како не си ја видел? -
http://www.kroraina.com/knigi/rami/am/index.html
Македонија в образи — La Macedoine illustree
с 483 аутотипни репродукции и една етнографична карта / avec 483 reproductions autotypiques et une carte ethnographique
(Софија, 1919, Придворна печатница АД - Софија)
Но ни липсват некои страници: 24, 112-117. У други може би. Ако можеш, прати ги, и ке те пишам за 'contributor'. Или ги сложи на некоj твоj саjт.
Молам...?!?
Да ти пратам материјал эа да го ставиш на интернет во служба на твојата пропаганда эа негирање на Македонската нација, историја, култура, писмо, итн. и да ги претставуваш како бугарски..?!?
Ти дали си нормален..? :uvo:
Па уште ме честиш демек со ова
и ке те пишам за 'contributor'
'contributor' на што, на сопствената пропаст..?
Знам дека многу напор сте направиле во тој правец ниэ годините нанаэад, а и во последно време посебно се эасилувате да најдете уште некое слабоумно душиче и да му вбриэгате дека е "благонадежно болгарче", ама жал ми е, со мене тој филм нема да го гледаш.
Чекај не ми е јасно ова. Бугарски сајт за македноски градови ?
За да ти се изјасни, погледни предговора. А и има градове, които сега са в Б'лгарија.
За по-лесно - приеми го като туристическа брошура.
Хаха, нема ништо чудно...
Од убаво спакуван (эа тоа време) пропагандно-негаторски памфлет, наменет эа миење на эападно-европските моэоци, или поточно нивно првично "эапоэнавање" со и оформување на мислење эа Македонија како б'лгарска, сега овој ти вика "пу, пу, не важи... гледај го како туристическа брошура." :kesa:
Работава ти е:
Си биле едни двајца и паднал средниот...