Склекови

Статус
Затворена за нови мислења.

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
50 ги правам на шала.
На тренинг секој втор ден правиме и се навикнав.
Во топ Форма сум...
Ако сакате можам да ви постирам едно сликиче да се уверите.:helou:

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Нема поприродна вежба од склекови, стомачни, чучњеви. Својата тежина што ја имаш си ја креваш, а со бенчови и срања ставаш тегови и си го оптеретуваш телото :toe:
Глупост голема е тоа за склековите, се гуши и згрчува затоа што треба време да се навикне правилно да ги прави.

Како другите испаднаа билдери кога ти го тераш да оди на фитнес и да крева тегови ??
Добро бе Мистер Мијаги извини. Тебе можи филм ти је пионерска старошколска дисциплина, прај си склекој не те брани некој. Ама дека склекој на кој и да било начин се подобри или поефективни од фитнес вежби, мало морген.

На фитнес се знај точно која мускулна група ја вежбаш и лежиш на рамна клупа, исправен и во грб и во се. Склекот ортопедски како прво е лош, и за грб и за зглобој и за се.

А тие финти со природно на други скептици да му ги продаваш, даскали по фискултура со СФРЈ образовање пред пензија ќе ти бидат најверна публика.

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Ихх... склекови, од коа го неам чуено тој збор :)
Порано растур ги праев, ама сеа тапа. Баш сеа пробав да напраам и сеа сакам да ви се претставам како нов светски рекордер во правење склеви !

Значи !
Ни повеќе, ни помалце, туку точно 8 склека направив !!! :vozbud:
(Уууу ти ебем алкохол и цигари, од денес "ветувам" дека нема да пушам ниту пак да пијам). :nenene:

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Добро бе Мистер Мијаги извини. Тебе можи филм ти је пионерска старошколска дисциплина, прај си склекој не те брани некој. Ама дека склекој на кој и да било начин се подобри или поефективни од фитнес вежби, мало морген.

На фитнес се знај точно која мускулна група ја вежбаш и лежиш на рамна клупа, исправен и во грб и во се. Склекот ортопедски како прво е лош, и за грб и за зглобој и за се.

А тие финти со природно на други скептици да му ги продаваш, даскали по фискултура со СФРЈ образовање пред пензија ќе ти бидат најверна публика.
Колкава утка имаш тука друже ни сам не си свесен.
Да цепиш дрва и да правиш склекови ќе се направиш бомба без никакви физички пореметувања, а тоа фитнес и тие срања ... се само срања. Ништо повеќе. Остај ти што пишува у весник "идам толку и толку у теретана, кревам толку и толку и сеа сум незнам ти таму кој". Тоа ти е исто као жена со силикони наместо природни (а големи и убави :) )

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89

Може ние двајца да се заебаваме до утре сабајле, ама ти тоа што го викаш е исто ко јас да речам: "Не трчај на земја затоа што е неприродно и штетно, трчај на лента во теретана."
Едно е дома да правиш склекови за зацврстување, а друго е да одиш во теретана да се правиш манекенче или рептил.
И тоа што викаш дека е лошо за грб и зглобови, кажи ми дали е лошо за зглобови да држиш шипка со тегови од 50 кила во раце ???

Склекови се најнормална работа, исто како стомачни, трчање, растегнување. Не викам дека теретана е лоша работа, туку дека секоја физичка вежба е добра за телото ако се вежба правилно.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Колкава утка имаш тука друже ни сам не си свесен.
Да цепиш дрва и да правиш склекови ќе се направиш бомба без никакви физички пореметувања, а тоа фитнес и тие срања ... се само срања. Ништо повеќе. Остај ти што пишува у весник "идам толку и толку у теретана, кревам толку и толку и сеа сум незнам ти таму кој". Тоа ти е исто као жена со силикони наместо природни (а големи и убави :) )
Добро сине примен си. Зато гледам сите професионални спортисти само на дрва цепење и на склекој се. Лаички ти е муабето ептен детски, фитнес шо се однесува до целокупното здравје на телото е најпрепорачливиот спорт.

Ама има една поговорка стара, вика “Чоек можиш да го извајш од село, ама селото од чоеко немојш“

Може ние двајца да се заебаваме до утре сабајле, ама ти тоа што го викаш е исто ко јас да речам: "Не трчај на земја затоа што е неприродно и штетно, трчај на лента во теретана."
Едно е дома да правиш склекови за зацврстување, а друго е да одиш во теретана да се правиш манекенче или рептил.
И тоа што викаш дека е лошо за грб и зглобови, кажи ми дали е лошо за зглобови да држиш шипка со тегови од 50 кила во раце ???

Склекови се најнормална работа, исто како стомачни, трчање, растегнување. Не викам дека теретана е лоша работа, туку дека секоја физичка вежба е добра за телото ако се вежба правилно.
Трчање е една работа и на лента и на земја исто е трчањето, штетно е за колената и за зглобовите. Точак во теретана елиптичен (ко орбитрек да речиме) шо симулира трчање е многу попрепорачлив од самото трчање.

И ко ќе речам фитнес не мислам јас на бодибилдинг, ќе си клајш помалце тежина т.е. вежбаш со колку сакаш и тука ти е предноста. Ај замисли некој тушник 120 кила како ќе прај склекој, мора со помалце да почни.

Сеа џабе ми продаваш ти мене старошколско васпитање, факат је дека фитнесот за развој и одржување на телото е најпрепорачлив избор.

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Добро сине примен си. Зато гледам сите професионални спортисти само на дрва цепење и на склекој се. Лаички ти е муабето ептен детски, фитнес шо се однесува до целокупното здравје на телото е најпрепорачливиот спорт.

Ама има една поговорка стара, вика “Чоек можиш да го извајш од село, ама селото од чоеко немојш“
Хах... имаш право да ти кажам, баш сеа тоа и го приметувам :smir:

Еве ти кај води градскиот, модерен живот. :pos::pos::pos: (а да си развиен повеќе од тоа... тоа е веќе штетно по физичкиот раст). Јебеш га, кој ви е крив што "следите" тренд :pos:

Едит: Да не заборавиме... темава е склекови! Ако сакаш посебни филозофии отвори друга тема на соодветно место за таков дијалог.

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Sklekot e edna od najosnovni vezbi i se prai od pamtivek.Skoro vo site sportovi se praktikuva i e univerzalna vezba za celiot goren del race gradi ramenja grb.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Ej porano 2 ke napravev i se gordeev demek opasen.I sea ne pravam mnogu pravam po 50 na den 5 serii po 10 ama za pocetok taman si se.Zaradi toa MMA sto treniram pocnav da praam inace nisto.Tamu da vidite kolku vidovi na sklekovi pravime za sekoj del od teloto(ramo,gradi...)

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Ej porano 2 ke napravev i se gordeev demek opasen.I sea ne pravam mnogu pravam po 50 na den 5 serii po 10 ama za pocetok taman si se.Zaradi toa MMA sto treniram pocnav da praam inace nisto.Tamu da vidite kolku vidovi na sklekovi pravime za sekoj del od teloto(ramo,gradi...)
Што тренираш ? :)

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
На тренингот за загревање ни дава 20 склека да направиме ги правам едноставно без проблем :).

GIS

Член од
21 октомври 2007
Мислења
881
Поени од реакции
154
Letovo pravev sekoja vecer pred legnuvanje 100 skleka vo rok od 1 h
5 x 20...sega veke ne pravam,onaka samo za zagrevanje koga odam na trening...

Член од
6 јануари 2009
Мислења
30
Поени од реакции
1
Najaki se sklekovite na Boxovi(toa koristi toa mnogu pri tepanje boxovite stanuvaat ko "Kamen"),jas pravam mnogu na den sekoe sabajle...:nesvest:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom