Kaко живее неверникот и што се случува со неговата душа?

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Slepiot po telo,ne moze da gleda.Sekoj moze da mu zboruva za ubavinata na cvekinjata i prirodata,no toj sepak ne moze da gi vidi....Ubavo e sto moze barem da go pocuvstvuva mirisot na cvekinjata...A sto se slucuva so slepiot po dusa,odnosno so nevernikot?Toj misli deka go gleda sonceto,no se laze,bidejki kako moze da ne veruva vo Boga,a da go gleda sonceto koe samiot BOG go sozdal?Kaj nego e uste pozalosno sto kaj ne moze da go vidi sonceto,ne ja cuvtvuva ni toplinata sto soncevite zraci ja davaat,za razlika od slepiot po telo,koj barem moze da go pocuvstvuva mirisot na cvekinjata....nevernikot zivee vo temnina,bidejki vo nego ne zivee Svetlinata,SAMIOT BOG.....Bog neka im pomogne na takvite luge....koi nikogas vo svojot zivot ne pocuvstvuvale sto e toa LJUBOV I RADOST......

Член од
3 јуни 2008
Мислења
44
Поени од реакции
1
Е вака имам еден совет за тебе оди отвори прозорецот и фрлисе :)
А ова сам го смисли или го препиша од негде ? :)

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Slepiot po telo,ne moze da gleda.Sekoj moze da mu zboruva za ubavinata na cvekinjata i prirodata,no toj sepak ne moze da gi vidi....Ubavo e sto moze barem da go pocuvstvuva mirisot na cvekinjata...A sto se slucuva so slepiot po dusa,odnosno so nevernikot?Toj misli deka go gleda sonceto,no se laze,bidejki kako moze da ne veruva vo Boga,a da go gleda sonceto koe samiot BOG go sozdal?Kaj nego e uste pozalosno sto kaj ne moze da go vidi sonceto,ne ja cuvtvuva ni toplinata sto soncevite zraci ja davaat,za razlika od slepiot po telo,koj barem moze da go pocuvstvuva mirisot na cvekinjata....nevernikot zivee vo temnina,bidejki vo nego ne zivee Svetlinata,SAMIOT BOG.....Bog neka im pomogne na takvite luge....koi nikogas vo svojot zivot ne pocuvstvuvale sto e toa LJUBOV I RADOST......
Го гледа сонцето, Бог е Сонцето.

Член од
30 мај 2008
Мислења
185
Поени од реакции
8
bravo be dete .ne mozam da se nacudam na mabeto so go imas napisano.neznam na so si ama tava e za :pos2::pos2::pos2::pos2:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Што ако атеистот потполно поинаку ја дефинира и перцепира душата?

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
А како ја дефинира атеистот душата?
Не е пронајден засебен орган во човековото тело кој би ги вршел функциите кои и се припишуваат на душата. Со други зборови, не постои душа.

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Дали сваќате што сега напишавте?

Ние луѓето сме купче од коски и месо кое го движат електричните импулси испратени од мозокот?

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
Дали сваќате што сега напишавте?

Ние луѓето сме купче од коски и месо кое го движат електричните импулси испратени од мозокот?
А ти досега мислеше дека сме нешто посебно?

Член од
16 мај 2008
Мислења
21
Поени од реакции
0
dusata na nevernikot e dusa koja e zarobena i koja zivee vo temnina,dusata moze da vidi ednostavno svetlina ako ti dojde se preku glava i samiot pocnes da vikas kon gospod i toj da prati covek koj navistina go poznava Bog i da ti svedoci za nego zosto Isus vika za verniot narod vie ste sol i svetlina i taka da koga Bog ke isprati veren covek kaj dusa vo temnina i koga toj ke mu svedoci za Bog ja osvetluva negovata dusa i edinstveno taka moze da se spasi preku pokajanie i da premine od temnina vo svetlina,a inace negovata dusa ostanuva vo temnina i zaprasaj se samiot kade ke odis ako tvojata dusa e vo temnina ednostavno prasaj go Bog dali postoii ocekuvaj odgovor(oti koj bara ke dobie i koj tropa ke mu se otvori) oti toj postoi bidejki ja veruvam .bidi vo ocekuvanje

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Не сум некој верник па мислам дека не живеам во темнина, сосема убаво ми е. Така да не сум баш загрижен за мојата душа, на место си е и не се буни.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
ај, ај, ај....прво, ми се чини као некој да регрутира членови овде - и од христијанскиот и од исламскиот камп. Луѓево се испозапишаа и во последниот месец дена и само во религија пишуваат.

Второ, ај да бидеме буквалисти по ред и да си кажеме дека секој го гледа сонцето, пошто е видливо. Ништо посебно тука, нема мистерија. Мислам, не може да се промаши.

Трето, пошто верувам во Виша Сила, по моите верувања што ќе му се случи на неверникот е едно НИШТО. Ќе му се даде шанса пак да живее и да си ја одработи кармата, тоа ако направил лошо дело - а не дека не верувал. А, каков живот живее? Сигурно поубав од сите религиски екстремисти - без страв и треперење.

Kajgana Shop

На врв Bottom