Kaко живее неверникот и што се случува со неговата душа?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
„..мир вам...„ -би рекол Христос.

BlaCk FiRe

`Going NoWhere`
Член од
21 март 2008
Мислења
637
Поени од реакции
18
Знајте Господ простува ... Но е и праведен !!

Неверниците ќе бидат остранети и нема никогаш да влезат во рајот...

Никогаш нема да го видат Господа...

Член од
3 јуни 2008
Мислења
108
Поени од реакции
3
znaci navistina imame golemi nevernici.Uzas, strasno!!!!!Ko goga ke ceka Bozjata milost?Samo Gospod da im e na pomos na takvite nevernici.Po se izgledea treba da gi kazni Bog za da se obratat.

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545

Е знаеш што? Ме заболе дали ќе одам во рајот или во пеколот и што вие ќе ми кажете, затоа што не постојат.
Кога умреш, не постоиш веќе како живо суштество, ниту се чувствуваш себеси, ниту можеш да направиш нешто, да ги гледаш другите од горе такви глупости.

Никогаш нема да го видам тој ваш замислен Господ, а и да сакам не можам, кога не постои.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
108
Поени од реакции
3
do koga ke ima nevernici vo nasata zemja i sirum.Utrasni, uzas! Do koga ke ceka Bozjata milot?Po se izgleda treba Bog da gi kazni takvite pa da im dojde pamet i da ne treskaat gluposti. Ubavo kaza RADOSTA do ne se site pametni za da go razberat seto toa.

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
do koga ke ima nevernici vo nasata zemja i sirum.Utrasni, uzas! Do koga ke ceka Bozjata milot?Po se izgleda treba Bog da gi kazni takvite pa da im dojde pamet i da ne treskaat gluposti. Ubavo kaza RADOSTA do ne se site pametni za da go razberat seto toa.
Аха, така било.
Ај нека ме казни, ја чекам казната.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Со среќа на тебе и со среќа на твојот бог со таквите како тебе. Слободно живеете си го вашиот живот полн со "љубов" и "хармонија". Кога сме веќе кај библијата не проповедаше таа на тоа да се сакаме меѓусебно? Нели според библијата ние сме сите деца на Господ, сите ние сме негова креација, како мислиш дека би реагирал тој праведен бог доколку ти шириш омраза према неговата креација?

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.154
Поени од реакции
5.995
Go delam tvoeto mislenje,Miki1...Bog neka ni pomogne vo vakvi situacii,koga malkumina znaat za Boga.....

Знаат??? Јас мислев дека се работи за верување или неверување, а не за знаење или незнаење. И самите верници признаваат дека никој со сигурност не може да знае дека Бог постои и дека тие само веруваат (сум сретнал такви на форумов, ме мрзи да барам низ темите). Исто така и ние не можеме да знаеме дека не постои, туку не веруваме дека постои.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.154
Поени од реакции
5.995
Ednostavno na nekoi luge srceto im e kamen,taka da sto i da kazes,ne primaat......
Еј, немој ти на мене да ми кажуваш дека срцето ми било камен или слични глупости! Не можеш да судиш за некого ако не го познаваш. Затоа ќути! Да знаеше ти во некои моменти во животов колкава болка сум имал на душава, немаше да тропаш глупости. Ама сум издржал, сум собрал сили и сум продолжил понатаму, без помош од Бога или од некој друг.

До кога ќе тропате глупости? Кога веќе ќе сфатите дека и ние сме исти како вас, луѓе од крв и месо, луѓе со срце и луѓе со чувства. Единственото нешто по кое се резликуваме е вербата/невербата во Бога.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.154
Поени од реакции
5.995

А каде ќе одиме, во пеколот?

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
До кога ќе има верници во нашата земја и ширум? До кога луѓето ќе дозволуваат да бидат заслепувани од догми?

:pos::pos::pos::pos::pos:

Ова нависитна ме насмеа.....

:zver:

- Човекот не е животно иако неговото тековно однесување е бетер од животинско...
- не, не биле лакоми, туку не ја послушале првата Божја заповед во Рајот..
- не, не му помага на духот. На духот му помага само една работа, а тоа е појанието. Ај сеа кажи ми, каква врска има покајанието со трчањето!???
- на портите од Рајот, Апостолот Петар ниту седи, ниту стои ниту лежи а уште помалку суди. Апостолот Петар сега е во Христова близина и ги доживиува вечната слава и радост и среќа а Христос е Тој Кој ќе суди, на Неговото славно второ пришествие.

Ееееее, што прават ова прикаскиве со народов. Апостолот Петар вака, Апостолот Петар така...
Човекот Е животно. Спаѓа во семејството на примати, во видот мајмуни, во родот на цицачи.

Зошто не ја послушале? Имале храна во изобилие, не биле гладни па да ги правдаш на тој начин.

Ти реков, трчај 15 минути и кажи како ќе се чувствуваш!

Епа кој ги шири прикаските? Јас сигурно не измислив дека Петар стои пред портите и суди!

п.с.
Еве еден виц со Св. Петар како ги чека луѓето:

Кај Св. Петар дошле Италијанец, Германец и Трпе.
Петар ги прашува што се случило:
Италијанец: - Па дигнав 220 со моето ферари.
Германецот: - Па дигнав 250 со мерцедесот.
Трпе: - Јас си купив нова кола.
И? - прашал Св. Петар.
Трпе: - И умрев од глад.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Објасни, како може Бог да простува а истовремено да биде неправеден? ОД каде тогаш доаѓа простувањето?

Kajgana Shop

На врв Bottom