Стари слики и разгледници од Македонија

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Чекај не ми е јасно ова. Бугарски сајт за македноски градови ?

Член од
17 декември 2008
Мислења
51
Поени од реакции
0
За да ти се изјасни, погледни предговора. А и има градове, които сега са в Б'лгарија.
За по-лесно - приеми го като туристическа брошура.

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
како не си ја видел? -
http://www.kroraina.com/knigi/rami/am/index.html
Македонија в образи — La Macedoine illustree
с 483 аутотипни репродукции и една етнографична карта / avec 483 reproductions autotypiques et une carte ethnographique
(Софија, 1919, Придворна печатница АД - Софија)

Но ни липсват некои страници: 24, 112-117. У други може би. Ако можеш, прати ги, и ке те пишам за 'contributor'. Или ги сложи на некоj твоj саjт.
Молам...?!?

Да ти пратам материјал эа да го ставиш на интернет во служба на твојата пропаганда эа негирање на Македонската нација, историја, култура, писмо, итн. и да ги претставуваш како бугарски..?!?
Ти дали си нормален..? :uvo:

Па уште ме честиш демек со ова
и ке те пишам за 'contributor'
'contributor' на што, на сопствената пропаст..? :pos:

Знам дека многу напор сте направиле во тој правец ниэ годините нанаэад, а и во последно време посебно се эасилувате да најдете уште некое слабоумно душиче и да му вбриэгате дека е "благонадежно болгарче", ама жал ми е, со мене тој филм нема да го гледаш.

Чекај не ми е јасно ова. Бугарски сајт за македноски градови ?
За да ти се изјасни, погледни предговора. А и има градове, които сега са в Б'лгарија.
За по-лесно - приеми го като туристическа брошура.
Хаха, нема ништо чудно...
Од убаво спакуван (эа тоа време) пропагандно-негаторски памфлет, наменет эа миење на эападно-европските моэоци, или поточно нивно првично "эапоэнавање" со и оформување на мислење эа Македонија како б'лгарска, сега овој ти вика "пу, пу, не важи... гледај го како туристическа брошура." :kesa:

Работава ти е: Си биле едни двајца и паднал средниот...

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278

местоположбата на Св.Мина веднаш до обновената Пресвета Богородица

Црквата „Св. Димитрија“ - Скопје

Црквата „Св.Спас“-Скопје

Црквата “Цар Константин и Царица Јелена” се наоѓала во Влашкото сокаче ( во близината на плоштадот во центарот на градот) и со материјалните средства од добродетели била изградена и осветена во 1927 година. Оваа црква била прва изградена црква на десната страна на градот. Реони на црквата биле вториот дел на Ново маало, гимназискиот реон и првиот дел на станицата. Црквата настрадала во земјотресот во 1963 година

Во Скопје, меѓу двете војни била изградена и црква-храм, “Свети Архистратип Михаил- Храм Славе”, на војничките гробишта на Гази Баба, која била осветена во 1928 година. Оваа црква-храм била костурница на загинатите војници во Првата светска војна и во овој храм на секој празник и во недела се вршела литургија.

Старата железничка станица пред земјотресот

Член од
2 март 2009
Мислења
11
Поени од реакции
1
Зашто се сите слики во Булгарски, или Српски, или Турски, или Германски?

Зашто нема во Македонски?

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
Член од
22 февруари 2009
Мислења
746
Поени од реакции
35
КОГА СЕ КРАДИ НЕКОЈА ИСТОРИЈА МОЖИШ ДА НАПИШИШ ДЕКА СЛИКИТЕ СЕ ДОБРОВОЛНО ОТСТАПЕНИ ОД МАКЕДОНЦИТЕ БЕГАЛЦИ ПО ИЛИНДЕНСКОТО ВОСТАНИЕ КОИ ПРЕБЕГАЛЕ ВО БУГАИЈА И ГО ФОРМИРАЛЕ ДРУШТВОТО"ОРГАНИЗАЦИЈА ИЛИНДЕН" ИСТО ИМА И МНОГУ ДОБАР ФИЛМ КОЈ Е СНИМАН ВО АМЕРИКА ЗА ВМРО АМА НА МАКЕДОНЦИТЕ САМО И ДЕНЕСКА СЕ НАОГА ВО ВАШИТЕ АРХИВИ ГО КРИЕТЕ ИЛИ УНИШТИВТЕ. ИНАКУ СЛИКИТЕ СЕ ОД "АЛМАНАХ МАКЕДОНИЈА "ИНАКУ ГО ИМАМ ДОМА

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ

Член од
22 февруари 2009
Мислења
746
Поени од реакции
35
Битола

БИТОЛСКО СЕМЕЈСТВО ЗА ВРЕМЕ НА ГОЛЕМА СИРОМАШТИЈА

Kajgana Shop

На врв Bottom