Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.
Z

ZeroStyle

Гостин
Па имајте колку сакате ми е гајле мене ќе си идам на море јас ќе си го ладам нема со малограѓанштина да се расправам :bip:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
,,Super,, e se vo Struga...samo pobrzo ucete albanski,oti so Kosovarine tesko deka ke se razberite
A што викаш сите ние да навалиме да одиме на одмор во струга па да нема место за косоварите, па да немораат стружани да учат албански?

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133

Ај да се насмејме малце...:helou:

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Како што гледам има доста сопственици на апартмани и слично од Охрид на форумов :) Им се гледа по реакциите, им прпа...:tv:

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
,,Super,, e se vo Struga...samo pobrzo ucete albanski,oti so Kosovarine tesko deka ke se razberite

Кај нас поделени се косовари и наши...А и ти што мајка ќе бараш кај нив,ќе си дојдеш кај нас(македонците) и фино лепо ќе те разбериме па нема потреба да учиш албански...

А за другото за Охрид што си е посреден град од Струга си е..Ама што многу ја тупат со цените си ја тупат..А за однесувањето зависи каде...Има и многу љубезни и има такви што изгледа сонцето ептен ги има мавнато во глава.

Но сепак ова е во корист на стружани па затоа ова лето сите во Струга(добро освен тие што по секоја цена ќе одат во Охрид).:).

Член од
23 јуни 2008
Мислења
13
Поени од реакции
1
Не ми се верува само колку искомплексиран и непромислен народ сме....цццц

Никој не ви вика дека градот Охрид не е убав, и езерото итн.

Ви се кажува, дека НЕ го заслужувате, затоа што СВЕСНО си го фрлате лебот у канта. И разберете, и приберете се малце.

П.С. Нема потреба да се дискутира повеќе, охриѓани се искомплексирани затоа што не се од Скопје, и тоа е тоа, џабе ќе се расправаме и вреѓаме.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
П.С. Нема потреба да се дискутира повеќе, охриѓани се искомплексирани затоа што не се од Скопје, и тоа е тоа, џабе ќе се расправаме и вреѓаме.

Фала ти Господе шо не сум искомплексиран умислен фраер од „метрополата“, туку обичен прост сељак од провинција, со чист град, најубаво езеро и мирен живот.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.211
Поени од реакции
34.456
Башка, немаме кајчиња :(

Да не драматизираме. Никој не рече дека охриѓани се сељаци или глупи.
Има глупи охриѓани исто колку што има глупи скопјани.

Разликата е во тоа што охриѓани едноставно не ги бива за туризам. И немаат топла вода и тоалетна хартија во голем број од тоалетите.

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
Абе што си игра ваша фирма со нас? :pos2: Море бојкотов може да влијае на неколку лојални кајганџии. Јас не би го поддржувал бојкотов. Јас би подджал петиција (ако веќе толку не ви чини услугата и гостопримството), за подобрување на однесувањето на некои од домаќините. Јас искрено би одел во Дојран, ама како што кажаа погоре во Дојран и Преспа нема дискотеки за младите, па сите млади ќе одат во Охрид. Епа затоа нема да успее бојкотов, само еве меѓусебно се карате, и модератори почнаа да пцујат и администратори, сВе се расипа. Немојте бе вака, внатрешни судири. И Охрид ли да се бојкотира мајке ми? СТрамота е ебаго.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.211
Поени од реакции
34.456
Јаху, АКО НЕ ТИ ЧИНИТ КАЈГАНА НЕ ИДАЈ!!! :pos2:

Ја сфаќаш поентата?

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265

Ја сфаќаш поентата?
ама ти не сваќаш дека мојме да те тужиме... изразов е охридски...ПАТЕНТИРАН...:helou:

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7

Ја сфаќаш поентата?
Acid, сфатив. Може бурно изгреаѓираа малку охриѓани, ама немаше потреба. Мирно можеше да се прифати бојкотов, ама добро може има нешто вистина во тоа (дека си ја имаат мувата на капата), така што бурно изреагираа.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Пишав одамна на една друга тема, па би сакал тоа да го повторам и на оваа:

Мене навистина не ми е јасно кој профил на луѓе одат на одмор во Охрид. Тоа најчесто се:

- тинејџери
- луѓе кои не успеале да извадат пасош или виза или ги мрзело
- луѓе кои неможат да земат повеќе од неколку слободни денови од работа, па да отпатуваат некаде подалеку
- луѓе кои незнаат дека за истите пари ќе летуваат на море и луѓе кои никогаш не биле на море
- луѓе кои по потекло се од Охрид
- пензионери
- луѓе од дијаспората
- луѓе кои првпат одат во Охрид

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
да да ќе се прифатеше бојкотов мирно некогаш и негде ако прочитавте првине коментари изобилство од навреди беа плус од сликине поради кои се организирал бојкотон се незнам....(барем не немаТ на зевзекманија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom