Се активира РАДКО

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
... прадедо ми таткото на дедо ми имал пробугарски став но за разлика од дедо ми татко му бил ковач необразован...

Имал пробугарски став.:pos2::pos2::pos2:
Па си многу тактичен! Кажи си го дека се чувствуваал бугарин. Ич не ти ли текнува дека прадедо ти не за тоа имал "имал пробугарски став", зошто бил ковач, а за тоа што и неговиjот прадедо исто го имал овоj став???

I.S.Corleone, дедо ми е бежанец от Егејска македонија. Бегал е кам мајка Б'лгарија. Зели са му сичко грците, Б'лгарија му е дала земја и шаронска кукја(ако знаете шо е). На него и на стотици илјадници. Колко и да спора по форумов, колко и да ме пцујат, некој пат сам напротив да видам аргументите на опонентов, лубовта и симпатијата кам вас нема да загуба. Тук сам оти имам симпатии кам вас. Спора, и ако ми отдоварате со железни аргументи - евалла. Ако аргументи са - онаа жена кажа, он напишал това -значи лага. Ај лека вечер, оти утре лозе во петричко ме чака да го пр'скам от бумбари. Ајде лек ви викенд!:smir:
Те влечат брате корените Македонски. И тебе и сите јаничари во Бугарија што ги пеат денес македонските песни, што плачат за Македонија. Правиот Бугар ја сака Бугарија, а вие јаничарите ќе умрите за Македонија

I.S.Corleone, дедо ми е бежанец от Егејска македонија. Бегал е кам мајка Б'лгарија. Зели са му сичко грците, Б'лгарија му е дала земја и шаронска кукја(ако знаете шо е). На него и на стотици илјадници. Колко и да спора по форумов, колко и да ме пцујат, некој пат сам напротив да видам аргументите на опонентов, лубовта и симпатијата кам вас нема да загуба. Тук сам оти имам симпатии кам вас. Спора, и ако ми отдоварате со железни аргументи - евалла. Ако аргументи са - онаа жена кажа, он напишал това -значи лага. Ај лека вечер, оти утре лозе во петричко ме чака да го пр'скам от бумбари. Ајде лек ви викенд!:smir:

Аааааааааа......грците му зеле......
Па фино лепо, сега сте во ЕУ, ајде чаталете се сега како што од турција барате пари...ги имате сите правни елементи на ЕУ.....ај да видам колку ќе ти помогне ЕУ...

Пак ќе ти речем Бугар, не само РАТКО, уште 20 здруженија формирајте и ТОДОР и ЉУБЧО и ПЕТАР ЛИГУШЕВ... силата ваша се виде. Кога Бугарија и пропагандата беа нај силни, вие ништо не постигнавте. Зошто? Зато што НАЦИЈА не можи да се прекрсти во ПЛЕМЕ. Македонецот не можи да се претвори во Бугар, како што не можи Германецот да се претвори во Турчин.
лјубчо (георгиевски)си е македонист он никаде не е казал дека е бугарин.мене ми е все едно ке има ли радко или не во македонија они са маргинали како и омо илинден.абе може да се претвори германецот во турчин ја земи за пример онија германски офицери кои приемаха исламот и отиваха да служат во османската армија.:toe:

Јас не велам дека не си Бугарин, ама ти живееш во Пиринска Македонија. И еден милион да сте Бугари Пиринска Македонија ќе си остани Македонија. Ти, фамилијата, комшиите и незнам кој таму сте доселеници, како што се сите Бугари доселеници на Балканот. А корените побарај си ги во Монголија, не во Македонија
а цела македонија си остава част от областта румелија.това като румелиец ти го казвам.та вие сте доселници во румелија.:pos2:
300px-Rumelia_map.jpg

а цела македонија си остава част от областта румелија.това като румелиец ти го казвам.:pos2:
300px-Rumelia_map.jpg

moz-screenshot-4.jpg
Тебе Татар те лажат. Види вистина од кај ти потекнуват корените

Attachments

• mongolia_map.jpg
    mongolia_map.jpg
    49 KB · Прегледи: 4
moz-screenshot-4.jpg
Тебе Татар те лажат. Види вистина од кај ти потекнуват корените
за твое с'жаление во берлинскиот конгрес во 1878 година ние сме признати за румелијци и ние дадена автономија во източнатата част на румелија.та именно румелија ни е родината.вие сте доселници во нашата земја.:pos2:
когато вие имате такива градове каквито има в китајската провинција в'трешна монголија тогава пишете.ето ти слика от провинција в'трешна монголија.
96oc0iM4oS9ZN54dl.jpg

јаз само бих бил горд ако можех да живеја во в'трешна монголија.

Ас с'м от Пиринска Македонија. Дедо ми, татко ми и ас сме б'лгари. Сите комшии и колеги исто. И на кој да верувам. На теб или на това шо гледам? Пишете това шо сакате да е, а не това дека е. Бидете си там македонци. Ако сакате и марсианци. Аз го почетувам това. Ние тук сме си б'лгари.
тиси чист македонец илија е древно македонско име , цела пиринска македонија се македонци земете анализа на крвта од пирин од охрид од шошите траките , па ке видиш , крвта вода не бива .:pos2:бугарите или вулгарите како сакате кажете историјата кажува и запишано е потеклото на булгарите е татаристан монголска класа на народи и тука се јасно и чисто.најизмешан народ е бугарите . ако земеш слободно да кажат своето потекло во бугарија се ке има само бугари ке немаЧ)турци , цигани,шопи, торлациЧ) :pos2:

Purko purko kaci se na k***o.

:pos2:аууууууууууу па ти си егееццц од егејска македонија Ч)лелел чисто крвен македонец.Крвта вода неја бивааа цццццц

Имал пробугарски став.:pos2::pos2::pos2:
Па си многу тактичен! Кажи си го дека се чувствуваал бугарин. Ич не ти ли текнува дека прадедо ти не за тоа имал "имал пробугарски став", зошто бил ковач, а за тоа што и неговиjот прадедо исто го имал овоj став???

Ајде не трескај глупости, нема врска тоа кој од кого потекнува за етничка припадност, туку битно е како тој самиот се чувствува, ене има и еден куп црнци во франција кои се чувствуваат за французи а прадедо им дошол од брегот на слоновата коска.
Маѓар никогаш нема да дознаеш како некој етнички се чувствувал се додека сам не го праша, по потекло неможеш тоа да го дефинираш, бидејќи етничка припадност не е биолошка категорија туку општествена.

А да и заборавив да споменам, тој негов пробугарски став се појавил кога бугарските окупаторски сили дошле во македонија.

@za iliya

vo koj vremenski period bilo proteruvanjeto na dedoti od egejska makedonija???

da imala makedonija nezavisna drzava mnogu porano siguren sum deka dedo ti tamo ke odel, neli?

no eve i drug pogled na ova, vo albanija oblast mala prespa i ne samo tamo nego niz poveke mesta vo istata se deklariraat kako makedonci, imaat simboli ( opstina pustec zname im e sonceto od kutles) zaso ne se deklarirale kako bugari
ili zasto na primer vo gejlada , vinozito se deklarira kako partija na makedoncite vo grcija..zasto ne napravile partija na bugari?

@za iliya

vo koj vremenski period bilo proteruvanjeto na dedoti od egejska makedonija???

da imala makedonija nezavisna drzava mnogu porano siguren sum deka dedo ti tamo ke odel, neli?

no eve i drug pogled na ova, vo albanija oblast mala prespa i ne samo tamo nego niz poveke mesta vo istata se deklariraat kako makedonci, imaat simboli ( opstina pustec zname im e sonceto od kutles) zaso ne se deklarirale kako bugari
ili zasto na primer vo gejlada , vinozito se deklarira kako partija na makedoncite vo grcija..zasto ne napravile partija na bugari?
тито е крив за оваа заблуда кај нив :kesa:
илија е едно одродено Македонче и му е многу криво за тоа.

Едмонд арно кажа:
единствено може да се тие вработените во бугарската амбасада бугари(мисли на одродени Македонци како што е и илија во овој случај:wink: )

тито е крив за оваа заблуда кај нив :kesa:
илија е едно одродено Македонче и му е многу криво за тоа.

Едмонд арно кажа:
единствено може да се тие вработените во бугарската амбасада бугари(мисли на одродени Македонци како што е и илија во овој случај:wink: )

so da kazuvam poveke ne znam, ubavo znaeme kako se praveni granicive vo prespa, i ta so albanskata i taa so grckata. komisijata koja dosla za frazgranicuvanje gi prasuvale mestanite kade odat na pazar i spored toa ja stavale granicata...koe selo odelo bitola i resen na pazar bilo stavano vo SHs, koe selo odelo Korca na pazar vo albanija, koj odel Lerin na pazar gejlada. tie sto ziveat posle s. stenje si isti luge kako site prespani i toa vo onoj cist makedonski oblik za kogo zaprelo vremeto poradi izolacijata na alabanija dolgo vreme.

aku imate malu pojma od istorija Radko vsusnost e psevdonimot po koj bese poznat Ivan(Vanco) Mihajlov a toj se borese na strana na Makedonija.inace penzioniran novinar bese klise zato sto od milja mojs da sumis deka otisol da predizvika nekakov problem ili bil platen 'debelo' za dramata sto ja izvede.
[FONT=&quot]"Образложението е дека здружението се залага за промена на уставниот поредок преку насилство и дека повикува на национална и религиозна омраза" opitaj te go ali ahmeti toj najubo ke vi ja obrazlozi potockava.no, sepak zaboravivme deka na teroristite mu e otvoren patot do sobranieto a ne do HAG kade sto mu e mestoto.[/FONT]

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom