Лек против низок крвен притисок ?

• Креатор на темата Креатор на темата david_91
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 мај 2008
Мислења
104
Поени од реакции
4
Кажете некој лек за нискиот крвен притисок???
јас знам дека треба црно вино да се пија многу али за друг не знам , па ако знаете не е лошо да споделиме :D

Форникација.

А што е тоа Форникација ? :toe:

кафиња, кокакола .. па идеме на скари.. прасиња итн.. кога ќе си го покачиш холестеролот и притисокот ќе ти рипне... :vozbud: треба само да уживаш .. со горенаведеното..:cheeky1:

епа нема лек за тоа, тоа е моментална состојба, а чаре ти се склекови,кисела вода,кока кола,кафиња:)))...

Да, а можиш како што прави дедо ми... Секоја вечер пола литар јогурт+ во него надробена пола киска магдонос, добро измешан, и го пиеш.

Грешка си !!! Ова е за висок крвен притисок .:wink:

brat ja imam nizok pritisok i do pred nekoe vreme tuku se strupoluvav nasekade:nesvest:
resenieto ti e onie raboti so ti gi spomnaa pogore,ama najefikasno svativ deka e jadenje 50gr cokolada na den(ako si meraklija mozes i poveke)toa ti go preporacuvam posebno pred nekoja pogolema pijanka oti znaes deka alkoholot go snizuva krvniot pritisok,
pozdrav

Пред јадење:​

Рецепт:​
-[FONT=&quot] [/FONT]350 грама лук стар, да се излупи и да се истолчи во дрвен аван;
-[FONT=&quot] [/FONT]400 мл алкохол 96 %;
Лукот се размешува со алкохолот, и се става во фрижидер 12 дена.
-[FONT=&quot] [/FONT]После се процедува и станува течност.

Начин на употреба:
1 ден – 1 капка сабалје, 2 капки на ручек и 3 капки на вечера;
2 ден - сабалје 4 капки, 5 капки на ручек и 6 капки на вечера;
3 ден – 7 капки сабалје, 8 капки на ручек, 9 капки на вечера;
4 ден – 10 капки сабалје, 11 капки на ручек ,12капки на вечера;
5 ден – 13 капки сабалје, 14 капки на ручек, 15капки на вечера:
После пет дена обратно...
1 ден – 15капки,14капки,13 капки
2 ден – 12 капки,11 капки,10 капки
3 ден – 9 капки,8 капки,7 капки
4 ден – 6 капки,5 капки,4 капки
5 ден – 3 капки,2 капки,1 капки

Лекот се става во пумпица за очи.
Лекот се употребува само еднаш во 5 години.

Овој лек го имам превземено од стари луѓе кои долги години имаат ваков проблем и тоа им помогнало. Само знам дека лекот неверојатно СМРДИ, но сепак помага.
П.С: Треба строго да се почитува упатството.

Пред јадење:​

Рецепт:​
-350 грама лук стар, да се излупи и да се истолчи во дрвен аван;
-400 мл алкохол 96 %;
Лукот се размешува со алкохолот, и се става во фрижидер 12 дена.
-После се процедува и станува течност.

Начин на употреба:
1 ден – 1 капка сабалје, 2 капки на ручек и 3 капки на вечера;
2 ден - сабалје 4 капки, 5 капки на ручек и 6 капки на вечера;
3 ден – 7 капки сабалје, 8 капки на ручек, 9 капки на вечера;
4 ден – 10 капки сабалје, 11 капки на ручек ,12капки на вечера;
5 ден – 13 капки сабалје, 14 капки на ручек, 15капки на вечера:
После пет дена обратно...
1 ден – 15капки,14капки,13 капки
2 ден – 12 капки,11 капки,10 капки
3 ден – 9 капки,8 капки,7 капки
4 ден – 6 капки,5 капки,4 капки
5 ден – 3 капки,2 капки,1 капки

Лекот се става во пумпица за очи.
Лекот се употребува само еднаш во 5 години.

Овој лек го имам превземено од стари луѓе кои долги години имаат ваков проблем и тоа им помогнало. Само знам дека лекот неверојатно СМРДИ, но сепак помага.
П.С: Треба строго да се почитува упатството.

Момак ова е за снижување на притиско, проблемот е што човекот веќе има низок притисок, ти да не сакаш да го умреш со лук и алкохол?

Абе лек за низок притисок ти е повеќе секс, помалку алкохол, помалку лук, повеќе кафе и течности, а да и практицирање поекстремни спортови.

Почни од причината, зошто низок притисок, да не си апатичен, депресивен можеби?... Прво со тоа расчисти, после фискултури, кафиња...
Еклер, тоа да не е и лек против опаѓање на коса? :)

Лекот на Еклер е за прочистување на организмот,го намалува холестеролот и мастите и се исфрлаат сите отрови од телото.Нешто како еликсир,многу добар лек,а бидејќи е многу смрди се препорачува капките да се стават во чаша млеко или јогурт.

Кажете некој лек за нискиот крвен притисок???
јас знам дека треба црно вино да се пија многу али за друг не знам , па ако знаете не е лошо да споделиме :D

Нема лек за низок крвен притисок - едноставно таков ти е. Во секој случај, поздраво е него да имаш висок.

Јас имам низок крвен притисок, на граница со нарколепсија. Дома немам гајле, си дремуцкам, ама на работа/школо ми е многу тешко, понекогаш знам да се изгубам :( Како се справувам: јадам веднаш кога ќе станам, понатака избегнувам големи оброци, јадам повеќе пати по малку, ко ќе се собере цел ден џвакам уствари. :) Ако осетам дека забегувам, пијам кафе, ама никако на гладен стомак. Цело време се налевам со вода. Цедевита, лимунада и други витамински пијалоци ми ги отвараат очите и ме враќаат во живот. Ми помага и ладење на лактот од внатрешната страна со вода.

abe vi kazav braka,samo blago mu e majkata,gnetete po edna milka ili nestle ili pa Made in Macedonia po edna sintagma i si nemate gajle(e sega mozi da vi se podrasipa zabcinjata ama sega to e :))
pozdrav

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom