Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.211
Поени од реакции
34.456
Темата не е за тоа дали 15 годишно девојче од Охрид го прифаќа бојкотот.
Ниту пак за тоа дали охриѓани го прифаќаат бојкотот.

Темата е повик за бојкот за сезоната 2009-та и нормално дека се однесува на сите, освен на охриѓани.
Значи не е битно дали ти ќе го прифатиш - битно е дека ќе се случи :)

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
со ова со годиниве не сфаќам шо толку голема важност има дали имаме 15 или 20 свеисто од каде пак вие ме знаете мене дали знам нешо за туризамов или не
мислам дека наместо бојкот да соберете сите пари и да праќате 60 годишни старци пред срцев удар на факултетон за туризам да научат нешто а воедно и да научат да ја одржуваат хигиената на овој град пошо ни то незнаеле,ама прво немојте олку да се грижите за нашиов град погрижетесе за вашиот(ова важи за тие шо толку се нафураја и наместо за туризамов почнаја да зборуваат и за хигиена)

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
со ова со годиниве не сфаќам шо толку голема важност има дали имаме 15 или 20 свеисто од каде пак вие ме знаете мене дали знам нешо за туризамов или не
Па не можеш да сфатиш на 15, нормално. Ќе видиш кога ќе пораснеш.
мислам дека наместо бојкот да соберете сите пари и да праќате 60 годишни старци пред срцев удар на факултетон за туризам да научат нешто а воедно и да научат да ја одржуваат хигиената на овој град пошо ни то незнаеле,ама прво немојте олку да се грижите за нашиов град погрижетесе за вашиот
Средства за тоа ќе си побарате од вашиот град. Ама гледаш, битно почна да размислуваш во конструктивна насока, добра ти е идејата.

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
Пишав одамна на една друга тема, па би сакал тоа да го повторам и на оваа:

Мене навистина не ми е јасно кој профил на луѓе одат на одмор во Охрид. Тоа најчесто се:

- тинејџери
- луѓе кои не успеале да извадат пасош или виза или ги мрзело
- луѓе кои неможат да земат повеќе од неколку слободни денови од работа, па да отпатуваат некаде подалеку
- луѓе кои незнаат дека за истите пари ќе летуваат на море и луѓе кои никогаш не биле на море
- луѓе кои по потекло се од Охрид
- пензионери
- луѓе од дијаспората
- луѓе кои првпат одат во Охрид
1. Тинејџери
Тинејџерите кој немаат парични средства доволни за 10 дневен одмор или не одат на летување, или одат во локалните места. Со други зборови и тие бараат поефтинки места. Во случајов, во право сте за набилданите цени, па сите размислуваат за кампување во кампот "Градиште".

2. Луѓе кои не успеале да извадат пасош или виза или ги мрзело.
Пасошот кошта 1500 денари, и некој смета дека за тие пари ќе плати смештај за 3-ца луѓе во Дојран, за 5 дена, како порано што беше минатата година во Охрид.

3. Луѓе кои неможат да земат повеќе од неколку слободни денови од работа, па да отпатуваат некаде подалеку.
Обично овој тип на луѓе, отпатуваат на локалните туристички места, како Охрид, Дојран или Преспа.

4. Луѓе кои незнаат дека за истите пари ќе летуваат на море и луѓе кои никогаш не биле на море.
Во овој случам мора да ви кажам дека за тие пари што ги давате за смештај во Охрид во апартмани, ќе одите во Хрватска или Црна Гора. Колку што сум известен смештајот е 5 ЕУР од човек и од ден (најефтиното) во Охрид, за тие пари имате смештај во хотел со 3 ѕвезди (10 дена) во Хрватска, 240 ЕУР сосе превоз од човек. Во Охрид би те коштало сигурно 200 ЕУР во хотел, и тоа без превоз.

5. Луѓе кои по потекло се од Охрид.
Овој тип на луѓе колку што знам, 90% не мрдаат од Охрид. Оние луѓе кои се во можност да летуваат некаде во странство и кои сакаат да сменат нешто, се само 10%.

6. Пензионери.
Не би рекол дека пензионерите се оние кои го посетуваат Охрид. Повеќе знам пензионери кои одат по бањите, исто и во Дојран, поради лековитата тиња. Ретко пензионер да оди во Охрид (освен ако е во близината на Охрид).

7. Луѓе од дијаспората.
Би рекол дека луѓето од дијаспората, доаѓаат колку да се рече дека се мешаат меѓу народот, и се почесто можеме да ги видиме во Охрид, бидејќи сега Охрид е "центарот на вниманието" кај македонските тинејџери, а исто и новинари.

8. Луѓе кои првпат одат во Охрид.
Луѓето кои прв пат одат во Охрид, би рекол дека се многу мал процент, речиси најмал од сите категории погоре. Не би рекол дека ако некој прп пат оди во Охрид, дека е во финансиска состојба да ги издржи цените на смештајот во Охрид.

Заклучок: Се се сведува на паричната состојба на народот, и набилданите цени во Охрид. Иако сега е се преполно во Охрид, јас би рекол дека од наредната сезона ако продолжат овака, значително ќе се намали процентот на домашни туристи во Охрид. Јас би рекол дека повеќе се во прашање цените, отколку лошиот однос на мештаните кон домашните туристити.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
1. Тинејџери
Тинејџерите кој немаат парични средства доволни за 10 дневен одмор или не одат на летување, или одат во локалните места. Со други зборови и тие бараат поефтинки места. Во случајов, во право сте за набилданите цени, па сите размислуваат за кампување во кампот "Градиште".
Не, тинејџерите одат во Охрид затоа што во никоја друга држава не би ги пуштиле на улица до 4 сабајле, а уште помалку спиење на плажа и такви "кул" места и правење на "кул" работи. Далеку од нивните, одлично скроено за шлокање алкохол до бесвест. Тинејџерите мислат дека е шемата во Охрид, и дека ако кажат дека биле на летување во Преспа, нивното друштво би им се измочало од смеење. Се пикаат по кампови како глувци. Кога им кажав јас на другарите од клас дека за 10 дена во Анталија потрошив помалку отколку тие во Охрид(јас бев во хотел со 3 ѕвезди, тие во камп), не веруваа. Епа не верувајте, идајте пак таму.;)

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
Верувај, за шлокање алкохол постои и парк. Во случајов таквите шлокачи не би рекол дека ќе одат некаде на одмор, барем 95% нема. За тоа за одмор кажав погоре, може да се најде смештај многу поефтин од оној во Охрид, и тоа во странство.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Пишав одамна на една друга тема, па би сакал тоа да го повторам и на оваа:

Мене навистина не ми е јасно кој профил на луѓе одат на одмор во Охрид. Тоа најчесто се:

- тинејџери
- луѓе кои не успеале да извадат пасош или виза или ги мрзело
- луѓе кои неможат да земат повеќе од неколку слободни денови од работа, па да отпатуваат некаде подалеку
- луѓе кои незнаат дека за истите пари ќе летуваат на море и луѓе кои никогаш не биле на море
- луѓе кои по потекло се од Охрид
- пензионери
- луѓе од дијаспората
- луѓе кои првпат одат во Охрид
Јас не се пронаоѓам во ниедна од категорииве.
Има луѓе како мене, кои го обожаваат Охрид и одат зашто им е убаво таму.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Јас не се пронаоѓам во ниедна од категорииве.
Има луѓе,како мене,кои го обожаваат Охрид и одат зашто им е убаво таму.
Ме мрзеше да ги разработувам и подкатегориите.

Знаеш на пример на форумов кога ќе отвориме нови подфоруми колку членови на форумов се пронаоѓаат во нив :)

Член од
9 јануари 2008
Мислења
40
Поени од реакции
3
Ја поддржувам вашата кампања за да македонските туристи не идет... Денес 02,07,2008 - ко ниедна година пред , градот е веке полн над 80% од леглата... се сами Срби и западњаци... Цената е над 400 и на никого не му пречи...Ч)
Така да и јас ви се приклучувам кон бојкотот и ако треба и некој динар ке ви пратиме за организацијата - само да не ве гледаме овде...
И плс... овај трнов ( изгледат магарешки ке да е....лол) нека не не учит како да прајме клубој... смешен си со замислите.... не те сконтав за клуб ти е описот или за биртија , итери( јадалница, прдешник)... дали папирусот да е оригинале или пластична имитација?? исто се интересирам дали може да ми дадеш часови како да прам мозаици на земја??? дали тие од штикли нема да се копаат??? извини... сигурно си мислел музеј да отвараш.... Креативен македонец бе... лол...темек ти си креативен македонец???? лол --- името ти е доста креативно....
Ооооо моќен стратегу и кретивисто... интелексу насушен---- ела охрид и просветли не... вака ко шо си во епска екстаза метросексуалеци расшетан дали мислиш и дека треба да ставиме ѓумчиња по шаковите и да забијаме неколку ексери по џиздојне и да клајме суви пиперки - низалки:::/??? можда грне грав во ВИП???? кубури и сабји по таванине... а ко ке влегвет гостите мрежи - за да се заплетквет??? можда и некоја маскота од цар самоил со голем кур и да ги ебе нимфомаките??? неколку баби да плетет за загревање на атмосферата::::??? после да кукет и лелекет на фајронт??? шо мислиш??? или ко во вашево шема место картел треба да клајме неонки црвени и сини и да глумиме џем сешн:::???? лол или да учиме од (пази молим те ) БИЗНИС ЦЕНТАР - палома Бјанка.::?? д бес ју кен гет...лол
оооо креативецу.... далеку си ти то од глобализацијава... страшно е шо сите - сосе тие шо ме банираа се ко тебе... не е страшно - само на македноски форум то е начин на расправа и замолчување... рецензија од мид-ејџ нееби со ССС диплома , пролетерски дух и простотилак и силна воздишка во градите на посткомунистички реднекси - со зилот-осана мисла во усвитената глава... е сега не идам па ке видам дали ке се збогатите со моите 100 еур... лол
ако ако... бар ни прајте смешки.... дај кажите да ви дајме некој динар... доста дремите бред НВО-- и лижите западњачки газови за некој вошлив долар,,
ке ви дајме ние... само да не идате,,, лол...
а за конструктивна расправа не користите бан,,,, туку факти....:smir:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Koлку си ти конструктивен... деструктивен де. :bip:

Ако, што повеќе со вакви постови, толку подобро. :tv:

Член од
9 јануари 2008
Мислења
40
Поени од реакции
3
Јас сум деструктивен??? па ти на јавен медиум ни прајш анти-кампања!!! во аватарот!!! доволно дело за да јајш тужба а и да платиш !!! после јас сум деструктивен::??? ама ај немат кој да ти кажит... не знајш... то е...

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Mazohizmot ke proraboti i pak ke se ide u Ohrid , ne se mutavi Ohridjani kolku si polosh so nash narod tolku poveke te ceni i ko mutav tamu pa tamu ...

koa veke idete sto se zalite ne mi e jasno , site znaat kakvi se Ohridjani dal e do kompleksi sto Skopjani im gi ebavaat drugarkite koa ke studiraat po Skopje , dal sto e pomal grad , dal ednostavno im se moze ne znam ...vazno turizmot cuti i toa e ubavo site srekni i SADISTI i MAZOHISTI

BTW Ja sum Skopjanec i osven u Sveti Naum na vremeto ne sum idel u Ohrid ne mi se svidja uslugata i tocka

Cao prijatno !

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Јас сум деструктивен??? па ти на јавен медиум ни прајш анти-кампања!!! во аватарот!!! доволно дело за да јајш тужба
Повели, може милиони ќе ти исплатиме, таман за развој на туризмот, како ќе ти легнат - па па па : ))))
Тужба - термин кој лаиците по право просто обожуваат да го употребат во знак на фрустра : )
Незнам каде на друго место се прават кампањи, освен на јавен медиум : )))
И нема да остане само на овој медиум, до идното лето ќе биде масовна, на многу медиуми.

И тоа не се вика аватар, туку потпис, аватар е сликичката : )

Член од
9 јануари 2008
Мислења
40
Поени од реакции
3
не знам како се викат... не е ни важно... ама пред да разговараш со мене ке мораш да завршиш некој степен на формално образование ... во секоја легислатива правна имаТ клаузула за анти кампања.,.. ама не ни очеквам да го знајш то ... нормално ко немаш читано.... А пошо не се знајме... мојме да се кладиме дека некој ке наебит - ти давам збор... само продолжи со кампањата....па ке видиш и дека ние од Охрид имаме песови за трка Ч)
Не знам ко поединци здружени неформално колку мојте масовно во анти кампања да одвраќате туристи - најверојатно ич....лол... ама зато знам со мојов Балабан колка шајка можам јас да ви закопам.. така да сејте умни... Охриѓани се најгорд народ во овај шитхолов - македонија... и не цвикаме ... ако сакаш тегнење повели... а тој над тебе шо дружел охриѓанки нека не брзат дан е напраен во охрид на некое летување на на него блиска особа од женски пол - пошо редовно ви ги подмачквиме шмиздлите...лол

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom