Фан клуб: Рафаел Надал

• Креатор на темата Креатор на темата bobi2008
  • Време на започнување Време на започнување
добри се и надежни и србинон и коленарон :pos2: едина причина што сакав надал да тепа сега со Џокович е да го гледам како го лапа од Роже ама не ми се оствари сега ке уживам во газењето на србинчено :vozbud::tv:
Дај бе не замарај , толку голем комплекс ви наби бе?
И да , не се радувајте многу за месец до два ќе се врати во старата форма во која другите тенисери плачеа после натпреварите.:kesa:

абе после повреда тешко е малце да се вратиш во први 4 на секој турнир но ете рафа се врати и треба да биде он а и фановите негови задоволни со овој резултат шо го постигна

Да тоа си во право.Два ипол месеци не играше и еве стига до најдобрите четворица на турнири како монтреал и синсинати.Ке се врати во форма за финалниот куп во лондон сигурно само се надевам нема да киксне на Ус опен се надевам барем дека ке си го одбрани полуфиналето од лани што му беше најдобар резултат во кариерата на тој турнир.

Одли4но се врати,БРАВО МАЈСТОРЕ ПРОДОЛЖИ ТАКА.:back:

Браво Рафа само напред, гази ги сите мајсторе!!!:olee::olee:

Како и да е ! Надал од ова ке се врати подобар и посилен !

Верувам во него, и во неговите вонсериски квалитети, кој на 25 години, ке биди најдобриот тенисер на светот ! Убедливо !

Само се молам, да нема повеке повреди !:wink:

Да се надеваме.Има уште две години до тогаш.А јас искрено мислам дека побрзо ке се врати.

Надал: “Сум меѓу фаворитите, но...“ Рафаел Надал по нецели три месеци одсуство од тениските турнири поради повреда се врати на терените на почетокот на август во Монтреал каде стигна до 1/4финалето, а чекор понатаму отиде во Синсинати.
nadal.rafa1.jpg
Во меѓувреме, падна на третото место на АТП табелата.

На предстојниот УС Опен поставен е за трет носител, а истото место според кладилниците му припадна и на србинот Џоковиќ, зад Роџер Федерер и Енди Мареј.

Кој ке стави пари на Шпанецот, добивката ке му се зголеми за пет пати, дотолку Рафа го освои последниот Грен Слем турнир во 2009година. Меѓутоа, Надал е реален и не сака да се вбројува меѓу најсериозните фаворити, бидејќи е свесен дека форма која го красеше пред повредата сега му е далеку од остварлива.

Сепак сум трет тенисер на светот и секако дека сум еден од фаворитите за освојување на турнирот“- изјави Надал.

Меѓутоа, не сум во врвна форма, а и не сум 100% физички спремен. Се чуствувам се подобро на секој нов тренинг, но не знам дали е тоа доволно за триумф во Њу Јорк“- додаде Рафаел Надал.

izvor - sportdenes.com

Не верувам дека може да го освои ама барем да си го одбрани полуфиналето од лани за да не изгуби бодови.После на купот ке биде интересно зашто лани не настапи и не брани бодови така да ако го освои кје добие 2000 ама и да не го освои секоја победа за него ке знасци бодови а за федерер мареј и џокович само бранење бодови зашто лани играа.

Уште колку има да игра охооо.Нема да застане така лесно.

Со среќа.:smir:

Да стаса до полуфинале ќе биде добро,финале премија :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom