Тоа веќе не е бојкот, тоа е избор кај ќе трошиш твои пари. Тоа го правиш и во Скопје, не само во ОхридМе служел непристоен келнер- нема повеќе да стапнам во истиот ресторан.
Домаќинот на куќата е неподнослив- ќе откажам уште следниот ден и ќе најдам друго место за спиење.
.Sea ne razbiram nesto. Ovaa godina ke ideme vo Ohrid a 2009 ke ja bojkotirame ?
Мене од тоа ми куца магарето. И околу тоа лани што беше за материјалот што викаше да се направи за подобрување на охридскиот туризам. Бачко Бон-Тон тест, и сите што ќе го паднат да им се направи sleep with the fishes. Вчера го правевме муабетот, да беа луѓето ко тебе и Форчн, Охрид ќе цветаше. За жал не еДарко, и на глава да застанам - НЕМОЖАМ нит јас нит ти да ја пробијам матрицата на домашно воспитување ил образование кое единката ја добива. Ако е тоа проблемот, бојкотот цели кон нешто прениско
Јас она шо можам да го напрам е да бидам чоек со сите шо ќе се во градон ко туристи, за да им е престојот шо поубаф - иако нит соби издавам, нит ме тангират дирекно угостителство.
Крит, Анталија ил Бургас?Не бе, реков дека има туристички места во Македонија кои повеќе ги заслужуваат македонските туристи, тоа е поентата на потписот![]()
ТИ доаѓаат, ТЕ знаат нели?Крит, Анталија ил Бургас?
Неисе, ме боли разединетост кај Македонците, затоа се замарам. Мене летово посекако ќе ми е супер: Ми доаѓаат 30-тина пријател(к)и од Србија, кај кои од година во година пропорционално расте бројот на импресионирани од Охрид; ми доаѓаат колеги од Скопје кои нити една година не се пожалиле на НИШТО во врска со Охрид...
Гарантирам дека ова ќе е лето за паметење!
Па ќе бидат импресионирани, кога ти си им домаќин, натурлих.Ми доаѓаат 30-тина пријател(к)и од Србија, кај кои од година во година пропорционално расте бројот на импресионирани од Охрид; ми доаѓаат колеги од Скопје кои нити една година не се пожалиле на НИШТО во врска со Охрид...
Гарантирам дека ова ќе е лето за паметење!
Па не е бојкот на Охрид градот и езерото туку бојкот на сегментите кои не чинат, не функционираат.Тоа веќе не е бојкот, тоа е избор кај ќе трошиш твои пари. Тоа го правиш и во Скопје, не само во Охрид![]()
Љубави...ќе ти дојдам и јас на викенд, ќе те шетам јас тебе низ Охрида, да видиш дека не е се така црно. Јас тебе шетња, ти мене една од тие другарките...и така праиме муабет за бизнис, па да направиме една зделкаГарантирам дека ова ќе е лето за паметење!
Ова и во Скопје е честа појава.:wink:а. Да ако келнерката е во ПМС и цел свет и е грешен, не бива.
Е извини, ама како да не знаат луѓево дека во Охрид е убаво и ако рече некој не идете, нема да идат. Охрид е убав. Плус и од други градови идат во Охрид на одмор, Скопје сепак не е цела Македонија.:wink:во Македонија може знаеш ама Ако еден повлијателен рече дека не е убаво никој нема да оди:wink:
Епа од толку работи што мене ми пречат во Охрид...ебеш ми матер, убав е, не се откажувам од него.Па не е бојкот на Охрид градот и езерото туку бојкот на сегментите кои не чинат, не функционираат.
И да, и во Скопје бојкотирам на ист начин, меѓутоа од толку работи што ми сметаат сепак не би се преселил од Скопје.
Сељачишта има сегде, мамата нивна.Љубави...ќе ти дојдам и јас на викенд, ќе те шетам јас тебе низ Охрида, да видиш дека не е се така црно. Јас тебе шетња, ти мене една од тие другарките...и така праиме муабет за бизнис, па да направиме една зделка
Точкест, не тапшај пер...сељаци имаш во Охрид, сељаци имаш во Скопје. За твои пари нема да играм оро бе батче, не ми требаат твоите пари. Ако нејќеш, не мораш, иди на друго место. Но...со 200 евра не се иде никаде, така да, гризнете си луѓе јазикот, наведнете главата, пешкир под мишка и во Охрид да ве видам.
Преспа пер, Преспа идиСељачишта има сегде, мамата нивна.
И со пешкирот под рамо изгледа ќе идам до базен Бисер изгледаили Преспа
Точно се сложуваме, ама доколку во некој кафич те гледаат на криво (како и секогаш нели) не верувам дека пак ќе ги оставиш парите таму.Епа од толку работи што мене ми пречат во Охрид...ебеш ми матер, убав е, не се откажувам од него.
Тоа веќе не е одмор, правиме муабет за одмор во Охрид. Радо би трпел некоја баба како просерава 10 дена, отколку да се сунчам на тераса дома па да се фалам демек сум бил во Анталија на море. Да правиме значи дистинкција...одмор, базен. Разлика...гоооолема.Сељачишта има сегде, мамата нивна.
И со пешкирот под рамо изгледа ќе идам до базен Бисер изгледаили Преспа
Наместо конструктивизам, се бира радикализам.Преспа пер, Преспа иди![]()