Светската Банка го наградува Груевски за 4 најдобар економски реформатор во свет

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Постов ти вреди..Ептен ме насмеа...Смејте се вие, наредниот пат со 90 пратеници ќе ве рокнат, уште послатко да се смеете..И пак ќе си се тепате по штабојте...и пак смејте се....Ајде папа
bv.gif
...

А кој си ти да оценуваш дали вреди постот или не!? Не си ни повикан не си релевантен! ај глеј си ги твоите постови, а ако ти се обратам тебе со цитат другпат тогаш одговарај,а вака не повикан не замарај други луѓе! :mist:

Па добро бе АВС..Што треба да направат повеќе за ти да си ја засакаш сам земјата?Кажи ми го тоа..Се ти смета, врз се плукаш, р`жеш, рокаш..Знам кога би бил задоволен.Ти сакаш да бидеш дипломиран легач, и цел ден да шеташ низ дома, и државата да ти дава месецот 50.000денари,за да бидеш задоволен?Поо..Ова комунизмот ги научил луѓево само да бараат, да бараат а никако да дадат, да заработат..За се им е виновна државата, секој потег, награда, признание нив им смета..Само чукнете си ја таа главата и размислете малку што правите..А ако сметаш дека така треба, продолжи да си кукаш, впрочем имаш нешто друго напраено освен тоа КУКАЊЕ, и ништо друго...

Кое кукање бе,јас работам по 20 часа во денот и заработувам за живот а ти и неколкумина овде ми се фалите како премиерот освоил некаква награда оти ни направил реформи невидени.Па светска банка дава секому награди во сооднос кој колку ќе се задолжи кај неа,дали ќе потпише некој нов арнжман и слично.Во што лично ти ги почувствува реформите:-во зголемувањето на администрацијата по партијска линија и постигнување да стане најмногубројна во светот процентуално,во зголемувањето на платите за истата,во зголемување скоро дуплирање на буџетот за таа намена?Тоа го викаш реформи,за тоа ли треба некому признание да му се даде или награда?Треба ли да да му се даде награда на “реформаторот“ кој успеа да му наметне по 400% поскапи сметки за комуналии и вода на сопствениот народ,или треба наградата да ја добие “реформатор“ кој има најголем процент на зафаќање од бруто плата во светот.Па претерувате со фалење,ебаго како да се качил на Монт Еверест Гвујо итоа од најопасната страна.:toe:

Според извештајот Doing Business на Светската банка, Македонија е една од 10 најдобри земји во спроведувањето на реформи за подобрување на бизнис климата. Македонија во 2007/2008 година беше рангирана на високото четврто место, споредено со 178 земји во светот, за напредокот кој го постигна во областа на даночните реформи, процедурите за регистрирање бизнис, регулаторната гилотина, реформите во царината и забрзувањето на процедурите за добивање на дозволи за градба.
За која земја мислиш да си ја сака ??????? МК или БГ , добро прашање
Сонце го пече во очи , или знае да брои само до 4

Е кој би останал во Шведска доколку неговата поранешна матична земја му овозможи вака “прекрасни“ услови за инвестирање?
Светските медиуми и агенции јавуваат за голема гужва од инвеститори во земјата со најреформски премиер,се испотепале од инвестиции токму поради најголемите реформи што светот воопшто ги видел,дури се јавува и за доста загинати и повредени инвеститори кој не успеале да ги вложат своите пари.Македонија сега не знае што да прави од толку многу инвеститори и пари од инвеститорите,веќе е најавена дефлација од 100%,а драстично се зголемува и бројот на оние кој ја напуштаат земјата од премореност при броење на тие пари како резултат на реформите што ги спроведе еден од најголемите реформатори во светската економија,познатиот економист и технократ Гн. Никола Груевски.:jaj:

Е кој би останал во Шведска доколку неговата поранешна матична земја му овозможи вака “прекрасни“ услови за инвестирање?
Светските медиуми и агенции јавуваат за голема гужва од инвеститори во земјата со најреформски премиер,се испотепале од инвестиции токму поради најголемите реформи што светот воопшто ги видел,дури се јавува и за доста загинати и повредени инвеститори кој не успеале да ги вложат своите пари.Македонија сега не знае што да прави од толку многу инвеститори и пари од инвеститорите,веќе е најавена дефлација од 100%,а драстично се зголемува и бројот на оние кој ја напуштаат земјата од премореност при броење на тие пари како резултат на реформите што ги спроведе еден од најголемите реформатори во светската економија,познатиот економист и технократ Гн. Никола Груевски.:jaj:
Јас отидов во Шведска далеку пред Грујо , ама кажи што седиш ти таму ,прво ти се стемни на избори па пак ке го јадеш сега за непријавен кусур во флиперницата, ем имаш бугарски пасош оди си во Софија, а и вчера овците ти се удавија едина област каде што си стручен , стварно те разбирам , тешко ти е :helou:

СТРУЧЊАКУ

Рака на срце да имав некаков документ за излез од ГЕТОВО немаше да се читаме вака,ама понекогаш и забавно станува во 5 часот наутро да си ја видиме реалноста.Велиш му ја кидна за Шведска далеку пред да дојде Гвујо,па што,те уплаши ли со неговите реформи или така од што ти беше досадно во земја без реформи?Па врати се сега,во земјава која е една од најдобрите инвестицијски точки на планетава.Луѓето се испотепаа да инвестираат во неа а ти си зачмаил во Боден или Флу беше,монотонија,апатија нема филинг,цели месеци ноќ.Ајде собери тоа милјончињата и трк ваму да ги размножиш,оти ете добивме светска награда за реформи.:toe:

Рака на срце да имав некаков документ за излез од ГЕТОВО немаше да се читаме вака,ама понекогаш и забавно станува во 5 часот наутро да си ја видиме реалноста.Велиш му ја кидна за Шведска далеку пред да дојде Гвујо,па што,те уплаши ли со неговите реформи или така од што ти беше досадно во земја без реформи?Па врати се сега,во земјава која е една од најдобрите инвестицијски точки на планетава.Луѓето се испотепаа да инвестираат во неа а ти си зачмаил во Боден или Флу беше,монотонија,апатија нема филинг,цели месеци ноќ.Ајде собери тоа милјончињата и трк ваму да ги размножиш,оти ете добивме светска награда за реформи.:toe:

Сум киднал пред да дојде Грујо ,а сум се исплашил од неговите реформи .Се читаш ли што пишуваш ??????? Дефинитивно сонцето ти удрило на местото каде што би требало да имаш мозок :tapp:
Не знам што ти се тоа Боден и Флу , јас сум во Гетеборг , а околу Шведска ако не си знаел . шведите отворија млекара во МК инвестиција која им ја овозможи лично Груевски .Ама на кого да му објаснувам , сонцето завршило работа :kesa:

GORAZDS...,ako imas nesto da kazes vo svoja odbrana ...kazi...gluposti ne tresi....ili vrati se vo MKD , pa pokazi mu na ABC i na drugite ovde kako treba da raboti i pravi biznis eden Gwujovist...:)
....ne tuku oddaleku im raskazuvaj "smrznati" basni...
A Swedite ??? Swedite so Swdmilk imaat isto tolku vrska kolku i nie dvajca so severozapadnite patagonci...:)

Plukajte samo komunjari propadnati. Od toa i zagubivte i uste ne vi doaga pamet vo glavata. Ako bese Grujo za nikade nemase da dobie 480 000 glasa. Znaci mnozinstovto od Makedoncite se glupi spored vas, i od site na forumov vie najpametni ispadnavte :pos2:. Pa sto sedite tuka be i polemizirate so "glupi" luge? 15 Godini "eksperti" i "makedonci" (namerno e so mala bukva) kako vas ja serea drzavata pa sega koga trgna barem nesto malku napred grakate kako vrani oti znaete deka gi izgubivte tolku sakanite fotelji. Ako imate nesto pametno da kazete potkrepeno so fakti kazete, a ne tuku samo plukate po forumot.:nenene:

Pozdrav

4то место од 4ца натпреварувачи и не е баш некоја солидна награда.Или сеуште така ве лажат во штабот?Па кој земји се реформски бе,за да се работи на реформите?:toe:

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Само го покажувате вашето незнаење на работите. Не сте вие криви, толку ви е капацитетот. :toe:

Браво за Македонија, доста је било песимизма, само напред! Браво и за Грујо који је млад и верујем да озбиљно мисли да направи нешто, видећемо да ли ће успети ја му желим све најбоље, (не занима ме много унутрашња политичка сцена у Македонији, подржао би сваког премијера). Ова вест је одлична зато што је Македонији највише потребно јединство, ентузијазам и вера у себе, више него паре. Паре ће сами направити вредни и самоуверени људи.

Aман бе комуњарчиња ... абе вие очигледно не сакате ни М од Македонија, наградава е од висока финансиска институција и значи многу за Македонија, наградава е ДОБАР ПРИМЕР за цел свет дека Македонија е добра земја независно дал била за РЕФОРМАТОР или за РЕФОРМА ... нека ви биде за реформата немора да на Грујо, кој било нека прај реформи нека се тргне од овоа нулто ниво.

Размислете малце, ак не ја сакате оваа држава имате уште +-200 други опции, ваш е изборот

Треба стварно идиоти за да не го доценуваат овој успех.

Ова е најдоброто промовирање на Македонија, 4-то место во Свет.

Сум киднал пред да дојде Грујо ,а сум се исплашил од неговите реформи .Се читаш ли што пишуваш ??????? Дефинитивно сонцето ти удрило на местото каде што би требало да имаш мозок :tapp:
Не знам што ти се тоа Боден и Флу , јас сум во Гетеборг , а околу Шведска ако не си знаел . шведите отворија млекара во МК инвестиција која им ја овозможи лично Груевски .Ама на кого да му објаснувам , сонцето завршило работа :kesa:

Sveganec da otvori internet kafe vo Makedonija ti ke otvoris posebna tema za toa kako glavna investicija...da se mocam na vestite kade glavna biznis vest e kako swedmilk napravil dogovor so Kosovo za izvoz na 500 toni mleko

Sveganec da otvori internet kafe vo Makedonija ti ke otvoris posebna tema za toa kako glavna investicija...da se mocam na vestite kade glavna biznis vest e kako swedmilk napravil dogovor so Kosovo za izvoz na 500 toni mleko

па кој те тера да коментираш???

Да не почнам јас да отворам тема за вашите глупости што ги направивте пред и по изборите. Завршивте со 18 пратеници, честито нека ви е.

Смешни сте бре. Секој со минимум познавања знае колку е битно ова признание. Вашите МИЗЕРНИ влади никогаш не беа ни блиску до ваква награда и никогаш нема да ја добијат.

Кога сдс е на власт сЕ замира, како на PAUSE да стиснал некој е.... беља. Затоа толку тешко ви е да сватите што значи ова. Ама и не мора да сфатите.

Не мора сдс да биде силната опозиција која сите велат и требало на Македонија, ќе се појави друга партија на нејзино место.

бре бре бре мајкатаа !!!!

500 тони по колку пари се бе машко? Од каде е то млеко? Кој го произведил? лоооооооооооооол свашта на времето 500 тони пред влада у канализација одеа !!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom