Склекови

• Креатор на темата Креатор на темата the Consigliere
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да ве шраѓам нешто!!Јас завчера почнав да правам склекови и не знам по колку склекови дневно да праам ако може некој да ми каже како да почнам

Слушај го телото и не се преоптеретувај.
Почни со 10~15 па секоја недела зголемувај по пет, дојди до кај 40ка, потоа почни со серии.
Патем телото да ти биде исправено додека правиш не со стомакот надоле.

Да ве шраѓам нешто!!Јас завчера почнав да правам склекови и не знам по колку склекови дневно да праам ако може некој да ми каже како да почнам
Па колку имаш сила, а без да се преоптеретиш и да воспалиш мускули. Незнам како да ти кажам секој е различен зошто некои ги знам едвај прават еден склек, едвај се отурнуваат од земјата :jaj:. Гледај почни на пример со 5 серии по 20 повторувања вкупно 100, па потоа постепено зголемувај по 5 или 10 во зависност од тоа како напредуваш. Ако си ептен почетник не се форсирај премногу сепак ти најдобро си знаеш колку можеш.Позз:smir:

Абе ми кажаа на он.нет.мк имало некоја програма за склекови праење ама уште немам проверено.

Првам обично по 2-3 серии од 40-60 склека што значи околу 100-150 некогаш ставам и товар на грб од 10кг пробајте вака многу побргу ке приметите резултати. Сега веќе не правам толку бидејќи не е убаво се еден дел од телото да вежбаш:smir:

Jaс правам 4 серии по 15 на ден .Имам еден другар е прав ѕвер.Може и по 50 без одмор,2 склека со 1 рака и 5 склека со товар од 50 кг,на пример некое помало дете.

Прави секоја вечер пред спиење по една серија склекови, не мора многу да ги замараш мускулите, доволно им е и една серија пред спиење, но секоја вечер додавај по еден склек повеќе.

Така си стигнав до 70 :)
Ама сепак е битно дали си активен или пасивен. :)
Почнав со 10 пред спиење завршив со 70 сега повеќе сум по билдањето :)

Прави секоја вечер пред спиење по една серија склекови, не мора многу да ги замараш мускулите, доволно им е и една серија пред спиење, но секоја вечер додавај по еден склек повеќе.

Не се вежба пред спиење !!!

Уште од кога им го велам тоа ама не разбираат..

Па многу јасно ако навечер вежбаш тоа му доаѓа како шок на телото бидејќи тоа очекува одмор. Ако веќе не се оди на "бодибилдинг" прехрана најубаво е да се вежба пред ручек т.е. пред обилен оброк.

Рекорд ми е 2 склека..:pos2::pos2::pos2::pos2:

аххх....уште сум слаб у праење склекови..максимум 13 по ред,без прекин...јбг не правам постојано, на 4-5 дена по 3-4 серии пред легнување...сеа ако почнам кик-бокс, постојано ке праам

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom