iGENEA институтот потврдува: НИЕ СМЕ ПОТОМЦИТЕ НА АНТИЧКИТЕ МАКЕДОНЦИ!

Член од
28 јануари 2022
Мислења
76
Поени од реакции
155
И една реченица подоцна кажуват:
As a result, the ancestors of the current Macedonians were mostly considered Bulgarians, and large parts of them also considered themselves as such, in part until the 19th century. For this reason, it is controversial whether one can speak of the existence of a Macedonian language, nation or ethnic group before 1943.
Додека Александар освојувал територии бугарите уште ни во форма на амеба не биле.Ако сакаш да наметнеш пропаганда дека Македонците се со бугарско-татарско потекло тогаш сам си вршиш самоубиство,со самото тоа што Македонците како народ постојат многу пред татарите(бугарите) да дојдат на Балканот е факт и самото тоа значи дека само бугарите можат да се со македонски корен.
 

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.430
Поени од реакции
575
Додека Александар освојувал територии бугарите уште ни во форма на амеба не биле.Ако сакаш да наметнеш пропаганда дека Македонците се со бугарско-татарско потекло тогаш сам си вршиш самоубиство,со самото тоа што Македонците како народ постојат многу пред татарите(бугарите) да дојдат на Балканот е факт и самото тоа значи дека само бугарите можат да се со македонски корен.
Ништо не наметнувам. Цитирам iGENEA.
 
Член од
28 јануари 2022
Мислења
76
Поени од реакции
155
Ништо не наметнувам. Цитирам iGENEA.
Истата IGENEA потврди дека сме потомци на античките Македонци и тука ништо не е спорно со самото тоа што сме ја зачувале културата, традицијата,името,јазикот и идентитетот го потврдува тоа.
 
Член од
19 февруари 2011
Мислења
488
Поени од реакции
508
Ништо не наметнувам. Цитирам iGENEA.
Ама не кажуваш дека ИГЕНЕА тоа не го напишала како резултат на испитувања туку како појаснувања за зборот антички македонци и македонци. И не кажуваш дека тоа е напишано во 2010 година за да во наредните години се вршат испитувања врз база на испитаници кои сами си го плаќаат тестот. Резултатите исто така ги имаат истакнато ама ти тоаљ нема да го постираш. Игенеа не се никакви историчари за да тврдат дали македонците постојат од 1944 ами само да пренесат резултати од генетски испитувања. Тоа е таа бугарска “истинска историја“ која се наметнува каде се зема текст надвор од контекст и се сака да се прикаже како некоја генерална оценка, во случајов дека Игенеа заклучила дека немаме врска со античките македонци ама испитувањата 10 години покасно од пишаното се сосема друго. Тоа што е напишано во 2010 година можеш да го сватиш како добра реклама да се навлечат македонците да се тестираат за да го докажат спротивното од напишаното. Само еден маркетиншки трик е текстот и ништо повеќе. Прашањето е зошто нема споредба на гени со аспаруховци да видиме колку вие имате гени од нив и колку ние? Можеби оти самите аспаруховци се мешавина на еден куп племиња а не некое еднородно домицилно население од антиката?
 

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.430
Поени од реакции
575
Ама не кажуваш дека ИГЕНЕА тоа не го напишала како резултат на испитувања туку како појаснувања за зборот антички македонци и македонци. И не кажуваш дека тоа е напишано во 2010 година за да во наредните години се вршат испитувања врз база на испитаници кои сами си го плаќаат тестот. Резултатите исто така ги имаат истакнато ама ти тоаљ нема да го постираш. Игенеа не се никакви историчари за да тврдат дали македонците постојат од 1944 ами само да пренесат резултати од генетски испитувања. Тоа е таа бугарска “истинска историја“ која се наметнува каде се зема текст надвор од контекст и се сака да се прикаже како некоја генерална оценка, во случајов дека Игенеа заклучила дека немаме врска со античките македонци ама испитувањата 10 години покасно од пишаното се сосема друго. Тоа што е напишано во 2010 година можеш да го сватиш како добра реклама да се навлечат македонците да се тестираат за да го докажат спротивното од напишаното. Само еден маркетиншки трик е текстот и ништо повеќе. Прашањето е зошто нема споредба на гени со аспаруховци да видиме колку вие имате гени од нив и колку ние? Можеби оти самите аспаруховци се мешавина на еден куп племиња а не некое еднородно домицилно население од антиката?
Каде пишува дека е напишано во 2010 година? Да не се лажеме, а?

Видие како завршува статијата:
Between 1991, the name "The former Yugoslav Republic of Macedonia" was used for the most part in international traffic. After an agreement with Greece in 2018, the name of the state was changed to "Republic of Northern Macedonia" in February 2019.

Или лажеш или авторот е пророк.

Отвори Internet Archive Wayback Machine и види:

Првата верзија е од 1 ноември 2020. Статијата е сосема нова. Нема смисла да се објавуваат резултати кои се достапни на неколку места на темата.

Игенеа не вели дека немате врска со Античките Македонци, туку дека Бугарите се сметаат за ваши предци. Тие исто така велат дека е контрадикторно дали може да се зборува за македонски јазик, нација и етничка група пред 1943 година.

Вака велат тие што тврдеа дека во вашата крв има ДНК од античките Македонци.
 
Член од
19 февруари 2011
Мислења
488
Поени од реакции
508
Каде пишува дека е напишано во 2010 година? Да не се лажеме, а?

Видие како завршува статијата:
Between 1991, the name "The former Yugoslav Republic of Macedonia" was used for the most part in international traffic. After an agreement with Greece in 2018, the name of the state was changed to "Republic of Northern Macedonia" in February 2019.

Или лажеш или авторот е пророк.

Отвори Internet Archive Wayback Machine и види:

Првата верзија е од 1 ноември 2020. Статијата е сосема нова. Нема смисла да се објавуваат резултати кои се достапни на неколку места на темата.

Игенеа не вели дека немате врска со Античките Македонци, туку дека Бугарите се сметаат за ваши предци. Тие исто така велат дека е контрадикторно дали може да се зборува за македонски јазик, нација и етничка група пред 1943 година.

Вака велат тие што тврдеа дека во вашата крв има ДНК од античките Македонци.
Тоа за промена на името е само додадено во статијата. Ај види го нивниот форум на оваа тема каде постовите се од 2010 год. Пишува ли некаде во текстот дека тоа е нивно мислење или дека е резултат на истражувањата што ги вршат? Не ми кажа зошто нема споредување со гени на прабугарите за да се види потеклото на бугарите?
Еве види кога се води разговор со администраторот на сајтот на Игенеа https://www.igenea.com/en/forum/d/macedonians/705
 
Последно уредено:

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.430
Поени од реакции
575
Тоа за промена на името е само додадено во статијата. Ај види го нивниот форум на оваа тема каде постовите се од 2010 год. Пишува ли некаде во текстот дека тоа е нивно мислење или дека е резултат на истражувањата што ги вршат? Не ми кажа зошто нема споредување со гени на прабугарите за да се види потеклото на бугарите?
Еве види кога се води разговор со администраторот на сајтот на Игенеа https://www.igenea.com/en/forum/d/macedonians/705
Разговорите во форумот се едно, оваа статија е нешто друго и е напишана во 2020 година. Можеш да ги прашате врз основа на што се работи во статијата. Можеш да ги прашаш и зошто нема споредба со прабугарите.
 
Член од
19 февруари 2011
Мислења
488
Поени од реакции
508
Разговорите во форумот се едно, оваа статија е нешто друго и е напишана во 2020 година. Можеш да ги прашате врз основа на што се работи во статијата. Можеш да ги прашаш и зошто нема споредба со прабугарите.
Ај сега не се прави наивен и ти. Не ти врв мислењето дека е тоа мислење или резултат на студија. ГО разгледа воопшто сајтот на Игенеа? Не може податоците за основните хаплогрупи односно античките народи според кои се врши споредување на гените да бидат покасно за разлика од прашањата. Може само да се додава со текот на времето за дообјаснување како што е податокот за денешните македонци кои го сменија името на државата во 2018 година. Слободно прочитај за сите антички народи па ќе најдеш нешто и кај словените потсумено е нешто за прабугарите. Целта ти беше како и на многу други бугари по интернет е дека Игенеа нас не рачуна за различни од античките односно нов народ од 1944. како што многумина постираа од истите испитувања на ИГЕНЕА дека 5% имаме хунски производ негледајќи дека од истата табела 30% сме од античките македонци и 15% од словените, па некако престанаа да ја постираат таа вест за наше потекло од хуните. Смешни сте.
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
11.692
Поени од реакции
18.207
Каде пишува дека е напишано во 2010 година? Да не се лажеме, а?

Видие како завршува статијата:
Between 1991, the name "The former Yugoslav Republic of Macedonia" was used for the most part in international traffic. After an agreement with Greece in 2018, the name of the state was changed to "Republic of Northern Macedonia" in February 2019.

Или лажеш или авторот е пророк.

Отвори Internet Archive Wayback Machine и види:

Првата верзија е од 1 ноември 2020. Статијата е сосема нова. Нема смисла да се објавуваат резултати кои се достапни на неколку места на темата.

Игенеа не вели дека немате врска со Античките Македонци, туку дека Бугарите се сметаат за ваши предци. Тие исто така велат дека е контрадикторно дали може да се зборува за македонски јазик, нација и етничка група пред 1943 година.

Вака велат тие што тврдеа дека во вашата крв има ДНК од античките Македонци.

Не постои народ на планетава Земја кој се самонарекол Бугари, следствено не постојат ниту такви потомци. За Вулгари може да се дискутира.

 

Kajgana Shop

На врв Bottom