Еуро 2008 - Група Д

Кој ќе ја помине групата? (ОДБЕРИ 2 селекции)

• Вкупно гласачи
    102
Статус
Затворена за нови мислења.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Шпанија би требало конечно да покаже дека може да направи добар пласман на првенство, а Русија и Шведска ќе се јадат мислам за другото место. Циганите не верувам да помиинат иако и со нив ништо не се знае.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Spain i Russia(mojot najsimpaticen tim)!
ciganite da dade gospod bez bod da ostanat!

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Mislam deka u ovaa grupa premnogu ja potcenija Svedska. A istoto mislenje kako sto gleam se poklapa i vo anketava. Mi se cini deka lugeto premnogu pocnaa da mu veruvaat na Gus Hidink i go napraija vise nego Svetec. Ne deka toj nema uspesi, naprotiv gi ima mnogu i toa so poslabi timovi, ama mislam deka Rusija kako i da e nema da ide ponataka. Neosporliv e kvalitetot na Svedska, a za Spanija muabet da ne pravam. Ama tuka e i Grcija, taka da tesno ke bide i nisto ne bi me zacudilo Rusive da zastanat na opasot na ovaa grupa. Sepak Hidink ne e semoken ... !!!* :wink:

F

fantomX

Гостин
Mislam deka u ovaa grupa premnogu ja potcenija Svedska. A istoto mislenje kako sto gleam se poklapa i vo anketava. Mi se cini deka lugeto premnogu pocnaa da mu veruvaat na Gus Hidink i go napraija vise nego Svetec. Ne deka toj nema uspesi, naprotiv gi ima mnogu i toa so poslabi timovi, ama mislam deka Rusija kako i da e nema da ide ponataka. Neosporliv e kvalitetot na Svedska, a za Spanija muabet da ne pravam. Ama tuka e i Grcija, taka da tesno ke bide i nisto ne bi me zacudilo Rusive da zastanat na opasot na ovaa grupa. Sepak Hidink ne e semoken ... !!!* :wink:
А по кој критериум Шведска е појака од Русија? Неоспорлив е квалитетот на Шведска, а тој на Русија? Имаат квалитетни играчи + одличен селектор + првенството сега им почна и играчите не се толку уморни ко останатите = ? Стварно не разбиран шо е Шведска појака... Изедначено е, да, за никој не мож да се речи дека е поквалитетен од другио, ама стварно не глем во шо Шведска е поарна од Русија...
Реков и на една друга тема, еве и овде...
Играчите играат, не тренерот! ТРенерот треба да е доволно добар да ги вклопи добрите играчи да играат заедно добро.

Член од
3 мај 2008
Мислења
849
Поени од реакции
40
По се изгледа дека групите ќе се понеизвесни отколку што изгледаат.Русите со уште еден проблем,се повредил првиот голман Акинфеев.За жал нови проблеми за Хидинк.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
А по кој критериум Шведска е појака од Русија? Неоспорлив е квалитетот на Шведска, а тој на Русија? Имаат квалитетни играчи + одличен селектор + првенството сега им почна и играчите не се толку уморни ко останатите = ? Стварно не разбиран шо е Шведска појака... Изедначено е, да, за никој не мож да се речи дека е поквалитетен од другио, ама стварно не глем во шо Шведска е поарна од Русија...
Реков и на една друга тема, еве и овде...
Играчите играат, не тренерот! ТРенерот треба да е доволно добар да ги вклопи добрите играчи да играат заедно добро.
Pa i ne bi rekol bas deka e izdenaceno. Rusive od sekogas se bile del od Golemite Sobiri, no do sega ja nemaat pominato grupata od raspadot na SSSR. Mozda imaat kvalitet (toa najdobro go pokaza Zenit), imaat i Golem trener koj od sekad e nosel sreka tamu kade sto sednuval i se drugo, ama realno gleano Svedska e za najmalce dve klasi bolja od Rusija. Mislam deka cela Evropa plasmanot na Rusija go pretopi vo edno so triumfot na Zenit vo Kupot na UEFA, i sea site vo niv go gledaat sostavot na Zenit i taa sampionska generacija. Mislam deka i te kako gresat, posto ako se navratis i gi izgleas povtorno i podobro natprevarite na Rusija vo kvalifikaciite za ova EURO, ke vidis deka pokazaa i te kakvi slabosti, propusti i pred se neiskustvo. Taka da se na se gledano Svedska treba da se zeme vise u obzir u odnos na Rusive, iako ja niv vise gi sakam, posto ni se poblizok narod, no da bideme realni daleku se tie seuste od povisok plasman, barem za sega ... !!!* :wink:

F

fantomX

Гостин
Pa i ne bi rekol bas deka e izdenaceno. Rusive od sekogas se bile del od Golemite Sobiri, no do sega ja nemaat pominato grupata od raspadot na SSSR. Mozda imaat kvalitet (toa najdobro go pokaza Zenit), imaat i Golem trener koj od sekad e nosel sreka tamu kade sto sednuval i se drugo, ama realno gleano Svedska e za najmalce dve klasi bolja od Rusija. Mislam deka cela Evropa plasmanot na Rusija go pretopi vo edno so triumfot na Zenit vo Kupot na UEFA, i sea site vo niv go gledaat sostavot na Zenit i taa sampionska generacija. Mislam deka i te kako gresat, posto ako se navratis i gi izgleas povtorno i podobro natprevarite na Rusija vo kvalifikaciite za ova EURO, ke vidis deka pokazaa i te kakvi slabosti, propusti i pred se neiskustvo. Taka da se na se gledano Svedska treba da se zeme vise u obzir u odnos na Rusive, iako ja niv vise gi sakam, posto ni se poblizok narod, no da bideme realni daleku se tie seuste od povisok plasman, barem za sega ... !!!* :wink:
Шведска е подобра најмалку две класи?! Ај не заебавај.... Мож е нешо подобра, ама само во позначајни имиња.

Само за триумфо на Зенит? Барем ја не мислам така. Да ја земеме одбраната за пример: Березуцки 1 и 2 :), Акинфеев од Зенит се?

На сопствените грешки најубо се учи, да знајш :wink:

Не се за повисок пласман како полуфинале или финале, ама во ваква група имаат добри шанси да поминат. :wink:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.594
Овде гласав за Шпанија и Русија, и мислам дека тие ќе бидат на првите две позиции..Се надевам дека гејладцине нема бод да земат, и ќе ги изгубат сите со 3 и згора изедени комада...

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
Навивам за Русите на ова европско!Ама ке има тесна трка со Шпанија за првото место....А ГРЦИВЕ САКАМ ДА СЕ ПОСЛЕДНИ!!!

Nikolic

Џентлмен
Член од
8 април 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
68
1.Шпанија 9 бода
2.Русија 4 бода
3.Шведска 4 бода
4.Грција 0 бода

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Шпанија и Русија, интересно е, европскиот шампион Грција што ќе направи во оваа група, ама се ми стои дека ќе си одат уште во групите.

К

*Каталонец*

Гостин
Се знае од тука најголеми фаворити се Шпанија и Русија :)

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.697
Поени од реакции
11.510
Само грците да завршат последни! :pop::pop:

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Абе утре шо ќе излезе Шпанија - Русија? мене ми стое кец. ај чекам ваши мислења и предлози.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Навивам за Русите на ова европско!Ама ке има тесна трка со Шпанија за првото место....А ГРЦИВЕ САКАМ ДА СЕ ПОСЛЕДНИ!!!
Се согласувам:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom