Не јадете мајонез!

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде вака.
Од кога постои интегралниот леб? Еве гледам белиот леб скоро и не се произведува зошто нема побарувачка за него?:nenene:
Ако до толку не чини пржениот компир зошто сите јадат помфрит и брза храна?

Се треба да се внесува во одредена количина. Значи автоматски на се треба да се внимава.

Овошниот шеќер можеш да го внесуваш кога сакаш и колку сакаш? Е па не баш според она што го пишува, затоа што по ручекот шеќерот кој се внесува во организмот се претвара во масти. И сега?

Некои работи си се контрадикторни сами по себе, затоа прави си онака како што ти одговара, секој има различен организам и различно поднесува исти количини на материи.:pipi:

Ај да се доразбереме...
Од кога постои интегралниот леб-не знам.За мене постои веќе 3 години.:)
Кој рече дека нема побарувачка за белиот леб? Има.И секогаш ќе има.Некои луѓе не сакат да се одвикнат од него и да се свртат на поздравото.:)
Зошто сите јадат помфрит и брза храна? Зашто им е слатко.:potsmev:
А не верувам дека постои некој што не слушнал досега дека фаст фуд е нездрава храна.:toe:

За тоа со шеќерот...како прво-не реков кога сакаш туку колку сакаш и можеш.:)
Во масти се претвара сето тоа што не си го потрошил во текот на денот, односно ако јадеш повеќе отколку што можеш да потрошиш.
Нема врска ако јадеш овошје после ручек дека веднаш во масти ќе се претвори.Има време до ноќта.Ќе се потроши.Освен ако некој јаде премногу обилен ручек, па не само тоа туку и обилна вечера...тогаш овошјето не е криво.:smir:

Ај да се доразбереме...
Од кога постои интегралниот леб-не знам.За мене постои веќе 3 години.:)
Кој рече дека нема побарувачка за белиот леб? Има.И секогаш ќе има.Некои луѓе не сакат да се одвикнат од него и да се свртат на поздравото.:)
Зошто сите јадат помфрит и брза храна? Зашто им е слатко.:potsmev:
А не верувам дека постои некој што не слушнал досега дека фаст фуд е нездрава храна.:toe:

За тоа со шеќерот...како прво-не реков кога сакаш туку колку сакаш и можеш.:)
Во масти се претвара сето тоа што не си го потрошил во текот на денот, односно ако јадеш повеќе отколку што можеш да потрошиш.
Нема врска ако јадеш овошје после ручек дека веднаш во масти ќе се претвори.Има време до ноќта.Ќе се потроши.Освен ако некој јаде премногу обилен ручек, па не само тоа туку и обилна вечера...тогаш овошјето не е криво.:smir:

Ај да се доразбереме.

Сите почнаа да стануваат научници и нутрионисти па сите си кажуваат и своја теорија. Треба да пробаш за да дознаеш што е она што на тебе ти одговара во исхраната, а што ти пречи.

Нешто што до вчера сите сме го јаделе преку ноќ се претвара во нездрава храна и толку ни треба да сите за да не го јадеме така?
Одсекогаш си имало слаби и дебели, здрави и болни...колку е до храната толку е и до метаболизмот и до организмот на човекот.

Сите го критикуваат фаст фуд-от а сите го јадат зошто им е слатко. Е па понатаму не одам. Колку и да знаат сите дека тоа е најнездравата храна пак ја јадат затоа што имаат потреба од внесување на калории. Така е и за се. Во одредени количини може да се внесува.

И доста веќе со потиснување на желбите затоа што ова било здраво а ова не. Се е здраво и се не чини, само нагонот не можеш постојано да го контролираш.:pipi:

Само еднаш во животот сум пробала мајонез и никогаш повеќе. Поодвратно нешто немам пробано.

мајонез јадам само со компири....а онака ептен ретко -цело време скапува у фрижидеро

А сакам да ги прашам тие што не јадат мајонез, дали јадете руска салата?

не maarko не јадеме.

Инаку кики полека воопшто не ти треба нешто што ти треба екстра да јадеш за да внесеш екстра масти во телото, доволно е маслото во салата што ја јадеш еднаш дневно за потребите за масти во телото, освен тоа, масти има и во едно до две парченца месо кои ќе ги ставиш во уста. и кога на тоа ќе се надврзе фактот дека поголемиото количество на јаглехидрати внесено при еден оброк се претвора во организмот во масти, ќе дојдеш до заклучок дека мајонезот е само одвишок во односно на дневните потреби за хранливи состојки и дека не е ништо друго освен појачувач на вкусот.

Dzings мислам дека имаш право за тоа со мајонезот...
ако некој отиде во фабрика каде што се произведува мајонез нема никогаш повеке да помириса...
Всушност тоа не е мајонез што се продава...тоа е растителна гума за џвакање со примеси од нерафиниран зејтин...:pov:
додека вистинскиот мајонез би требало да се состои од јајца и рафиниран зејтин од сончоглед.

dzings,
sosema te poddrzuvam vo celava rabota za majonezot jas porasnav jadejki majonez ama sega epten go izbenuvam!!! veruvajte ne e zdravo zatoa sto e gnasna kaloricna ne hranliva i epteeeeeeeeen hormonska...prijatno jadenje:blabla:

Temava ja otvoram so cel da gi sobereme na edno mesto site negativni iskustva od ova najshtetno jadenje na deneshnicava. Veke 2 meseci nemam ni mirsinato a od pred mesec dena doma e i celosnono baniran majonezot. Sega ja nemam ni bolkata vo zeludnik ni aknite po grb, so dvete se macham nekolku godini da najdam reshenie, eden kup pari za lekarstva, kozmetiki ili dieti za zeludnikot ama dzabe.
LUGE KOLKU I DA VI IZGLEDA VKUSNO NEMOJTE DA UPOTREBUVATE!
Jas i lani probuvav da ne upotrbuvam na nekolku pati ama ochekuvav rezultati za nedela dena, nemashe i si prodolziv pak. E sega veke nikogash nikogash nema da jadam pak.:majmun8:

Така е мајонезот, пирушките и мекиците, допринесуваат за создавање на акни, зато треба особено да се избегнуваат, иското важи и за морковот но кога е во комбинација со масни јадења, никако не смее да се користи, вака свеж во салати може да се јаде.

LUGE KOLKU I DA VI IZGLEDA VKUSNO NEMOJTE DA UPOTREBUVATE!
Ма уопште не изгледа вкусно.
Како може некој,да смета мешавина од јајца и кујзнае шо,во која не се гледа ниедна од состојките,да ја смета за вкусна.Никогаш не сум јадел,не поради тоа што е штетен(не знаев за тоа на почетокот) и никогаш нема да јадам.Ни кечап ни мајонез.Грозно.

Ма уопште не изгледа вкусно.
Како може некој,да смета мешавина од јајца и кујзнае шо,во која не се гледа ниедна од состојките,да ја смета за вкусна.Никогаш не сум јадел,не поради тоа што е штетен(не знаев за тоа на почетокот) и никогаш нема да јадам.Ни кечап ни мајонез.Грозно.

И сеа врз база на твоето мислење јас треба да го формирам моето, бтв или треба да те слушаме тебе како ни го наметнуваш мислењето дека не треба да јадеме мајонез, мајонезот содржи јајца = протеини + масти = правилно функционирање телото = енергија , бтв ако на некој му излегувале акни или што ти ја знам немора да јаде, или треба да разложуваме и филозофираме од што е составено секое јадење, ако е така пола од јадењата што ги јадеме содржат канцерогени клетки, па ај ништо да не јадеме крај краева ... пффф :nenene:

мајонезот содржи јајца = протеини + масти = правилно функционирање телото = енергија

Да содржи ако ти го направат дома...но купечките мајонези се сосема поинаква приказна.Тие се содржат од растителна гума за џвакање и од нерафинирано масло за јадење.Ако видиш само како се преработува тоа нема никогаш ни да помислиш на мајонез...А за домашниот признавам се од твоето мислење.

Штом сме уште кај мајонезот...
Може некој да пише за домашен мајонез рецепт, дека одамна немам побано ваков мајонез се на томи или хелманс сум

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom