да ми се правиш на м'ж на форума.ште те видим на 10 дали ште се покажеш:)
Е баш за овој праев ја муабет.... Курвар! И он, и брат му! Ретардирани бугарофилски идиоти! На нив ке целам првин! Ако ми се рода, они највеќе ќе го јадат! И АКО СЛУЧАЈНО ГО ПРОЧИТААТ ПОСТОВ, ДА СИ ЗНААТ!!!

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
А да организираме ние поход по Пирин и другите наши краишта?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom