Склекови

Статус
Затворена за нови мислења.

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Да ве шраѓам нешто!!Јас завчера почнав да правам склекови и не знам по колку склекови дневно да праам ако може некој да ми каже како да почнам
Слушај го телото и не се преоптеретувај.
Почни со 10~15 па секоја недела зголемувај по пет, дојди до кај 40ка, потоа почни со серии.
Патем телото да ти биде исправено додека правиш не со стомакот надоле.

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Да ве шраѓам нешто!!Јас завчера почнав да правам склекови и не знам по колку склекови дневно да праам ако може некој да ми каже како да почнам
Па колку имаш сила, а без да се преоптеретиш и да воспалиш мускули. Незнам како да ти кажам секој е различен зошто некои ги знам едвај прават еден склек, едвај се отурнуваат од земјата :jaj:. Гледај почни на пример со 5 серии по 20 повторувања вкупно 100, па потоа постепено зголемувај по 5 или 10 во зависност од тоа како напредуваш. Ако си ептен почетник не се форсирај премногу сепак ти најдобро си знаеш колку можеш.Позз:smir:

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Абе ми кажаа на он.нет.мк имало некоја програма за склекови праење ама уште немам проверено.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Првам обично по 2-3 серии од 40-60 склека што значи околу 100-150 некогаш ставам и товар на грб од 10кг пробајте вака многу побргу ке приметите резултати. Сега веќе не правам толку бидејќи не е убаво се еден дел од телото да вежбаш:smir:

M

Mario Gómez

Гостин
Jaс правам 4 серии по 15 на ден .Имам еден другар е прав ѕвер.Може и по 50 без одмор,2 склека со 1 рака и 5 склека со товар од 50 кг,на пример некое помало дете.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Прави секоја вечер пред спиење по една серија склекови, не мора многу да ги замараш мускулите, доволно им е и една серија пред спиење, но секоја вечер додавај по еден склек повеќе.

Така си стигнав до 70 :)
Ама сепак е битно дали си активен или пасивен. :)
Почнав со 10 пред спиење завршив со 70 сега повеќе сум по билдањето :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Прави секоја вечер пред спиење по една серија склекови, не мора многу да ги замараш мускулите, доволно им е и една серија пред спиење, но секоја вечер додавај по еден склек повеќе.
Не се вежба пред спиење !!!

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Уште од кога им го велам тоа ама не разбираат..
Па многу јасно ако навечер вежбаш тоа му доаѓа како шок на телото бидејќи тоа очекува одмор. Ако веќе не се оди на "бодибилдинг" прехрана најубаво е да се вежба пред ручек т.е. пред обилен оброк.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.762
Поени од реакции
43.963
Рекорд ми е 2 склека..:pos2::pos2::pos2::pos2:

С

Спенсер

Гостин
аххх....уште сум слаб у праење склекови..максимум 13 по ред,без прекин...јбг не правам постојано, на 4-5 дена по 3-4 серии пред легнување...сеа ако почнам кик-бокс, постојано ке праам

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom