Докторот
DOMINUS
- Член од
- 4 јануари 2008
- Мислења
- 611
- Поени од реакции
- 9
Какви животински инстинкти, човеку...Тоа што имаме потреби кои се слични со оние од живитните ,незначи дека сме животни, туку значи дека имаме ист Творец-Господ Бог ги создаде и растенијата и животните и луѓето.
Адам и Ева не беа лакоми, туку беа насанкани од лукавиот. Адам и Ева беа верници, оти беа во непосредна Божја близина.
Трчањето не му помага ама баш ништо на духот. Духот има свои, нематријални потреби а не физички.
Христос Е, не е Апостолот Петар.
Хмммммм...ќе да е така...освен тоа дека Бог само мене ме сака. Бог ги сака сите свои творенија а најмногу човекот, кој е врв на Неговата креација. Христос не дојде само поради мене, туку „само„ поради целиот човечки род.
Не! Значи дека потекнуваме од животни, впрочем човекот Е животно.
Како не биле лакоми? Ако не биле лакоми, лукавиот немаше да може да ги натера да јадат од јаболките. Покрај изобилие од храна, тие решиле да јадат од забранетата храна?!
Како не му помага на духот? Пробај трчај брзо 15-30 минути, па да видам дали нема да се чувствуваш како прероден!
Добро бе, нека е Исус. Ама како што знам јас, на портите од рајот седи Св. Петар, и им суди и одлучува на луѓето каде ќе седат за навек.
Значи нема никаква разлика меѓу црквата и државата, така?