¯
¯\_(ツ)_/¯
Гостин
Не, ама се зачудивДобро бе, навистина ли мислиш дека мислам дека се берете и чекате Господ да каже кој ке умре?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не, ама се зачудивДобро бе, навистина ли мислиш дека мислам дека се берете и чекате Господ да каже кој ке умре?

Овај е ден среде Рамазан, и во овој ден “слегол’’ за првпат Куранот, т.е. првите зборови, кои се, Читај/Учи. И најголем ден во Исламот, ако го постиш овој ден ти се фаќа како да си го постел цел пост, дури и ако со намера не постиш знаејќи дека ако постиш само тој ден, пак ти се фаќа цел пост.
Види, не ми се прај мене курле, сам си ја почна со тоа дека Господ ке кажел кој ке умре...детулеЕте гледаш поубаво е кога ќе објасниш на тие што сватиле погрешно а не да се куропецаш овде..
Има, ама треба да го прочиташ целиот Ајет за да разбериш. Пример нема во Куранот Ајет со едно Суре каде што пишува УБИЈ ГИ НЕВЕРНИЦИТЕ!!!! :lol: :lol: , туку во случај на војни ако се закана за твојот народ тогап убиј ги, или ако го навредуват Господ истото важи и за Светата Војна а.к.а ЏИХАД \m/А дали во Куранот има делови "Убиј ги неверниците", "Повикуваме на света војна" и слични реченици заради кои ги дупчиме муслиманите![]()
Каде го прочита ова? Сакам да знам, ако е во Куранот кажи во кој Ајет и во кое Суре, и баш ме интересира како сум го заборавил овој дел, а ако не е во Куранот...Toa e nokta na Kadr , i vo ta nok trebas da se klanjas da citas kuran, da se molis bidejki vo taa nok se primat site molitvi, i da vo taa nok Allah xh.sh odreduva koj ke umre godinata sto doaga.(vo taa godina).
E за тоа ќе почекаме до утре да објасни @Islamski centar што значи гледам не му одговорил на Мистичен, баш сакам да го видам неговиот одговор.Има, ама треба да го прочиташ целиот Ајет за да разбериш. Пример нема во Куранот Ајет со едно Суре каде што пишува УБИЈ ГИ НЕВЕРНИЦИТЕ!!!! :lol: :lol: , туку во случај на војни ако се закана за твојот народ тогап убиј ги, или ако го навредуват Господ истото важи и за Светата Војна а.к.а ЏИХАД \m/
Каде го прочита ова? Сакам да знам, ако е во Куранот кажи во кој Ајет и во кое Суре, и баш ме интересира како сум го заборавил овој дел, а ако не е во Куранот...
А во другите ноќи треба да пиеш пиво, да се муваш со рандом дечки и да не се молиш нели? Абе БУКВАЛИСТИ!!!!

ne ne krivo si me svtil , i vo drugite noki trebas da se molis da se klanjas, no taa nok e posebna bidejki site molitvi se prifakat....
A toa sto trazis ke ti najdam utre, bidejki sega e docna i malku sam zafatena...i trebam da preveduvam od alb na mak.
А каде пишува дека тогаш Господ решава кој ке умре?97. Kadr
Me emrin e All-llahut, Mлshiruesit, Mлshirлbлrлsit!
97:1. Ne e zbritлm atл (Kur’anin) nл Natлn e Kadrit.
97:2. E з’tл bлri ty tл dish se з’лshtл Nata e Kadrit?
97:3. Nata e Kadrit лshtл mл e rлndлsishme se njл mijл muaj!
97:4. Me lejen e Zotit tл tyre nл (atл natл) tл zbresin engjлjt dhe shpirti (Xhibrili) pлr secilлn злshtje.
97:5. Ajo (qл pлrcakton Zoti) лshtл paqe deri nл agim tл mлngjesit.
eve na albanski na mak ke ti prevedam utre...ako sakas..![]()
Добро бе сега и албанец ми се правиш? Ете тоа што постира Каказиња врска нема со тоа дека Господ решава кој ке умре! Тоа што реков дека е најважна вечер тоа го има ама ништо повеќе. Што ако сте биле двајца, земи и група ако сакаш кога сте тапа.Појол ете ти уште еден со исто мислење како моето. Очигледно ти не си информиран толку, не знам стварно што се уфилма.