Дали би одбрале вечен живот?

Dali bi odbrale vecen zivot?

• Da

Гласови: 169 43,3%
  • Ne

Гласови: 221 56,7%

• Вкупно гласачи
    390
Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Не затоа што ќе ми здосади по некое време и нема да имам што да правам. Убаво е да се живее малце повеќе но сепак да не е вечно

Член од
27 август 2008
Мислења
17
Поени од реакции
1
Не би сакала вечен живот...сигурно ќе ми се здосади..а и не гледам логика во тоа, сепак..сите сме бесмртни во душите!

lidu6

искусен форумџија
Член од
8 јуни 2008
Мислења
181
Поени од реакции
8
Мислам дека би одбрала вечен живот... Ако има пред услови би размислила:wink:

Член од
28 август 2008
Мислења
189
Поени од реакции
5
уф..па и не би..али би сакала да има некој нов,задгробен живот..:wink:

Член од
3 август 2008
Мислења
250
Поени од реакции
2
Треба стварно тумачење али не би избрал вечен живот..:wink:

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Што е толку убаво во вечниот живот незнам...Секој ден се исто...Башка кога ке остарам нема да можам да возам мотор :vozbud:

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Не ве фрустрира помислата дека еден ден ќе заспиете и никогаш нема да се разбудите?

Член од
15 мај 2008
Мислења
83
Поени од реакции
2
Јас одговорив да. Но, одговорот би бил да, ако и само ако би бил физички млад. Не којзнае колку млад, но доволно млад. Воопшто не мислам дека ако сакаш вечен живот значи дека си алчен. Еве не постои т.н. Elixir of Life и не постои вечен живот, и имаме само еден. Во тој еден живот што го имаме зарем не ни умираат најсаканите? Ни умираат! Но тоа е животот. Се има почеток и крај. Филозофија на животот. А ако ме прашате дали се плашам од смртта, би рекол да. А само како за информација, со денешната технологија и наука зголемувањето на животниот век за десетина години е можно. Замислете што би било за сто и повеќе години. А идеата дека со вечен живот ќе ги гледаш најсаканите како умираат имам само да кажам дека и сега со овој живот ти ги гледаш но ништо не можеш да направиш. Исто би било и во вечниот живот. Но прикаската не е дека сите ќе умрат, туку прикаската е дека вас ќе би биде лошо. Е за мене тоа е егоизам, а не помислата да имаш вечен живот.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Никогаш вечен живот. Никогаш не би сакал да гледам како се околу мене снемува, се менува, умира, се раѓа, се развива, а јас секогаш да бидам тука и да ги гледам сите промени, а само јас да останам ист. Како би ми било мене ако изберам вечен живот, и си ги надживеам децата, внуците, и останато поколение...Па најболно нешто е да си го надживееш детето...Втора причина поради која не би сакал вечен живот е тоа што јас сум роден сега во ова време, во ова време живеам и во ова време сакам да умрам. Па да им го оставиме светот на оние кои доаѓаат после нас...
А и кој ми гарантира дека од така долг живот нема да ми се здосади?!

KL0$AR

I SEE DEAD PEOPLE
Член од
8 јануари 2008
Мислења
343
Поени од реакции
9
Не ве фрустрира помислата дека еден ден ќе заспиете и никогаш нема да се разбудите?
кути,јас ко шо работам со мермер и доста пати се оде на гробишта.Не да ме фрустрира...
него,он топик Незнам стварно,од една страна ми се живее,а од друга не.(вечен живот) јебига,мора да живееме со тоа

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Да ама на друг начин!
Да имам вечен живот како Фреди меркјури на пример или Џон Ленон, т.е. името и делото да ми биде вечно, а животот немора!

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.012
Поени од реакции
18.830
Животот сакам да ми биде као секс за една вечер, да не трае многу али да биде мераци:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom