Отворен првиoт исламски веб портал во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Van Helsing
  • Време на започнување Време на започнување
Добро бе сега и албанец ми се правиш? Ете тоа што постира Каказиња врска нема со тоа дека Господ решава кој ке умре! Тоа што реков дека е најважна вечер тоа го има ама ништо повеќе. Што ако сте биле двајца, земи и група ако сакаш кога сте тапа.

Ќе дојде утре Исламски Центар па ќе ти објасни зашто си во заблуда.

Nл kлtл natл vendoset зdo злshtje e Vullnetit dhe urdhлresave (pлr vitin e ardhshлm). Allahu nл Kuran thotл: "Ne e zbritлm atл nл njл natл tл bekuar (nл natлn e begatshme tл Kadrit). Vлrtet qл Ne gjithnjл po kлshillojmл. Kлtл natл vendoset зdo злshtje e Vullnetit dhe urdhлresave. Urdhлr i pлrcaktuar nga Vetл Ne. S'ka dyshim se Ne dлrguam tл Dлrguar. (E zbritлm) Si Mлshirл nga Zoti yt; Ai лshtл Gjithлdлgjuesi, i Gjithлdijshmi." [Duhan: 3-6]. Eve ti na albanski ako razbiras dobro ako ne ke ti prevedam koga ke imam vreme...

Абе ти...глупа се правиш или што?
Дури ме натера да гуглам, оти си реков можеби грешам, ама за смрт никаде не прочитав, туку дека се решава за сите работи за следната година, што е мноооооооооогу далеку од тоа што го тврдеше ти.

едит: дај МСН :lol:

А дали во Куранот има делови "Убиј ги неверниците", "Повикуваме на света војна" и слични реченици заради кои ги дупчиме муслиманите :icon_lol:

Јас мислам дека нема:nesum: http://umf.blog.com.mk/node/149158

Инаку, морам да споменам, во контекст на тоа детето што фантастично знае делови од Ку’ранот, гледав пред некое време на МТВ2 на босански квиз. Прашањата беа од типот: Кажи една заповед од Ку’ранот; Кога Мухаммед пребегал од Мека во Медина; Кои заповеди мора да ги исполни секој Муслиман и сл.

По неколку дена, на друга телевизија гледав квиз во кој учествуваа деца од Скопје, Штип, Струмица, Охрид... Прашањата беа слични: Која симфонија на Бетовен е химна на ЕУ; Кој бил основач на ЕУ; Кога била основана Европската заедница за јаглен и челик и сл.

Nл kлtл natл vendoset зdo злshtje e Vullnetit dhe urdhлresave (pлr vitin e ardhshлm). Allahu nл Kuran thotл: "Ne e zbritлm atл nл njл natл tл bekuar (nл natлn e begatshme tл Kadrit). Vлrtet qл Ne gjithnjл po kлshillojmл. Kлtл natл vendoset зdo злshtje e Vullnetit dhe urdhлresave. Urdhлr i pлrcaktuar nga Vetл Ne. S'ka dyshim se Ne dлrguam tл Dлrguar. (E zbritлm) Si Mлshirл nga Zoti yt; Ai лshtл Gjithлdлgjuesi, i Gjithлdijshmi." [Duhan: 3-6]. Eve ti na albanski ako razbiras dobro ako ne ke ti prevedam koga ke imam vreme...
Што албански ќе беше ова бе :pos:

eyy pa dali ti citas ili sto , vidi pisuva se odreduva SVE za edna godina toa znaci ne smao koj ke umre tuku ko se rodi koj ke umre komu sto ke mu se sluci ama bas SVE....

Ако може да преведеш на македонски... плс (=

Абе ти...глупа се правиш или што?
Дури ме натера да гуглам, оти си реков можеби грешам, ама за смрт никаде не прочитав, туку дека се решава за сите работи за следната година, што е мноооооооооогу далеку од тоа што го тврдеше ти.

eyy pa dali ti citas ili sto , vidi pisuva se odreduva SVE za edna godina toa znaci ne smao koj ke umre tuku ko se rodi koj ke umre komu sto ke mu se sluci ama bas SVE....

:pos: :pos: :pos: :pos: Еххххх, гледаш дека ти беше WRONG? СЕга извавај се колку сакаш ама џабе ти е. Не брзај, поготово кога не си сигурна, нели ти беше таа Курнот што го има читано 3 пати а јас само еднаш..хммм

Dajj ne sum gresila bidejki za toa zboruvate i jas rekov deka da se odreduva megu ostanatoto e i toa, a vie za toa zborevte i jas bev sigurno deka e taka pa zato i rekov....

Dajj ne sum gresila bidejki za toa zboruvate i jas rekov deka da se odreduva megu ostanatoto e i toa, a vie za toa zborevte i jas bev sigurno deka e taka pa zato i rekov....

Абе ти сега може да вртиш колку сакаш, не ме терај да одам назад на темата и да ти ставам тука твој пост каде што викаш дека таа вечер се одредува кој ке умре а не ’’меѓу другото’’, оди менви сега :helou:

Сакам да ги прашам муслиманите, знам вечерта пред празникот(ама ич не ми текнува дали беше Рамазан или Бајрам, знам во декември беше), треба да бидат дома за вечера, некој адет, мислам дека на А почнуваше ама не се сеќавам. Точно е ова или од мој клас се извадија од 6 и 7 час? Ако е точно, нека каже некој како се вика, ќе ми треба.
Прашањево не ти го разбирам, не знам за кој празник...навистина не знам, ако според тебе како што викаш празников почнувал со А, тогаш Ашуре ама тоа не е еден ден пред Рамазан...

Arife
se vika. Vecerta pred Bajram, se vika Arife. Sigurno e toa.

Овај е ден среде Рамазан, и во овој ден “слегол’’ за првпат Куранот, т.е. првите зборови, кои се, Читај/Учи. И најголем ден во Исламот, ако го постиш овој ден ти се фаќа како да си го постел цел пост, дури и ако со намера не постиш знаејќи дека ако постиш само тој ден, пак ти се фаќа цел пост.
Greska si.

Ne i se pustaj be....:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom