iGENEA институтот потврдува: НИЕ СМЕ ПОТОМЦИТЕ НА АНТИЧКИТЕ МАКЕДОНЦИ!

Член од
23 јануари 2005
Мислења
899
Поени од реакции
22
Незнам дали има некој слушнато за институтот iGENEA . Кај нив секој од нас може да се провери дали е наследник на античките Македонци и не само за античките Македонци туку секој човек што живее на оваа планета.
Тие го тврдат следното на нивниот официјален форум
-------------------
3а Македонците еден прашува:

дали може денес слободно да каже еден Македонец дека е потомец на античките Македонци?

Одговор од iGENEA:
Да, еден Македонец може да каже дека е наследник од Античките Македонци, најголема е веројатноста за оние кои што живеат на тешки приодливи места како на пример планини или слично (ние од Берово 100% :vozbud:).
-------------------
3а Албанците еден прашува:
Колку се Илирски Албанците навистина?

Одговор од iGENEA:
Тоа така не може да се каже. Илирите се помалку застапени во Албанија одколку што во Босна и Хрватска, кај нив делот е околу 40%. Додека кај албанците може да се каже дека имаат 20% Илириски корени.
-------------------
добро идеме понатаму
--------------------
3а грците една прашува:
Здраво, штотуку ги добив резултатите од страната на татко ми... бла бла бла да не ви го преведувам целото и вели:
Малце сум збунета, по страната на татко ми испаѓа дека јас сум од Либанон. Моето прашање, колку се точни резултатите кај вас?

збунета збунета збунета
Одговор од iGENEA:
Хаплогрупите за пранародите се 99,99% сигурни. Кај државите можноста е 95%, додека грешка од 5% може да се појави кај 2 комшиски земји. На пример некој ако е од бавариа, може да се случи дека е тој австријанец. Резултатите се апсолутно точни и можете да прочитате под „Литература„ за изворите.
--------------------
И нормално продолжуваат овде дискусии помеѓу гркињата и iGENEA и стигаат со муабетот и до кај нас:

3а Македонците истата прашува:
Едно друго прашања за „Македонците„(јас ги викам славомакедонци), Дали може да ми дадете груба информација за нивните корени? И ме интересира највеќе нивните предци. Колку % отприлика од нив се славјански и колку античкомакедонски.

Одговор од iGENEA:
3а Македонците е многу голем процентот и пак повтара, најголем во % за оние во планинските места.

Истата одговара:
3ошто ги викате Македонци? Тие официјално се фиром.

Одговор од iGENEA:
Тоа е ваш политички проблем и ние не разговараме овде за политика и немој повеќе да ме замарате како јас ќе ги нарекувам Македонците. Ги знам јас вашите политички проблеми.

Истата одговара:
Ама еве википедиа вака онака....

Одговор од iGENEA:
википедиа може секој да си пишува што си сака. 3а Britney Spiers има на пример 5 страни, а за француската историја само 3 страни.
---------------------
И така нели нормално гркињата уште повеќе се распали поради тоа што се срами од нејзините корени, почна да ја врти темата фиром фиром фиром...и доби после бан дури :)
------------------------
3а Античките Македонци и хелените, еден германец прашува:
Дали ова значи конкретно дека Античките Македонци и хелените не беа ист народ? Во денешно време стално читаме дека Александар Големиот е генетски грк.

Одговор од iGENEA
Македонците беа различен народ од хелените. Александар Големиот беше од Македонија, татко му Филип е Македонец и нема што повеќе да разговараме овде на оваа тема.
-------------------------

Мислам дека доста ви преведов, ако имате желба ќе ви преведувам уште, ама се надевам нема потреба :)
пс. ако сака некој да прави днк тест, може да го направи преку www.igenea.com

Порачуваш тестови, ти стигаат дома...после го праѓаш назад и ти кажуваат од каде ти се корените.

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
Абе политиката сеуште не е моќна да менува гени. :wink: Се разбира се додека тече крвта МАКЕДОНСКА низ нашите вени ние ќе сме МАКЕДОНЦИ.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
А колку би те чинело тоа задоволство да знаеш од каде ти се корените ?

Член од
23 јануари 2005
Мислења
899
Поени од реакции
22
Калипсо се зависи изгледа каков тест ќе правиш, еве ги цените ти пишува и на англиски. Избери горе таму на кој јазик сакаш да ти биде сајтот...

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
[/u][/b]

А колку би те чинело тоа задоволство да знаеш од каде ти се корените ?
Y-DNA-12 Test for the paternal line £ 90.- mtDNA-Starter Test for the maternal line £ 80.- Starter-Combination for the maternal and paternal line £ 140.-
Y-DNA-37 Test for the paternal line £ 160.- mtDNA-Plus Test for the maternal line £ 115.- Plus-Combination for the maternal and paternal line £ 235 £ 215.-
Y-DNA-67 Test for the paternal line £ 210.- mtDNA-Super Test for the maternal line £ 295.- Expert-Combination for the maternal and paternal line £ 300.- Super-Combination for the maternal and paternal line £ 495.-

For men we recommend the Combined Starter Test for € 185, which answers the question of a person’s descent in the maternal and paternal line. You will receive a written report containing information on your primal people, your country of origin and your haplogroup on both paternal and maternal side as well as access to the iGENEA database for an unlimited period.
For women we recommend the mtDNA-plus Test for € 150, which answers the question of where a person comes from in the maternal line. If as a woman you would like to have your paternal lineage tested, the involvement of a male family member is required (why?). This can be the father, uncle, brother, grandfather or cousin on the paternal side.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Фала мали, супер информација. Баш ми е мило што следите се будно.

Него друго сакав да те замолам, ако можеш пастирај го целиот оригинален текст овде, постирај го и линкот.

Не сум слушнал за овој институт, пред се не е оваа тематика од мојот потесен интерес, ама треба добро да се поработи токму на научното докажување на античките врски.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Калипсо се зависи изгледа каков тест ќе правиш, еве ги цените ти пишува и на англиски. Избери горе таму на кој јазик сакаш да ти биде сајтот...
Јеби га, изгледа уште некој период ќе останам не проверен или ќе чекам некоја донација... Солено...:uvo:

Член од
23 јануари 2005
Мислења
899
Поени од реакции
22
многу е интересно и тоа што повеќе институти го потврдуваат ова со ДНК, а гледаме дека и овие од iGenea се неутрални, од швајцарија се...
еве некои од вработените таму http://www.igenea.com/genealogy-dna-igenea-gentest-ancestry-09.htm има и email за контакт се што сакате...

Фала мали, супер информација. Баш ми е мило што следите се будно.

Него друго сакав да те замолам, ако можеш пастирај го целиот оригинален текст овде, постирај го и линкот.

Не сум слушнал за овој институт, пред се не е оваа тематика од мојот потесен интерес, ама треба добро да се поработи токму на научното докажување на античките врски.
оди на
http://www.igenea.com/index.php?content=130

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Па таму баратам ама не гледам ништо, во кој подфорум поточно, дај направи принтскрин или копирај/пастирај го цел текст.

Член од
23 јануари 2005
Мислења
899
Поени од реакции
22
Bratot, да надоврзам. Ако ти е наместен сајтот на англиски нема толку резултати како на германски што има во форумот нивни...
иначе читав и » Examples на германски само јас ги читав, не ме бива баш за англиски нај нај...

Член од
23 јануари 2005
Мислења
899
Поени од реакции
22
Па таму баратам ама не гледам ништо, во кој подфорум поточно, дај направи принтскрин или копирај/пастирај го цел текст.
па направи сајтот да ти е на германски прво и после иди на форумот и напиши, mazedonier или makedonien mazedonien нешто:wink:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Епа затоа на Англиски ништо не излегува,некои бедни 15 мислења.

Ај бидејќи јас не знам Германски, знам дека те гњавам ама постирај ги текстовите како што се оригинал и дај ми го линкот.

Да се документира се фино.

edit> Ok Najdov

Член од
23 јануари 2005
Мислења
899
Поени од реакции
22
сакаш на германски да ти ги пастирам овде ? ако не знаеш германски што ти помага тоа :D
еве од гркињата нешто http://www.igenea.com/index.php?content=132&st=114
има и на други места со гркињата...

Член од
23 јануари 2005
Мислења
899
Поени од реакции
22
не се само 5, повеќе има. ако бараш со makedonier се појавуваат 7 сега

ако бараш со mazedonier се појавуваат 5.

Kajgana Shop

На врв Bottom