Владо Таневски - осомничениот за убиствата од Кичево

P

Princ

Гостин
Ако не отишол курбан заради некој друг, убаво му направиле.
За мене сеуште е невин, презумција на невиност :smir:
 

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
173
ако ја отворивте темата за да се сомневате во работи кој донесоа правда на многу ужалени семејства и сопреа идни вакви гомнарии подобро затворете ја....

ПОВЕКЕ ОД ЈАСНО на сите ни е како се удавил во кофа вода, како пироманот во шутка се обеси во соба полна луге....

само напред, правдата е задоволена, јас ја прифакам и поздравувавм официјалната верзија, со една забелешка..малку им е...требаше да ги остават некоја деценија во затвор па да видат што е прав пекол, па после удави ги....
vidi vaka , moe licno mislenje e deka trebase prvo da se osudi, pa posle mozese da mu se sluci gnurenje vo kofa voda. vaka sekogas se ostava prostor demek bil labilna licnost , pritisokot od nastanite go nateral da si posegni po zivot bla bla bla, iako ocigledno e po se izgleda so bilo i kako bilo
 

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Не дека не заслужил давење, ама не ви звучи ова на ситуација од типот: "Признај мајку ти ебем, признај!" (блуб, блуб...). Некако ЕПТЕН не ми е за верување човек сам да се удави во кофа вода. Три годишно дете - можеби. Возрасен човек не. Не е физички возможно. Единствен начин за тоа е прво да се онесвестиш, па да натемпираш главата да ти падне директно во кофата со вода, па да се надеваш дека нема да се разбудиш...
Или па стватрно бил многу пореметен за да може да се воздржи од рефлексно вадње на главата надвор.... додуша и некако многу смирено изгледаше на снимките, пресмирено.
 
Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Nesto e zamrseno tuka. Pred den kazaa deka nekoi dvajca se osudeni na dozivotna za dvojno ubistvo. Sega izleguva deka vtorta zrtva bila na ovoj sto se "udavil", a na vremeto mu pomognal nekoj si nemu blizok policaec da se izvlece od somnezot za toa ubistvo.
Izleguva deka pred da propee i da se otvori povtorno krivicnata postapka za drugite dvajca koi poradi vtorot ubistvo "koe im e nametnato" dobile dozivotna , nekoj go zakjutel.
Barem taka se vrtat prikaskite po raznive tv dnevnici.
 

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
За убиство на една од жртвите Митра Симјановска, на доживотен затвор се осудени Анте Ристески и Игор Мирчевски. Тие признаа дека во селото Малкоец го убиле старецот Божиновски. Двајцата не го признаа убиството на Симјановска.

Поради тоа, се очекува да биде отворен нов судски процес. Кривична пријава ќе биде поднесена против полициски инспектор од Кичево. Тој ја водел истрагата за убиството на Симјановска, а ги сокрил доказите кои покажуваат дека Ристески и Мирчевски не се убијци на Симјановска.
Толку.
 
Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Ако се направи анкета за најконтроверзно самоубиство на светот, овој начин со самодавење во кофа вода ќе беше убедливо број еден. Ваков начин на самоубиство ни во стрипови од типот Алан Форд не сум сретнал. Многу чудно...Контроверзноста на ваквото самоубиство ја гледам од два аспекти. Прво, најконтроверзен начин човек да си го одземе животот, ако се земе предвид фактот дека рефлексни се реакциите за спас и покрај намерата да умре(дури и при бесење, доколку не дојде до пукање на вратните пршлени жртвата прави рефлексни движења да се ослободи и дојде до воздух). Второ, дури и при помислата дека е можно ова да е лажно самоубиство т.е. убиство и најголемиот глупак од убиец би смислил подобоар начин да не делува толку контроверзно (пример да „се обеси„ со чаршаф и сл.).
 
Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Ако не отишол курбан заради некој друг, убаво му направиле.
За мене сеуште е невин, презумција на невиност :smir:
За мене е мртов :baeh:

100% е тој :kesa: Го има обесено татко му на 20 години и има лежено 5 години во затвор. Добар пријател беше со дедо ми. Него овој човек требаше да биде осуден за на електрична столица, ама шит што имаме закон за забрана на осуда на смрт. Ебати монструмот!
 

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Принц доста бе веќе со таа презумција на невиност :uvo:
 

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Али ако добро разбрав се самоуби овој у притвор а?
 

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Aко прочита некоја страна поназад, добро си разбрала. Ако прочита 3 постови само погоре, браво колумбо :smir:
 

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Не бре чув на вести :pos2::pos2:
 
P

Princ

Гостин
Принц доста бе веќе со таа презумција на невиност :uvo:
Еспањола, судот е оној кој кажува дали некој е виновен за некое дело или не, а не факен инспектор во факен МВР. Така е секаде во светот, така (би требало да) е и кај нас.
Јас сега имам сосема легитимно право да верувам дека некој го наместил.
Башка муабет што е ептеееееееен незамисливо човек (силен, голем... како нашиов убица кој нели со голи раце решил 4 жени) да се самоубие во кофа вода. Кофа вода ало. Чистачкине што ја тегнат лево-десно за да го бришат подот.
Што е следно? Затвореник во идризово се удавил во капка дожд?
 

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.344
Би требало истрагата да оди до крај и да се излезе со непобитни докази за убиецот.
Без разлика што се самоубил. За да нема дамки на случајот.
Искрено...чим МВР излегува со ДНК...изгледа дека тој бил.
 

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.498
Чим некои се дават со врвките од боксериците по затворите тогаш што е чудно со кофа вода, уште ако се додаде дека можеби истурил некој детергент внатре за да се затруе. Не треба многу под тој притисок и да му пукне срцето.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom