Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Од мал сум се нервирал кога некој ќе каже/напиши „мама“ или „тато“.
Разберете еднаш дека тие не ми се ни мајка ни татко!
Се знае, постои граматичко правило „МАЈКА МИ“, „ТАТКО МИ“!
не знам дали темава беше за тука или нешто со јазици, тоа главните нека го средат.
Поздрав
И јас порано се нервирав и го делев твоето мислење Блогерџија.Ама после тоа сфтатив дека нема врска како викаат.Тоа е толку слатко.
Од мал сум се нервирал кога некој ќе каже/напиши „мама“ или „тато“.
Разберете еднаш дека тие не ми се ни мајка ни татко!
Се знае, постои граматичко правило „МАЈКА МИ“, „ТАТКО МИ“!
не знам дали темава беше за тука или нешто со јазици, тоа главните нека го средат.
Поздрав
И ја се нервирам кога некој ќе напиши, наместо да напише, ама таа ти е...
Ти се друго зборуваш граматички и литературно па ти смета едно обично мама или тато? Очигледно не. Да граматички е правилно мајка ми, татко ми... ама не ги употребуваме сите во таа форма. "Мајка ми" ми е многу далечно и формално, отсекогаш сум викала мама и тато.
Зависи и до средината во која живееш, и дијалектот на кој се зборува, у Велес, пример, речиси никој не ги користи граматички правилно изразиве. Скопјани колку шо знам ги изговараат правилно итн.
И така и така ги викам. Иако тате у живот не сум го нарекла човекот. Мајка ми и татко ми или мама и тато, сеедно. Второво претежно у лигавење. :bilokojzbor:
A...? :icon_conf
Јас моите по име ги викам.