Која е вистинската вера/религија?

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Шо знам, од ова што го гледам, некако ми се чини као оваа доле десно да има најголем увид во работите.
Не знам дали е вистинска, ама боље ми се гледа. Некако најфер ми е од сите ;)
Tи тоа што го гледаш некој си го направил како нему му одговара и према неговите уверувања.
Еве рецимо за мене тоа доле шо го гледам нема никаков увид во работите,другиве имаат барем некаков увид.И сеа шо,кој е у право?Ништо.Терај си по свое,поштуј туѓо и мирна Босна шо би рекле босанците.Фала,пријатно. :salut:

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Оној што верува не знае исто и оној што не верува не знае, ама барем оној што не верува има ’рбет. Според ова да се биде скептик е единственото доблесно убедување, се друго е продавање тестиси за внатрешни органи.

Малку поопширно тука имам засерено, ако немате попаметна работа прочитајте.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
За муслиманот тоа е Исламот, за христијанинот тоа е Христијанството, за Дарвинистот тоа е Дарвинизмот, за будистот будизмот итн. Сепак не може сите да се вистински, затоа што веруваат противречни верувања. Ако прашаш кој било од овие верници, ќе ти каже дека неговата/нејзината е вистинска. Затоа испитај ги самиот.
So ova se slozuvam. No,ne treba samo Ateistot da ispita,tuku sekoj treba otvoren i bez predrasudi da bide. Taka se otkriva vistinata.... Koga sme vo potraga po vistinata,toa da bide kako da sme vo potraga po sopstveniot novcanik (poln so pari,ne prazen :)),,, vo toj slucaj na nikogo ne ne' interesira koj ke ni go pronajde novcanikot,dali Musliman ili Hristijanin ili Evrein.....bitno e novcanikot da se najde,neli ? Koga ja barame Vistinata,da zaboravime sto sme.

Da otvorime edna tema,cesta mu ja davam na Corbadzija da otvori tema,kade sto ke zboruvame otvoreno i so dokazi. Da zboruvame za Kur'anot,za Muhammed a.s. Cest ke mi bide koga bi otvoril tema so prasanja koi te bunat od Kur'anot,kontradikcii od Kur'anot,nejasnotii.....
Istoto ke go napravam i jas od Biblijata. Toa da bide so cel da naucime i da se priblizime do vistinata a ne so cel da omalovazime nekogo i nesto. Ne so cel da se nadzboruvame i da ispadneme pojaki od nekogo.....

Член од
21 декември 2010
Мислења
147
Поени од реакции
6
Нема вистинска вера. Прашање на програмирање е Сите се вистински и се што е против човекот во нив е лага и од ѓаволот
.

--- надополнето ---

Јас сум православен христијанин

Г

Господ

Гостин
Јас во моментов пишувам ново свето писмо со потполно нов,оригинален Бог наречен Бошко.
Мојат религија вели дека Бошко ја создал вселената откако магистрирал на Факултетот за Богови на катедрата за Двоножна Генетика,заедно со неговиот професор го спремиле неговиот докторат,наречен планета Земја.
Тој ја создава Земјата и нејзини први inhabitants се големи рептили кои личат на малите рептили(од каде што и тие ја добиле идејата за големите рептили) кои живеат на златната планета одспротива,каде што живеел и човек по име Дејвид Ајк.
Децата на комшиите фрлаат камења во неговиот двор и му ги убиваат рептилите,притоа професорот умира од шок.(многу ги сакаше).
Придружете ни се,ние ги немаме сите одговори но за вас можеме да ги смислиме!

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Има една вистинска вера.
Аналогно на тоа има една вистина....доживеана преку милијарди и милијарди искуства.
Има една вистинска доверба а тоа е у се што постои

V

vlako088

Гостин
Вистината е во православното хеистијанство т.е во православието = правилно исповедување на верата... Сето останато се секти и ереси... Бог го допуштил тоа така и само тој знае зошто.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Вистината е во православното хеистијанство т.е во православието = правилно исповедување на верата... Сето останато се секти и ереси... Бог го допуштил тоа така и само тој знае зошто.
Нема логика, и сам знаеш.
А у 100 милијарди галаксии со по 100 милијарди ѕвезди свашта има.
А кој е Бог да те прашам јас тебе, дали е тој што ги создаде Адам и Ева ?
Што им рече да не пробуваат од јаболкото ?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Нема логика, и сам знаеш.
А у 100 милијарди галаксии со по 100 милијарди ѕвезди свашта има.
А кој е Бог да те прашам јас тебе, дали е тој што ги создаде Адам и Ева ?
Што им рече да не пробуваат од јаболкото ?
Што му префрлаш дека нема логика? Еве што тврдеше ти самиот на една друга тема:
Нема логика, постои само закон на срцето.
Се виде рационализацијата до кај не донесе.
http://forum.kajgana.com/showthread.php?56515-Слободната-воља-и-религиите!&p=4041964&viewfull=1#post4041964

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Што му префрлаш дека нема логика? Еве што тврдеше ти самиот на една друга тема:

http://forum.kajgana.com/showthread.php?56515-Слободната-воља-и-религиите!&p=4041964&viewfull=1#post4041964
Ги мешаш работите.
Сакав да ти кажам за добра и лоша "постапка" нема логика.
Ова само кажува дека не си разбрал што сакам да ти кажам со ова - http://forum.kajgana.com/showthread.php?56515-Слободната-воља-и-религиите!&p=4041964&viewfull=1#post4041964

Kajgana Shop

На врв Bottom