За муслиманот тоа е Исламот, за христијанинот тоа е Христијанството, за Дарвинистот тоа е Дарвинизмот, за будистот будизмот итн. Сепак не може сите да се вистински, затоа што веруваат противречни верувања. Ако прашаш кој било од овие верници, ќе ти каже дека неговата/нејзината е вистинска. Затоа испитај ги самиот.
So ova se slozuvam. No,ne treba samo Ateistot da ispita,tuku sekoj treba otvoren i bez predrasudi da bide. Taka se otkriva vistinata.... Koga sme vo potraga po vistinata,toa da bide kako da sme vo potraga po sopstveniot novcanik (poln so pari,ne prazen
),,, vo toj slucaj na nikogo ne ne' interesira koj ke ni go pronajde novcanikot,dali Musliman ili Hristijanin ili Evrein.....bitno e novcanikot da se najde,neli ? Koga ja barame Vistinata,da zaboravime sto sme.
Da otvorime edna tema,cesta mu ja davam na Corbadzija da otvori tema,kade sto ke zboruvame otvoreno i so dokazi. Da zboruvame za Kur'anot,za Muhammed a.s. Cest ke mi bide koga bi otvoril tema so prasanja koi te bunat od Kur'anot,kontradikcii od Kur'anot,nejasnotii.....
Istoto ke go napravam i jas od Biblijata. Toa da bide so cel da naucime i da se priblizime do vistinata a ne so cel da omalovazime nekogo i nesto. Ne so cel da se nadzboruvame i da ispadneme pojaki od nekogo.....