Како живеат сега Бугарите во Европска унија?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Сакаш за силување на баби во Р. Бугарија. Бреј Росичка тежок социопат си била ама еве повели:

Отечествен фронт е посветен на жертвата на едно от нај-гнусните прест'пленија, станали обичајни у нас - бабата, насилена по т'мно от млад и изглеждашт нормално човек. „У нас почти през ден в'в вестниците може да прочетете: „Пијанијат С. И. изнасили 86-годишната Д. А. от село еди кое си. разказва Мартин Карбовски. „По селата, когато падне мрак, изскача призрак'т на младија геронтофил, којто пијва и започва да т'рси лесен секс. Нај-леснијат секс - с'с стара жена, којато можеш да заплашиш и да сломиш лесно. Стара жена, којато нјама кој да заштити! Как изглежда човек на двадесет години, којто изнасилва баби? Винаги с'м искал да го срештна и да го питам как така се в'збужда от отчајани старици, за да може да ги изнасили в техните оште по-отчајани домове?! Как изглеждат тези жени? Да не би да са си го т'рсили? Вс'штност тези насилени жени често кријат това, което им се е случило. Срам'т ги кара да не разказват болката. Това увеличава случаите на посегателства в'рху стари жени. Затова решихме да ви срештнем очи в очи с една такава жена - тја говори лошо, изненадва се на нјакои сексуални техники, страда и плаче

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Еве еден од најдобрите ТВ водители во Бугарија, па згора на се и Професор :pos2: Како аплаудира, па со каков глас пее, како се расправа со гледачи. Смешки

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Ова мора да го видите!!! ќе ви се разјасни што всушност значи коа некој ќе рече бугарска работа

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Ова мора да го видите!!!

Brat,a so se zamarash tolku so bugarite i ti?

Daj ne se spustaj na nivno nivo te molam...eden Makedonec dolno stojne go boli kako se ziveelo vo Bugarija.

Daj nie da pogledneme kako se zivee kaj nas i da si ja napravime nashata drzava podobro mesto za ziveenje.Komshiskite problemi ne se nashi,nivni problemi,neka si gi reshavaat kako znaat i umeat.:toe:

PowerUp

Реалист
Член од
21 септември 2009
Мислења
311
Поени од реакции
5
Brat,a so se zamarash tolku so bugarite i ti?

Daj ne se spustaj na nivno nivo te molam...eden Makedonec dolno stojne go boli kako se ziveelo vo Bugarija.

Daj nie da pogledneme kako se zivee kaj nas i da si ja napravime nashata drzava podobro mesto za ziveenje.Komshiskite problemi ne se nashi,nivni problemi,neka si gi reshavaat kako znaat i umeat.:toe:

Ех Дамјанe, Дамјанe ... Тоа кој на какво ниво е многу може да спориме. Ама ви се чудам наместо да земете да направите нешто полезно, висите по цел ден на форуми и плукате по б'лгарите сеедно некој ви плаќа за тоа, или карате уште по инерција. Во почетокот си мислев дека е ваш национален спорт, со времето, сепак си направив изводи, можам да ги преброја плукачите, помалку се од прстите на рацете ми. На другите, кои се мнозинство и обично не се вклучуваат праќам поздрав. А за предните неколку постове - во таков свет живееме, жесток - останеш ли зад него - буквално си заминал. Див капитализам. Има многу богати, има и многу сиромашни. Поларизација на општеството е голема. Ако бидеме искрени пред себеси - ќе признаеме дека така е насекаде. Со најубавото зедовме и лошото. Барем сега ако си умен и имаш талент, добри идеи - живееш подобро. А нели сите тоа сакавме?

Тука не е толку лошо, само зависи од тебе како ќе живееш. Но на течението како риба не може да се оставиш - секој ден е борба - иначе бизнис не се прави.

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Во почетокот си мислев дека е ваш национален спорт, со времето, сепак си направив изводи, можам да ги преброја плукачите, помалку се од прстите на рацете ми. На другите, кои се мнозинство и обично не се вклучуваат праќам поздрав. А
Pa pravilno si razbral...poveketo Makedonci imaat neutralen odnos kon Bugarija i bugarite...nitu gi sakaat nitu gi mrazat.

Mene licno samo mi se smeshni luge od sorta sto baraat bugarski nacionalni televizii vo Makedonija...demek Makedoncite da sme bile informirani za nastanite vo Bugarija...ah be mama mu stara,zarem ima uste naivnici na svetov sto mislat deka Makedoncite zabrale gajle za slucuvanjata vo Bugarija.Nema takvo zivotno vo Makedonia :)

Zatoa na moite sonarodnici im go prepor5acuvam tocno da se zagrizat malku poveke za slucuvanjata kaj nas,da bideme poobjektivni i porealni i da si ja napravime nashata Makedonija podobro mesto za ziveenje.

Zatoa sto,dodeka im robuvam na nekoi zapadnjaci i se potcinuvam na nivnite kaprici,vaka ke ja krojam idninata na Makedonija so cel da ja napravam podobra i za mene i za moite pokolenija.

Vaka mislam treba da razmisluva sekoj eden MAKEDONEC i graganin na Republika Makedonija!!!

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Бугарите спестили во банките рекордните 12,32 милиарди евра.
Само за една година парите са повеке со 1,176 милиарда евра.
http://www.investor.bg/?cat=5&id=92010

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Таква е темата Дамјан за животот на Бугарите во ЕУ :) , а и јас не измислив нешто. Само прикажав емисија од бугарски новинар не од македонски. Плус Бугарите овде глеам не знаат да трпат критика одма викаат цело племе на пресметка не со бугаринот којшто ја снимил емисијата, а со мене само и само затоа што сум ја покажал. Мда

ПС А за нашата држава да се напраи нешто, се прави ама не на форум, а во РЛ :)

PowerUp

Реалист
Член од
21 септември 2009
Мислења
311
Поени од реакции
5
Pa pravilno si razbral...poveketo Makedonci imaat neutralen odnos kon Bugarija i bugarite...nitu gi sakaat nitu gi mrazat.

Mene licno samo mi se smeshni luge od sorta sto baraat bugarski nacionalni televizii vo Makedonija...demek Makedoncite da sme bile informirani za nastanite vo Bugarija...ah be mama mu stara,zarem ima uste naivnici na svetov sto mislat deka Makedoncite zabrale gajle za slucuvanjata vo Bugarija.Nema takvo zivotno vo Makedonia :)

Zatoa na moite sonarodnici im go prepor5acuvam tocno da se zagrizat malku poveke za slucuvanjata kaj nas,da bideme poobjektivni i porealni i da si ja napravime nashata Makedonija podobro mesto za ziveenje.

Zatoa sto,dodeka im robuvam na nekoi zapadnjaci i se potcinuvam na nivnite kaprici,vaka ke ja krojam idninata na Makedonija so cel da ja napravam podobra i za mene i za moite pokolenija.

Vaka mislam treba da razmisluva sekoj eden MAKEDONEC i graganin na Republika Makedonija!!!

Дамјане, не знам дали некој бара б'лгарски национални телевизии во Македонија .... но кој е проблемот да има б'лгарски телевизии во Македонија? Бил си во Б'лгарија (претпоставувам) секој кабелски оператор овде има српски, грчки, турски, руски, француски, италиjански, германски, англоезични, дури и унгарски и романски сум сретнал (не се сеќавам каде имаше). Никој не прави проблем од тоа. А и нема проблем. Дури и да прифатиме твојата теза дека сме два сосема различни народа - нормално е да има дифузија во комуникативната зона, нели? Со други зборови, да има луѓе кои се заинтересирани за б'лгарски телевизии. Ами ако сака Македонец да научи за времето во Банско или Пампорово Сител ли да гледа? На крајот, ако има пазар за такво нешто - тоа само ќе си пробие пат да го има или го нема. Твој пост звучи како "Дајте да дадеме". Ти лично што правиш, за да направиш држава ти подобро место за живеење? Бидејќи со пишувањето против Б'лгарија не си помагате со ништо, оваа тема за тоа како живееме ние во ЕУ, наместо да ја користите градивно правите токму спротивното. Сакаш или не, ние сме неколку години по-напред од вас во секоја област. А сте тргнали по истиот пат. Ова да знаеш какви процеси се во процес на раѓане, какви процеси мора да се развијат, какви економски фази и промени ќе претрпите - тоа да го знаеш е огромен плус. За бизнис, за успешно справување со проблеми за недопускане на грешки, а и најмалото за нови идеи Користете го форумот градивно - нели сакаш да направиш нешто добро за својата земја? :toe:

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Баче оти толко се напинаш. Еднаш кажа словото "више" и веднаш разбрах дека не си македонец. Македонците са арни луге, гостоприемни, справедливи, добри а не срби. Извини:smir: Ти разбрав злобата и школата. Маршал ТИТО додека има во некоjа земја ..... :)
Бришииииии мои македонци од слободна Македониjа:)
Смешко еден. Не правиш нас Македонците Бугари и продаваш тука тикви со расул "слободна Македонија" (шо според твое сфаќање значи Един народ в две држави) дрн дрн јарина. Мислиш некој ќе ти поверува. Хахахх

Дамјане, не знам дали некој бара б'лгарски национални телевизии во Македонија .... но кој е проблемот да има б'лгарски телевизии во Македонија? Бил си во Б'лгарија (претпоставувам) секој кабелски оператор овде има српски, грчки, турски, руски, француски, италиjански, германски, англоезични, дури и унгарски и романски сум сретнал (не се сеќавам каде имаше). Никој не прави проблем од тоа. А и нема проблем. Дури и да прифатиме твојата теза дека сме два сосема различни народа - нормално е да има дифузија во комуникативната зона, нели? Со други зборови, да има луѓе кои се заинтересирани за б'лгарски телевизии. Ами ако сака Македонец да научи за времето во Банско или Пампорово Сител ли да гледа? На крајот, ако има пазар за такво нешто - тоа само ќе си пробие пат да го има или го нема. Твој пост звучи како "Дајте да дадеме". Ти лично што правиш, за да направиш држава ти подобро место за живеење? Бидејќи со пишувањето против Б'лгарија не си помагате со ништо, оваа тема за тоа како живееме ние во ЕУ, наместо да ја користите градивно правите токму спротивното. Сакаш или не, ние сме неколку години по-напред од вас во секоја област. А сте тргнали по истиот пат. Ова да знаеш какви процеси се во процес на раѓане, какви процеси мора да се развијат, какви економски фази и промени ќе претрпите - тоа да го знаеш е огромен плус. За бизнис, за успешно справување со проблеми за недопускане на грешки, а и најмалото за нови идеи Користете го форумот градивно - нели сакаш да направиш нешто добро за својата земја? :toe:
А кој е проблемот во Бугарија да има Македонски телевизии умнику? Реши си прво демократијата кај вас да има МК телевизии па после барај БГ телевизии во Македонија.

ПС На кабелска имам не една БГ телевизија, а пријатели мои во Бугарија немаат на кабелска ниедна МК телевизија? Демократите они душебрижнички. пфффф

Кој говор на омраза бре глеаш ли ти шо пишеш. Слави Трифонов бар двапати седмично едно време пред да оќори кажуваше невкусни вицови за Македонци ти си нашол да кажуваш за омраза во етерот.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
50
Поени од реакции
3
А кој е проблемот во Бугарија да има Македонски телевизии умнику? Реши си прво демократијата кај вас да има МК телевизии па после барај БГ телевизии во Македонија.....
Кога стана дума за телевизии - ето што се гледа наjмногу во Бугариjа - првите 10.

Телевизиите во Бугариjа

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
От днес САД ке издават визи за 10 години за бугарските грагани.
След време се придвидува падането на визниот режим.
http://news.ibox.bg/news/id_478949997

Националната комора за бугарскиот бизнес заплаши днес грчките страjкувашти фермери,дека ке влезат на грчка териториja и ке разчистат тракторите блокирали граничниот премин на 6 февруари.
Веке 12 км опашка от бугарски,романски и полски тирове чекат отваране на грчко-бугарската граница.
http://news.ibox.bg/news/id_961304642

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Bulgarian candidate passes EU test with flying colours http://waz.euobserver.com/887/29404

Сега пак истите проблеми како тие со Желева во ЕУ ги имате дома.

Имено, уште еден агент на комунистичката Државна Сигурност -- Кољо Парамов -- даде оставка на местото економски советник на премиерот (Борисов) само една недела откако беше назначен, додека кандидатурата на идниот вице премиер Илиан Михов е замрзната за одредено време со мали изгледи да стане стварност.

Communist Security Agent Quits as Bulgaria PM Economic Advisor

novinite.com February 1, 2010, Monday

http://www.novinite.com/view_news.php?id=112617

,

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
И каj е проблема ? Един советник подаде оставка.... не е прв нема да е и последен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom