- Член од
- 23 јануари 2005
- Мислења
- 899
- Поени од реакции
- 22
Незнам дали има некој слушнато за институтот iGENEA . Кај нив секој од нас може да се провери дали е наследник на античките Македонци и не само за античките Македонци туку секој човек што живее на оваа планета.
Тие го тврдат следното на нивниот официјален форум
-------------------
3а Македонците еден прашува:
дали може денес слободно да каже еден Македонец дека е потомец на античките Македонци?
Одговор од iGENEA:
Да, еден Македонец може да каже дека е наследник од Античките Македонци, најголема е веројатноста за оние кои што живеат на тешки приодливи места како на пример планини или слично (ние од Берово 100%
).
-------------------
3а Албанците еден прашува:
Колку се Илирски Албанците навистина?
Одговор од iGENEA:
Тоа така не може да се каже. Илирите се помалку застапени во Албанија одколку што во Босна и Хрватска, кај нив делот е околу 40%. Додека кај албанците може да се каже дека имаат 20% Илириски корени.
-------------------
добро идеме понатаму
--------------------
3а грците една прашува:
Здраво, штотуку ги добив резултатите од страната на татко ми... бла бла бла да не ви го преведувам целото и вели:
Малце сум збунета, по страната на татко ми испаѓа дека јас сум од Либанон. Моето прашање, колку се точни резултатите кај вас?
збунета збунета збунета
Одговор од iGENEA:
Хаплогрупите за пранародите се 99,99% сигурни. Кај државите можноста е 95%, додека грешка од 5% може да се појави кај 2 комшиски земји. На пример некој ако е од бавариа, може да се случи дека е тој австријанец. Резултатите се апсолутно точни и можете да прочитате под „Литература„ за изворите.
--------------------
И нормално продолжуваат овде дискусии помеѓу гркињата и iGENEA и стигаат со муабетот и до кај нас:
3а Македонците истата прашува:
Едно друго прашања за „Македонците„(јас ги викам славомакедонци), Дали може да ми дадете груба информација за нивните корени? И ме интересира највеќе нивните предци. Колку % отприлика од нив се славјански и колку античкомакедонски.
Одговор од iGENEA:
3а Македонците е многу голем процентот и пак повтара, најголем во % за оние во планинските места.
Истата одговара:
3ошто ги викате Македонци? Тие официјално се фиром.
Одговор од iGENEA:
Тоа е ваш политички проблем и ние не разговараме овде за политика и немој повеќе да ме замарате како јас ќе ги нарекувам Македонците. Ги знам јас вашите политички проблеми.
Истата одговара:
Ама еве википедиа вака онака....
Одговор од iGENEA:
википедиа може секој да си пишува што си сака. 3а Britney Spiers има на пример 5 страни, а за француската историја само 3 страни.
---------------------
И така нели нормално гркињата уште повеќе се распали поради тоа што се срами од нејзините корени, почна да ја врти темата фиром фиром фиром...и доби после бан дури![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
------------------------
3а Античките Македонци и хелените, еден германец прашува:
Дали ова значи конкретно дека Античките Македонци и хелените не беа ист народ? Во денешно време стално читаме дека Александар Големиот е генетски грк.
Одговор од iGENEA
Македонците беа различен народ од хелените. Александар Големиот беше од Македонија, татко му Филип е Македонец и нема што повеќе да разговараме овде на оваа тема.
-------------------------
Мислам дека доста ви преведов, ако имате желба ќе ви преведувам уште, ама се надевам нема потреба![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
пс. ако сака некој да прави днк тест, може да го направи преку www.igenea.com
Порачуваш тестови, ти стигаат дома...после го праѓаш назад и ти кажуваат од каде ти се корените.
Тие го тврдат следното на нивниот официјален форум
-------------------
3а Македонците еден прашува:
дали може денес слободно да каже еден Македонец дека е потомец на античките Македонци?
Одговор од iGENEA:
Да, еден Македонец може да каже дека е наследник од Античките Македонци, најголема е веројатноста за оние кои што живеат на тешки приодливи места како на пример планини или слично (ние од Берово 100%
![Возбуда :vozbud: :vozbud:](/styles/default/xenforo/emot/vozbud.gif)
-------------------
3а Албанците еден прашува:
Колку се Илирски Албанците навистина?
Одговор од iGENEA:
Тоа така не може да се каже. Илирите се помалку застапени во Албанија одколку што во Босна и Хрватска, кај нив делот е околу 40%. Додека кај албанците може да се каже дека имаат 20% Илириски корени.
-------------------
добро идеме понатаму
--------------------
3а грците една прашува:
Здраво, штотуку ги добив резултатите од страната на татко ми... бла бла бла да не ви го преведувам целото и вели:
Малце сум збунета, по страната на татко ми испаѓа дека јас сум од Либанон. Моето прашање, колку се точни резултатите кај вас?
збунета збунета збунета
Одговор од iGENEA:
Хаплогрупите за пранародите се 99,99% сигурни. Кај државите можноста е 95%, додека грешка од 5% може да се појави кај 2 комшиски земји. На пример некој ако е од бавариа, може да се случи дека е тој австријанец. Резултатите се апсолутно точни и можете да прочитате под „Литература„ за изворите.
--------------------
И нормално продолжуваат овде дискусии помеѓу гркињата и iGENEA и стигаат со муабетот и до кај нас:
3а Македонците истата прашува:
Едно друго прашања за „Македонците„(јас ги викам славомакедонци), Дали може да ми дадете груба информација за нивните корени? И ме интересира највеќе нивните предци. Колку % отприлика од нив се славјански и колку античкомакедонски.
Одговор од iGENEA:
3а Македонците е многу голем процентот и пак повтара, најголем во % за оние во планинските места.
Истата одговара:
3ошто ги викате Македонци? Тие официјално се фиром.
Одговор од iGENEA:
Тоа е ваш политички проблем и ние не разговараме овде за политика и немој повеќе да ме замарате како јас ќе ги нарекувам Македонците. Ги знам јас вашите политички проблеми.
Истата одговара:
Ама еве википедиа вака онака....
Одговор од iGENEA:
википедиа може секој да си пишува што си сака. 3а Britney Spiers има на пример 5 страни, а за француската историја само 3 страни.
---------------------
И така нели нормално гркињата уште повеќе се распали поради тоа што се срами од нејзините корени, почна да ја врти темата фиром фиром фиром...и доби после бан дури
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
------------------------
3а Античките Македонци и хелените, еден германец прашува:
Дали ова значи конкретно дека Античките Македонци и хелените не беа ист народ? Во денешно време стално читаме дека Александар Големиот е генетски грк.
Одговор од iGENEA
Македонците беа различен народ од хелените. Александар Големиот беше од Македонија, татко му Филип е Македонец и нема што повеќе да разговараме овде на оваа тема.
-------------------------
Мислам дека доста ви преведов, ако имате желба ќе ви преведувам уште, ама се надевам нема потреба
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
пс. ако сака некој да прави днк тест, може да го направи преку www.igenea.com
Порачуваш тестови, ти стигаат дома...после го праѓаш назад и ти кажуваат од каде ти се корените.