Избори 2008 - последен ден пред изборниот молк

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
a sto kur e bitno koj potpisal i koj se dogovoril , ..

Добро де што е свршено, свршено е нема враќање, но сепак да го тапи некој дека е невин и амнестиран од постапките кои ги направил не е во ред.

Мене уште не ми е јасно како после ТАТ можат некои и покрај тоа што им ги украде парите да гласаат за него. Постои само едно логично објаснување, а тоа е дека им ги испрал мозоците толку добро што дури и да рече фрлете се во вардар за доброто на македонија токму тоа и ќе го направат.

Не се согласувам само со делот каде се говори дека новата влада активно ќе работи за брзо приближување на Македонија кон ЕУ пред се затоа што скоро се е сработено освен едно,кое се вика “ИМЕ“.:toe:

Не се сработени големиот број на закони од европската агенда кои МОРААТ да се донесат, закони чие донесување беше закочено од страна на опозицијата.

Друго проблем кој го имаат СДСМ е тоа што тие во моментов имаат многу слаба младина, младите луѓе во овој момент се кај ВМРО-ДПМНЕ и тоа е факт кој не може да се побие. А се знае дека „моторот„ или пак „машината“ на сите изборни кампањи се токму младите.

Јас само повторно ќе прашам, има ли некој што сеуште му верува на Бранко Црвенковски???

Јас само повторно ќе прашам, има ли некој што сеуште му верува на Бранко Црвенковски???
Очигледно е бе брат дека има, дека сеуште постои народ кои верува во празната реторика...се помалце ама за жал ИМА

Моја претпоставка:

Во собранието има 120 пратеника, на овие избори албанците да совојат максимум 30 пратеника, останатите 90 треба да бидат поделени помеѓу СДСМ и ВМРО заедно со коалиционите партнери.

Е сега СДСМ нема теоретски шанси да освои повеќе од 20 пратеника (ако некој мисли дека не сум во право, нека ме побие со факти), и врз основа на ова ВМРО-ДПМНЕ гарант освојува повеќе од 60 пратеници кои апсолутно се доволни за формирање нова,јака и цврста влада.

Влада која исклучително активно ќе работи на донесување на законите од европската агенда и брзо приближување на Македонија кон ЕУ.

Логиката говори-тоа е се.

Доколку сакаш некој да те побие со факти, треба и твоето мислење да се заснова на факти. Твоето мислење се базира на теорија и желби, а тоа не се факти. :smir:

Oваа Радмила меѓу стариве како Мајка Тереза е. Тие па сироти очекуваат нешто од неа, греота.
Рада : Никој не ја сака Македонија повеќе од мене .... NOT!

Доколку сакаш некој да те побие со факти, треба и твоето мислење да се заснова на факти. Твоето мислење се базира на теорија и желби, а тоа не се факти. :smir:

Абе ајде. Изнесуваш куп лаги а сега бараш факти? Каде се твоите факти? Постирај линк до официјални податоци (не шпекулации во весници и тн.) да те видам. :nenene:

Абе ајде. Изнесуваш куп лаги а сега бараш факти? Каде се твоите факти? Постирај линк до официјални податоци (не шпекулации во весници и тн.) да те видам. :nenene:

Ништо а? Зборови, зборови... епа ај јас ќе ти помозам.

[FONT=Tahoma, Verdana, Arial][FONT=Tahoma,][FONT=Tahoma,] Бројот на вработените во 2007 година бележи пораст од 3.5% во однос на 2006 година

Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2007 година активното население во Република Македонија брои 907138 лица од кои вработени се 590234 лица или 65.1%, а 316905 лица или 34.9% се невработени.

Бројот на вработените лица во 2007 година, спореден со претходната година, е зголемен за 3.5%.

Во однос на 2006 година, бројот на невработените лица бележи намалување од 1.4%. Стапката на активност во овој период е 55.7, стапката на вработеност 36.2, додека стапката на невработеност изнесува 34.9.

Извор Дрзавен завод за статистика
http://www.stat.gov.mk/statistiki.asp?ss=07.01&rbs=1
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]

Прецизирај во врска со болдираното.

Зошто на страната на СДС на линкот за програмата Пејџ до нот егзист?

1. Името БЈРМ ќе биде само за два месеци

2. Тат

3. Октоподот

4. По еден вработен од секое семјство

5. Нема во никој случај да коалицираме со терористи

6. Дај да го видам оној кој ќе го смени името

7. Мај нејм...тхе нејм оф мај кантри...

..........

Не е шега. Посетете ја

http://http//www.soncekoalicijazaevropa.mk/programa%20SDSM.pdf

Пејџ до нот егзист, срамота :uvo::uvo::uvo:

Пс... не е моја грешка во постирање на линкот, тоа е линкот на страната на сдс!!!

"реален" пак го снема...претпоставувам отиде да јави на централата за линкот. :uvo:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom