Живееме во безбожен свет

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Na vakvi temi mozi i 10 godini da pisuvame ama dzabe primer nema mene nekoj da me ubedi deka postoi bog ili pak nekoj vernik da go ubedis deka ne postoi bog ili ustvari po lesno e vernicite da svatat deka bog ne postoi.I koga nekoj vernik nema odgovor na nekoe prasajne eve ce ti kazi nekoj primer so frizer :)
A i normalo deka ziveeme vo bezbozen svet a vo sto da veruvam ? vo nesto sto ni sum go videl pa ni ce go vidam pa ni ce imam nesto korisno od veruvajneto i sega nekoj ce mi reci ce odis vo pekolot e ako ubo ama na krajot site ce zavrsime samo 2metra pod zemja .Eve ako postoi bog koj mnogu e "zainteresiran" za smrtnicite i ni prireduva mnogu jaka "zabavi" ovde pa nemoj da pomislite sto mozi da se slucuva vo rajot

Na vakvi temi mozi i 10 godini da pisuvame ama dzabe primer nema mene nekoj da me ubedi deka postoi bog ili pak nekoj vernik da go ubedis deka ne postoi bog ili ustvari po lesno e vernicite da svatat deka bog ne postoi.I koga nekoj vernik nema odgovor na nekoe prasajne eve ce ti kazi nekoj primer so frizer :)
A i normalo deka ziveeme vo bezbozen svet a vo sto da veruvam ? vo nesto sto ni sum go videl pa ni ce go vidam pa ni ce imam nesto korisno od veruvajneto i sega nekoj ce mi reci ce odis vo pekolot e ako ubo ama na krajot site ce zavrsime samo 2metra pod zemja .Eve ako postoi bog koj mnogu e "zainteresiran" za smrtnicite i ni prireduva mnogu jaka "zabavi" ovde pa nemoj da pomislite sto mozi da se slucuva vo rajot
Tvoj e izborot e dali ke veruvas ili ne.A toa deka vernicite im e polesno da sfatat deka Bog ne postoi,gresis.Podobro da umram,otkolku da ziveam bez Boga.A sakam da te prasam edno nesto:"Na sto ti se nadevas vo ovoj zivot,koja e tvojata nadez,od kogo ocekuvas pomos?"Sekoj covek mora vo nesto da se nadeva,a tvoeto e????

Tvoj e izborot e dali ke veruvas ili ne.A toa deka vernicite im e polesno da sfatat deka Bog ne postoi,gresis.Podobro da umram,otkolku da ziveam bez Boga.A sakam da te prasam edno nesto:"Na sto ti se nadevas vo ovoj zivot,koja e tvojata nadez,od kogo ocekuvas pomos?"Sekoj covek mora vo nesto da se nadeva,a tvoeto e????

pa so treba da cekam bog da mi pomogni ? znaci ako ne sum sposoben nesto da napravam treba da cekam bog da mi pomogni ?
ne se nadevam na nisto so ce bidi neka bidi :)

pa so treba da cekam bog da mi pomogni ? znaci ako ne sum sposoben nesto da napravam treba da cekam bog da mi pomogni ?
ne se nadevam na nisto so ce bidi neka bidi :)

:helou: Во потполност те поддржувам!

Не можеме да чекаме на Бога да ја спроведе правдата, а тоа дека ќе одиме во пеколот или рајот, не можеме да го знаеме никој не се вратил да ни каже, приказните со духови, светлината на крајот, си се само приказни, навечер кога ќе си легнам нити Бога го слушам нити можам да го допрам, верувањето во нешто невидливо е исто како верување во ништо, не ја омаловажувам религијата, но дојде ден кога таа го губи своето влијание, а во иднина може да го изгуби во целост...

Eve ke probam da ti dadam pointeresen odgovor,pa ti probaj izvleci ja poentata(se nadevam nema da izvadis pogresna,no razmislsi dobro):-" Nekoj covek,otisol na frizer,da si ja sredi kosata.Razgovaral so frizerot na mnogu temi,megu koi se nasla i religijata.Frizerot mu kazal na covekov deka toj ne veruva vo Boga,i mu rekol:-"Koga Bog bi postoel,togas ne bi postoelo tolkavo stradanje na svetov,bolesti,taga,elmentarni nepogodi.Dovolno e da izlezes na ulica za da sfatis deka Bog ne postoi"....Covekov,koj,patem,bil vernik,ne mu dal nikakov odgovor na frizerot,premolcel.Koga mu platil na frizerot za uslugata,trgnal da si odi.Izlegol nadvor,i se vratil po 10min.Vlegol vo frizernicata,i mu rekol na frizerot:-"EJ,znaes sto?FRIZERITE NE POSTOJAT!"i Ovoj frizerot mi vika:-"E kako ne postojat,samo sto bese ti kaj mene,ti ja sisav kosata!"Covekov vika:-"A,ne,sega samo sto izlegov na ulica,vidov tolku nesredeni luge,neisisani,prljavi.....KOga frizerite bi postoele,NE BI NI POSTOELE NESREDENI LUGE NIZ ULICITE".....Sega probaj,izvleci nesto od ova,ako sakas,prasaj me pak,ke ti kazam uste nesto...pozdrav

Ако гледаш по таа логика значи не постојат попови зошто има полно луѓе кои не веруваат во хритијанството, нема учители зошто голем дел од народот се неписмени...
Не ти држи вода баш ова...

Ova sto ti go kazuvas deka dojde vreme koga religijata i veruvanjeto vo Boga se namaluvaat,go pisuva i vo Biblijata.Tamu pisuva deka ke dojdat vreminja koga lugeto ubivajki drugi luge,ke mislat deka na Boga mu prinesuvaat zrtva,a patem i deka ke stane normalno da namesto maz i zena,zaedno bidat dvajca mazi,sto e i veke dojdeno....Vo ovoj kontekst,se govori za krajot na svetot.....

Ova se odnesuvase na *OSS*

Ако гледаш по таа логика значи не постојат попови зошто има полно луѓе кои не веруваат во хритијанството, нема учители зошто голем дел од народот се неписмени...
Не ти држи вода баш ова...
Koga site luge bi odele na frizer,bi bile i site sredeni....taka ti e i so se ostanato.Koga lugeto bi se obrnale kon Boga,ne bi postoele stradanjata.Koga sekoj bi odel na kozmeticar i sl.saloni za pazubavuvanje,site bi se naogale na bilbordite niz gradot,ako pak ne,vo najmala mera bi bile kako slavnite licnosti.......Ne e gola voda komparacijata,dobi odgovor:IMA MNOGU NESREDENI LUGE ZASTO NE ODAT NA FRIZER,TAKA E I SO LUGETO KOI NE SE OBRAKAAT KON BOGA..........
A,da,i popovite postojat,ama lugeto ne odat vo crkva......

Koga site luge bi odele na frizer,bi bile i site sredeni....taka ti e i so se ostanato.Koga lugeto bi se obrnale kon Boga,ne bi postoele stradanjata.Koga sekoj bi odel na kozmeticar i sl.saloni za pazubavuvanje,site bi se naogale na bilbordite niz gradot,ako pak ne,vo najmala mera bi bile kako slavnite licnosti.......Ne e gola voda komparacijata,dobi odgovor:IMA MNOGU NESREDENI LUGE ZASTO NE ODAT NA FRIZER,TAKA E I SO LUGETO KOI NE SE OBRAKAAT KON BOGA..........
A,da,i popovite postojat,ama lugeto ne odat vo crkva......

За тоа болтираното гарантираш ли ??

Пошто колку што знам верниците заболуваат , настрадуваат итн, итн .. шо кажува дека ако веруваш не значи дека си имун ..

За тоа болтираното гарантираш ли ??

Пошто колку што знам верниците заболуваат , настрадуваат итн, итн .. шо кажува дека ако веруваш не значи дека си имун ..
Како можеш од мене да бараш да ти гарантирам,кога јас не сум Бог?Јас можам само,да кажам свое мислење,поткрепено од она што го познавам....Прочитај го она што го напишав за монахот,во темата „Докажете дека Господ (не) постои“,па се надевам ке ја разбереш Божјата промисла.......

E i mene mi se gadi od ovoj bezboznicki svet, ama toa e!
Znaes vo ovoj ateisticki svet mora da bideme svetlina i sol kako sto Isus rece.
Ako vo nas zivee svetlinata toa ke se vidi i na onie so pomeko srce ke mozeme da im ja vneseme svetlinata.
E sega dali ateistite se srekni???
Pa , normalno ne se nikoj na zemjava ne e sreken, no koga si so Bog i koga znaes sto Toj napravil za tebe i kakvo mesto te ceka po smrtta, togas zivotot obiva smisla.
Plus verata vo Bog ni dava i sila da se soocime so sekodnevnite problemi, iskusenja...i epten e fino koga mozes na nekoj sovrsen se da Mu predades vo Negovite sigurnii race.
Nevernicite ja nemaat taa moznost i opcija, pa zatoa se baftaat so drogi, perverzii, samoubistva itn.
Zib\votov e nepodnosliv so Bog, a kamoli pa bez Nego.

Ме интересира една работа, би сакал некој од партиципантите на темава да ми одговори, баш како што прашувам, со факти. Факт е дека човекот постои многу многу порано од било која религија.

-Како најстара религија се јавува Хиндуизмот, околу 1750 година п.н.е. во Индија. Да речеме дека религијата постои (измислена е) едвај 3, 4 или 5 илјади години, како тогаш човекот кој е стар преку 250,000 години живеел во тој безбожен свет претходно?!

Една обична логична мисла во едно досадно неделно попладне...

E i mene mi se gadi od ovoj bezboznicki svet, ama toa e!

Ako vo nas zivee svetlinata toa ke se vidi i na onie so pomeko srce ke mozeme da im ja vneseme svetlinata.

Nevernicite ja nemaat taa moznost i opcija, pa zatoa se baftaat so drogi, perverzii, samoubistva itn.

Е затоа мене ми е смачено од повеќето верници. Од пустата желба да се наметне Светлината (или можеби беше Патот). Демек сте го фатиле Господ за муда со вашата вера и сега ќе им раскажувате на останатите како и они да научат да му го чешаат.

А тие што не го држат (бидејќи нели не го виделе) немаат попаметна работа и предизвикуваат сообраќајќи, прават оргии во кои не се знае ниту пол ниту фауна, трипаат на ЛСД и на крај се самоубиваат од досада и несреќа.

Е затоа мене ми е смачено од повеќето верници. Од пустата желба да се наметне Светлината (или можеби беше Патот). Демек сте го фатиле Господ за муда со вашата вера и сега ќе им раскажувате на останатите како и они да научат да му го чешаат.

А тие што не го држат (бидејќи нели не го виделе) немаат попаметна работа и предизвикуваат сообраќајќи, прават оргии во кои не се знае ниту пол ниту фауна, трипаат на ЛСД и на крај се самоубиваат од досада и несреќа.

... и сето тоа, нормално, е позледица од безбожноста на овој свет, а тој свет, нормално (пак!) Ви го нуди само световното: телесни краткотрајни задоволства, минливи и пропадливи материјални вредности, бесмислица на световнто живеење каде (наводоно) делувала слепо насочената еволуциоја (која сама посебе е бесмислица) и после, некои тука на форумов тврдат дека некои други се фиксале....ц,ц,ц... а што друго да прават, кутрите, кога никој не им ја посочил смислата од овоземното живеење?

......................i kakvo mesto te ceka po smrtta, togas zivotot obiva smisla.

Сигурно знаеш какво место те чека...или сепак понекогаш се има сомнеж
Животот добива смисла ако знаеш какво место те чека после?????....потешка глупост не сум прочитал.........ако е смислата на животот да се чека смртта...нема потреба од раѓање.

Ова со дрогите и останатите лајна веќе одурно стана.......

svetov e bezbozen to est nemoralen posto lugevo si uvrtele u glava deka gospod ke im prostuva iako gresat.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom