Склекови

Статус
Затворена за нови мислења.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
M

Mario Gómez

Гостин
Ејј брат зошто бе немој пред легнување?? Исто и јас често правам пред легнување навечер...
Јадење и вежбање пред спиење е лошо поздравјето, голем напор на срцето и веднаш потоа изклучување, ова го знам од стручно лице и баш не знам добро медицина да ти објаснам, консултирај се со лекар!:helou:

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
Според ова пред спиење не треба да се има секс... ке се умориш, ке ти се крени адреналинот, а тоа е штетно за срцето.
Даде затоа ке си сексаш најубаво наутро а попладне ке праиш склекови:)хаха

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Не да се фалам ама секој ден правам по 2-3 серии по 50 склека зависи колку сум изморен од тренинг/натпревар.

С

Спенсер

Гостин
хмм..ај тука ке прашам, склекови 15 максимум по серија можам, е сеа, сакам да ги раширам градите, разбирате?? ако се вака / \ ја сакам да бидат / \, ме разбирате нели???ке стаам и слики,ако најдам, е како да правам вежби/склекови да постигн ам тоа??раширување/расцепување??

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
хмм..ај тука ке прашам, склекови 15 максимум по серија можам, е сеа, сакам да ги раширам градите, разбирате?? ако се вака / \ ја сакам да бидат / \, ме разбирате нели???ке стаам и слики,ако најдам, е како да правам вежби/склекови да постигн ам тоа??раширување/расцепување??

Глата ако сакаш ти расцеписи ја од склекој нема да ги прошириш градите.

За да ги прошириш градите треба да вежбаш со еднорачни тегчиња, ко ќе креваш да ги спојваш рацете. Се прат вежби на сите клупи, на бенч, на коса и на контра коса, можиш ко ќе сјачаш и со комплетно отворени раце да прајш (ко пеперутка да речиме). Или на справа пек дек на фитнес, тие ти се вежби за внатрешен дел на градите да пополниш.

А за да се рашириш општо во горниот дел на телото рамо и грб.

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Глата ако сакаш ти расцеписи ја од склекој нема да ги прошириш градите.

За да ги прошириш градите треба да вежбаш со еднорачни тегчиња, ко ќе креваш да ги спојваш рацете. Се прат вежби на сите клупи, на бенч, на коса и на контра коса, можиш ко ќе сјачаш и со комплетно отворени раце да прајш (ко пеперутка да речиме). Или на справа пек дек на фитнес, тие ти се вежби за внатрешен дел на градите да пополниш.

А за да се рашириш општо во горниот дел на телото рамо и грб.
Си вежбал или така на празно зборуваш....за 3-4 месеци вежбање (редовно) само од склекови ми се проширија градите...

С

Спенсер

Гостин
значи??теретана му е мајката, или пак тегчиња да зеам,има другар 3кг тегчиња,ке почнам со нив,а паралелно и склекови...

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Си вежбал или така на празно зборуваш....за 3-4 месеци вежбање (редовно) само од склекови ми се проширија градите...
Ти и да не вежбаш ќе се прошириш ако порасниш бе сине. Како прво тој ме праша за разделвање на градите за внатрешниот дел, то се постигнува со еднорачни и никако поинаку. Проширвање на градите незнам шо ти значи, ама со склекој го вежбаш надворешниот дел од градите.

На фитнес можиш да вежбаш за многу различни делој од градите, можиш и за внатрешен (со еднорачни, со спојвање или летање) и за надворешен (со шипка). Плус во зависност од закосеноста таргетираш различна висина од градите, на разбој ако се креваш најдолниот дел го вежбаш, па нагоре одиш со контра-коса, рамна и коса клупа за најгорниот дел.

значи??теретана му е мајката, или пак тегчиња да зеам,има другар 3кг тегчиња,ке почнам со нив,а паралелно и склекови...

Три кила се премалку за гради вежби, барем 10-15 кила ти требат. Ама најубо е да си одиш на фитнес, ако не ти е прерано.

Член од
24 мај 2007
Мислења
5.124
Поени од реакции
35
Секс, јадење и вежбање пред спиење не е здраво ?

Damn, ќе умрам наскоро .. :(

Иначе, ова .. склековиве .. јак спорт е. :nesvest:

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180

ете тоа го барам, раширени гради/граден кош!!!

Ти си чоек во голема заблуда, моментално овај на сликата стега грб и бицепс. Така да ако сакаш да се рашириш ќе вежбаш грб не гради. Кревај се на вратило ако можиш ако не на фитнес на лат машина влечи.

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Правам и ефикасни се .Склековите сила ти даваат , по цврст си , доколку тренираш фудбал во дуел појак ке те направат се разбира доколку вежбаш редовно.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Праам 20 со широки раце (малце е потешко од раце во ширина на рамена) за загревање пред да одам на бенч :)

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Правам по околу 40 на серија, а колку серии ќе направам е многу реллативна работа. Некад ќе испаднам од дома или на некое друго место ќе ми ојде паметот и ниту една. Некад ќе си почнам од сабајле и ќе си терам десетина серии до вечер. Не ги правам као да земам да одвојам посебно еден саат за склекови или вежби. Коа нема шо да праам земам праам склекови. Пример: додека чекам микробрановата да ми подгрее нешто за јадење или да почне некоја емисија на ТВ. Инаку со една рака не можам, премногу тешко ми е, а со одвојување од земја и удирање на дланките одамна не ми е проблем, правам десетина-петнаесет.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom