Е знаеш што? Ме заболе дали ќе одам во рајот или во пеколот и што вие ќе ми кажете, затоа што не постојат.Знајте Господ простува ... Но е и праведен !!
Неверниците ќе бидат остранети и нема никогаш да влезат во рајот...
Никогаш нема да го видат Господа...
Аха, така било.do koga ke ima nevernici vo nasata zemja i sirum.Utrasni, uzas! Do koga ke ceka Bozjata milot?Po se izgleda treba Bog da gi kazni takvite pa da im dojde pamet i da ne treskaat gluposti. Ubavo kaza RADOSTA do ne se site pametni za da go razberat seto toa.
Симеон ?do koga ke ima nevernici vo nasata zemja i sirum.Utrasni, uzas! Do koga ke ceka Bozjata milot?Po se izgleda treba Bog da gi kazni takvite pa da im dojde pamet i da ne treskaat gluposti. Ubavo kaza RADOSTA do ne se site pametni za da go razberat seto toa.
Со среќа на тебе и со среќа на твојот бог со таквите како тебе. Слободно живеете си го вашиот живот полн со "љубов" и "хармонија". Кога сме веќе кај библијата не проповедаше таа на тоа да се сакаме меѓусебно? Нели според библијата ние сме сите деца на Господ, сите ние сме негова креација, како мислиш дека би реагирал тој праведен бог доколку ти шириш омраза према неговата креација?do koga ke ima nevernici vo nasata zemja i sirum.Utrasni, uzas! Do koga ke ceka Bozjata milot?Po se izgleda treba Bog da gi kazni takvite pa da im dojde pamet i da ne treskaat gluposti. Ubavo kaza RADOSTA do ne se site pametni za da go razberat seto toa.
Go delam tvoeto mislenje,Miki1...Bog neka ni pomogne vo vakvi situacii,koga malkumina znaat za Boga.....
Еј, немој ти на мене да ми кажуваш дека срцето ми било камен или слични глупости! Не можеш да судиш за некого ако не го познаваш. Затоа ќути! Да знаеше ти во некои моменти во животов колкава болка сум имал на душава, немаше да тропаш глупости. Ама сум издржал, сум собрал сили и сум продолжил понатаму, без помош од Бога или од некој друг.Ednostavno na nekoi luge srceto im e kamen,taka da sto i da kazes,ne primaat......
А каде ќе одиме, во пеколот?Знајте Господ простува ... Но е и праведен !!
Во Мексико!А каде ќе одиме, во пеколот?
Не бе смрдливо е таму .. пекол е и во Хаваи , не да е жешко таму ..Во Мексико!
До кога ќе има верници во нашата земја и ширум? До кога луѓето ќе дозволуваат да бидат заслепувани од догми?do koga ke ima nevernici vo nasata zemja i sirum.Utrasni, uzas! Do koga ke ceka Bozjata milot?Po se izgleda treba Bog da gi kazni takvite pa da im dojde pamet i da ne treskaat gluposti. Ubavo kaza RADOSTA do ne se site pametni za da go razberat seto toa.
Знајте Господ простува ... Но е и праведен !!
Човекот Е животно. Спаѓа во семејството на примати, во видот мајмуни, во родот на цицачи.- Човекот не е животно иако неговото тековно однесување е бетер од животинско...
- не, не биле лакоми, туку не ја послушале првата Божја заповед во Рајот..
- не, не му помага на духот. На духот му помага само една работа, а тоа е појанието. Ај сеа кажи ми, каква врска има покајанието со трчањето!???
- на портите од Рајот, Апостолот Петар ниту седи, ниту стои ниту лежи а уште помалку суди. Апостолот Петар сега е во Христова близина и ги доживиува вечната слава и радост и среќа а Христос е Тој Кој ќе суди, на Неговото славно второ пришествие.
Ееееее, што прават ова прикаскиве со народов. Апостолот Петар вака, Апостолот Петар така...
Објасни, како може Бог да простува а истовремено да биде неправеден? ОД каде тогаш доаѓа простувањето?Знајте Господ простува ... Но е и праведен !!