PS3 gamepad VS Xbox360 gamepad

• Креатор на темата Креатор на темата ErT
  • Време на започнување Време на започнување

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Aјсшутер напиша:
Немам играно на Xbox360 gamepad и затоа неможам да кажам дали е добар или не ама сепак имам играно на PS3 gamepad и можам да кажам дека е одличен + добра работа е што се безжични и можам да играм и од 10 метри далечина

И Xbox360 контролерите се безжчни (има и жични :))

А персонал фаворите ПС3 контролерот :). Наскоро мислам да си порачам Дуалшок 3.

Нема да измислат џојстик кој шо ќе ми лежи како онај на Сони. Значи, мојот одговор дефинитивно од ПС.

сум играл и со двата и можам комотно да кажам дека гејмпадот од Сони лежи многу подобро :helou:

Неможам да го поднесам тоа што кај Хбоксот дигиталецот и аналогот си ги имаат сменето местата, така да Dualshock за мене исклучиво. Затоа Мац те советував да земеш Rumblepad 2 наместо Chillstream.

Не сум го пробал тој од xbox ама мислам дека на сони е подобар...

Кога веќе некој ги спомна Chillstream i Rumblepad на Logitech, имал ли некој искуства со овие џојпадови?!? Се мислам меѓу двата. Главно за возачки игри ми треба... За Rumblepad-от читав многу лоши критики, ептен брзо сеа расипувале.

Поздрав,

Александар

Кога веќе некој ги спомна Chillstream i Rumblepad на Logitech, имал ли некој искуства со овие џојпадови?!? Се мислам меѓу двата. Главно за возачки игри ми треба... За Rumblepad-от читав многу лоши критики, ептен брзо сеа расипувале.

Поздрав,

Александар

Јас имам Rumblepad 2 веќе 3 години ако не и више, тоа што се расипувале елсно е измислица. Џојстикот е звер, не за џабе е најскап од сите.

Најскап?!? Не е Chillstream-ot поскап од него? Или за безжичниот збориш ти? Не ги пратам баш многу многу...

Поздрав,

Александар

Не е Chillstream-от поскап...
Впрочем,завчера бев до Сет,сега му е цената таму 1400 ден.,што е навистина џабе.

Ако е за возачки,не се мисли,RT и LT копчињата на Chillstream се аналогни,исто како да имаш волан ќе ти дојде,само во рака :)

Него,Rumblepad-от има вибрации,што е пак голем плус на негова страна...

Како и да е,што и да земеш,нема да згрешиш,бидејќи се и двете иста марка,која значи квалитет.

Е сеа,ако е цената фактор,1400 ден наспроти 2200 мислам,зимај ChillStream.
Башка,има два вентилатори кои ти ги ладат дланките :):)

На една рецензија го изругаа ептен кулерот, као демек пак ти се спуруе рука после саат време играње. Како и да е, ок е што има три сетинзи за кулерот, па и не мораш да го користиш. А палките бараат посебна калибрација или мање-више "плаг енд плеј" е?

П.С. - не е малце незгодно што левата палка и д-падот си ги замениле местата?!? Мада штом иксбоксот го има тој лејаут ке треба да е проверена работа...

Александар

Zavisi za shto. Xbox360 kontrolerot e podobar za FPS igri dodeka za drugite igri mi e podobar PS3 kontolerot.

dobro imam xbox 360 .. i mnoogu glupo lezi vo raka ama ima poveke " kopcinja " i podobro mozes so nego da rakuvas .. aj znate so milslam :vozbud:
ama nemam ps3 imam ps2 i moram da kazam, dvojceto e malce bolje od xboxot :smir: ( vo djostika )

Да те прашам, кои се тие дополнителните копчиња?:uvo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom