Дали би одбрале вечен живот?

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување

Dali bi odbrale vecen zivot?

• Da

Гласови: 169 43,3%
  • Ne

Гласови: 221 56,7%

• Вкупно гласачи
    390
вечен живот не би избрала, ама да живеам 120 години да

секое живо суштество сака да живее вечно, да биде младо, витално и среќно без страдања и болки. Да не беше смртта кодирана во нашите гени, сите ќе живеевме вечно!

не вечен, ќе ми се здосади сакам да можам да го одберам моментот кога ќе преминам

Па не сакам вечен,ама уште 100 години плус ќе беше убаво...
Додека Македонија стане светски првак во нешто...сакам да живеам.

Не би избрал вечен живот!Што кога ќе зивееме вечно?Кога тогаш ќе ни се здосаде и ќе ни се скурчи од животот

Се е минливо и од се се здосадува така да со која причина би живеел вечно?

ДА , сакам да си живеам вечно ,веројатно затоа што се плашам од смртта
и сметам дека животот е премногу краток за да се направи се што се сака во него....

и кога некој ќе каже дека несака да живее вечно , ми звучи како веќе да му здосадил животот ,

А , ако не сакате да живеете до кога сакате да трае ова (тн живот)!!!

Додека не ја исполните целта......

Ја би за бесконечно долга верига од цели пред мене (не се сметам за човек што ќе застане и ќе каже дека е доста , го постигнав тоа што го сакав) ....ама јбг не е на мене да одлчувам

kako ne bi odbral !!!
vaka mnogu e kratko i ne e mnogu slatko :toe:

Не би избрал. Со тоа се губи смислата на животот и начинот на кој гледаме на него. И пак да размислам..... И пак НЕ!

ја би одбрала вечен живот...затоа што имам страв од смртта:toe:

ВЕЧЕН ЖИВОТ ЗА МЕНЕ!!!

Кога некој ќе ми даде гаранција со ВИСТИНСКИ КРЕДИБИЛНИ докази и аргументи, дека после смртта има друг живот, ТОГАШ и само ТОГАШ би одбрал невечен живот (знаејќи со сигурност дека ме чека нешто друго) !!!

доколку би имале вечен живот сигурно би имале и друг начин на гледање на светот и сосема др.филозофија...може не би имало цел на живот и може немало да постои зборот ЖИВОТ...има мн.работи кои не би постоеле доколку вечноста ни е од раѓање
think 'bout it......?

Најверојатно штом си „засекогаш“ многу работи губат смисла, но гласав ДА затоа што еден животен век е малку за да бидеш се‘ што сакаш, да видиш се‘ што сакаш, да посетиш и направиш...после 500 години веќе се‘ е бесмислено, ама можеби ќе те „држи“ желбата да знаеш Што утре?...

I went to far there, didn't I? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom