Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
TheBestTipster напиша:А да живеевме во свет каде сите веруваа во Бог , подобро ќе беше ?
Што променува тоа ?
Ги менува моралните вредности на овој свет...во бесцелен и смртен свет тие немаат смисла...TheBestTipster напиша:А да живеевме во свет каде сите веруваа во Бог , подобро ќе беше ?
Што променува тоа ?
Ги менува моралните вредности на овој свет...во бесцелен и смртен свет тие немаат смисла...
Имало и таков период.А да живеевме во свет каде сите веруваа во Бог , подобро ќе беше ?
Тој има право да ја цитира Библијата,ја иам право да кажам дека го сметам тоа за глупост.Не гледам тука проблем.нели ова е под форум за религија незнам зашто тоа толку ви смета.
Не сакаме ништо.Само човекот кажа дека пристапот на оние кои сакаат да ја пропагираат својата религија е одбивен.Ништо повеќе.Тоа може дури и да ви помогне,па да го смените,а дали луѓето ќе го прифатат тоа,или не,тоа е нивно право.За каква одбивност пишувате, просто невероватно нели сте атеисти што сакате некој со сила да ве приклони кон христијанството или друга религија, или сакате убави зборови и никаква критика па можда тогаш ќе се преобразите?
А луѓето како нас,паѓаат на колена за да влеземе во православието,нели?Не ме смеј.Луге како вас ако размислам не се потребни во православието
Точно.И ја почитувам заради ова и за уште некои други елементи во неа и баш ми е мило што е така.иако таа религија го прифаќа секој кој сака со отворено срце да влезе.
Е само не знам од кај го заклучи ова?Самите се разголивте ментално не е потребно ништо повеќе.
Не е точно тоа ..
Етика и морал постојат и без религија
Можеби мисли на етика и морал,кои ги нагласуваат позитивните вредности на карактерот на еден човек,и ги насочуваат индивидуите кон нивно негување и спроведување во својот живот.Ако мислиш на етики и морали од типот на Марксовиот комунизам или детерминизмот на Спиноза или на Ниче..нивните вредности се инстинктот,слободата,животот..демек чини она што сите други го чинат..а кој е ролмоделот во сето тоа...хмм...
За да те биде треба да се угледаш на Бога..проклети се тие што се надеваат на луѓето..
Очигледно само тебе и на никој друг.Фактот што секоја реченица посебно ми ја анализираш и одговорите што ги даваш само повеќе ми кажува дека сум во право.
А можеби сакате бомбонче кога некој ќе ја пропаѓира својата религија, а?
Можеби мисли на етика и морал,кои ги нагласуваат позитивните вредности на карактерот на еден човек,и ги насочуваат индивидуите кон нивно негување и спроведување во својот живот.
А има такви,и не се воопшто поврзани со религијата,тоа е факт.
Би ги објаснил нашироко,ама мислам дека сите ги знаат,без разлика дали ги употребуваат.
Ако мислиш на етики и морали од типот на Марксовиот комунизам или детерминизмот на Спиноза или на Ниче..нивните вредности се инстинктот,слободата,животот..демек чини она што сите други го чинат..а кој е ролмоделот во сето тоа...хмм...
За да те биде треба да се угледаш на Бога..проклети се тие што се надеваат на луѓето..
И пак се враќаме на истото , колку би бил перфектен светот ако сите се верници во Бог -православниот ..
Дали се би било ок , или пак би биле истите како сега ?
да де, еден е а има милион религии кои му мислат добро на ближниот свој (христијаните на муслиманите, муслиманите на некој други и... сите среќно си живееа...) yea right:helou:Нема православен, муслимански, католички, будистички, хинду........еден е.
Нема православен, муслимански, католички, будистички, хинду........еден е.