Eвропското првенство на албански јазик?

Статус
Затворена за нови мислења.

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Рекламите на македонски , преносот на албански ..:tapp: :pos2:

п.с емисијата помеѓу полувремињата е на македонски ..ај нека се оправи да го слушнам милиот македонски јазик ..

п.с 2 Стручниот коментатор е од 1940 год.. Чехословачка , Португал .. е ајде де ..

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
скопје,преносот на македонски,вториот аудио канал(опција на понови телевизори) е на албански.
имаше известување дека заради прекин на електрична енергија во некои делови од мкд нема да се следи воопшто програмата на алсат-м.
сега во моментов гледам протугалија-турција со македонски коментар во живо.

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Bidejki pravata gi otkupi ALSAT-M. Glavnoto prasanje e zosto MTV ne gi otkupi pravata? Kako mozi nacionalniot servis da ne go prenesuva ovaj vazen sportski nastan.
Гледам вчера на вестите сите носеа картички "Во Европа без јавен сервис?!". Јас би им препорачал да пишува "Во Европа со ваков јавен сервис?!"
Па мајка му стара имаат толкава куќа, толку студија, толку вработени, а имаат НИКАКВА програма. Малите телевизии низ Македонија имаат подобра програма, преноси, реклами и сл., а работат во неколку соби со 10-15 луѓе. На МТВ и требаат нови луѓе со нови идеи, а не старците кои уште ги користат темплејтите од '80тите. Споредете форшпан на МТВ со друга телевизија. Разликата во квалитет е огромна. Смачено ми е од белите букви и бројки да ги гледам на ТВ за време на кошаркарски или фудбалски натпревар. Нека престанат да плачат и нека се фатат на работа.

Малце офтопик отидов...

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
кај мене, уклучија Алсат, ама во 18-20 абер немаше да почне некоја утакмица...си даваа вести...кој знае што алсат уклучиле овие од кабловска...но после кога видоа, пуштија и хтв2, па таму ќе си глеаме еуро:tapp:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Да не е таа кај тебе АлСат не АлСат-М?На сателитска ја најдов ама таа без м, албанската.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.697
Поени од реакции
11.510
Баш на крајот пуштив на АлСат, и во Струмица има од денес, и не ја биваше, нешто како црно бела слика имаше..
ХРТ2 е најзакон :)

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
nema veze
albanski -makedonski.

do denes alsat sekoj natprevar sto go davashe od bundes ligata i francuskata liga beshe isklucivo na albanski jazik.nemozeshe da se smeni nikako na dual 2.
od denes prenosite se isklucivo na makedonski i nemoze da se smeni na albanski jazik.
za tetovo vazi ova

Член од
18 септември 2007
Мислења
2.547
Поени од реакции
33
Конечно најдов :)! На Спортско радио 90.3 имаше коментар во живо, рекоа дека истиот оди и на АЛСАТ.

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Кај ја имате бе ХРТ 2 .. јас албански и швабски се изнаслушав денес ..

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
nema veze
albanski -makedonski.

do denes alsat sekoj natprevar sto go davashe od bundes ligata i francuskata liga beshe isklucivo na albanski jazik.nemozeshe da se smeni nikako na dual 2.
od denes prenosite se isklucivo na makedonski i nemoze da se smeni na albanski jazik.
za tetovo vazi ova

Во Штип е обратно ..:jaj:

pirlo21

којотот
Член од
12 јануари 2008
Мислења
2.052
Поени од реакции
2.055
Пред да почне мислев дека ќе им бидат тапа коментаторите, ама мило ми е што погрешив, супер се.

pirlo21

којотот
Член од
12 јануари 2008
Мислења
2.052
Поени од реакции
2.055
Кај мене е се во ред, на македонски јазик е.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Што зборите бе????
Кај мене на АлсатМ иде на Македонски коментирањето, да си проверите доколку имате од новите тренди телевизори таму во аудио опциите да не имате нешто за подесување????

skech

United Will Rise Again
Член од
10 јули 2007
Мислења
186
Поени од реакции
37
Молба до Алсат

Телевизијата Алсат-м го врши официјално преносот на ЕУРО 2008. Бидејки се такви правилата мора да биде преносот со македонски коментар и се е тоа ОК, меѓутоа откако ќе заврши преносот имаат емисија за ЕУРО 2008 со гости во студио. Е сеа работата тука што ме иритира е што емисијата е цела на албански има некој мал дел на македонски но цела е на албански што не се разбира а мислам дека би било ОК да биде на македонски со гости од типот на тренери фудбалери и т.н. Пробав да им пишам на Алсат ама во контакт немаат оставено ни меил ни адреса ништо. Затоа кој е За, дај да направиме некоја иницијатива каде што ќе ја изменат програмата да биде на македонски зашто сепак чим се нафатиле да даваат официјален пренос нека останат доследни до крај на сите работи кои се пред и после утакмиците за да можеме сите да гледаме
поздрав од
Револтиран Гледач

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Јас сум за, ама тешко некој да успее да им расипи програма нив.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom