Охридската стратегија за туризам?

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Каков? Пијам на скопски шанкови по плажи, јадам во тинекс, купувам во тинекс а не во охридско гранапче, навечер на искачање идам по места кои ги држат скопјани. Не викам дека не ги гледаат луѓето моите пари. Ама не охригаѓи. Гледам најмалце што можат охригаѓни да ги видат. Чак што и у тие месец дена кола перам 3 пати и тоа во струга. Кога идам со еко да се видам.
Нареден пат во дискотека Парк кога ќе се сретнеме, ќе ти наплатам "езерарина" :)

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Абе чумунисе секакви да се пикет, да се стискет по чаршија.
Дај да организираме протест со мото,
Дојте, па ќе видите. Дали е со платно или е бесплатно.
Така неутрален, да не знаат дали е позитивен или негативен.

Член од
9 јануари 2008
Мислења
40
Поени од реакции
3
хахахха читам и се смеам... во ред е... онај кавадаречкион го остајл балканскиот менталит.. и то е напредок.. не знајт дека со самото раѓање ко кавадарчанец е жигосан да е сељак.. нема везе... другион 600 евра трошел а дома кувал....лол лол лол лол - до кога бе скопјани со чаламот??? и онака само тој ви е останат...лол... Не разбирам зш не се разбираме.. додуша разбирам- ама ако кажам ке се најте увредени на интелектуална основа...лол
Море браќа и сестри македонци закоравени... работите се едноставни... одам- ми се свиѓат- одам пак.... или одам- не ми се свиѓат- не одам пак... Како да ви објаснам??? не знам искрено... најискрено... Битно IQ level-от на форумов (се надевам не целиот ) го видов... додуша и одраз сте на реалниот живот...
Да не сум офф топицк - ево стртегија шо јас мислам :
- целосна финанскиска самостојност на Охрид , од Скопје ....
- послободна локална самоуправа...
- забрана за кој годе сељак од скопје или мариово или истокон - тек така да купит стан или плац во Охрид...
- посебни дозволи ( да не ги наречам визи) за домашни туристи- оправдани со клаузула на суб рурални персони кои само го сакатат градот...
има и други .. но тоа понатака...:baeh:

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
премногу си беден... и се срамам кога некој како тебе ми оправа со браќа сестри македонци, а ваму за истите браќа и сестри викаш да им се даваат визи....
беден си човек.. наместо повеќе да ги цениш домашните туристи затоа што се твои ти би им го лижел газот на странците...
знаеш многу од странците нема да ти седат во услови во кои ние седиме.. газдарицата да ти кажува кога да излагаш кога да се враќаш...
од тебе бизнисмен не бидува

Член од
9 јануари 2008
Мислења
40
Поени од реакции
3
ej ONTOP..ili si ...ili se prajs deka si.... Am ako ti precet skopjani i ostanati...am ojsi,preselise...Sakam site da znajte,deka pogolem del,mnogu pogolem del, sme srekni so gradov e poln so gosti...Am normalno kolku pojke luge,tolku pojke problemcinja...ama to go imat sekade i od sekakov vid na gosti..Daj te amante,dosta so ovi prostacki muabeti..
A toa so nekoj od vas naletal na t.n. gazdi na sobi,ili nekoi babi... e toa sprema cenata.,valjda...Poleka se praet kategorizacii na sobi...vprocem i ne se vleguva sekade i kaj sekogo..Prvo vidi ..pa posle..
Ohrid se trudit da e gostoprimliv i sigurna sum deka ke e taka.
ve cekame

ООоо бетке фраерке од видобишта или косел... знам дека ги чекаш-- и тоа раширена во тоа ноџиштата недепилирани... и онака овде никој не те земат.. па типуваш на мажење странство или во друг град... оди удај се во капка моч/////

Член од
9 јануари 2008
Мислења
40
Поени од реакции
3
премногу си беден... и се срамам кога некој како тебе ми оправа со браќа сестри македонци, а ваму за истите браќа и сестри викаш да им се даваат визи....
беден си човек.. наместо повеќе да ги цениш домашните туристи затоа што се твои ти би им го лижел газот на странците...
знаеш многу од странците нема да ти седат во услови во кои ние седиме.. газдарицата да ти кажува кога да излагаш кога да се враќаш...
од тебе бизнисмен не бидува

обраќањето беше фигуративно и оксиморонски.. со подсмев да не речам..
јас не сум македонец....лол
и не лижам газови - не го заклучи то досега??? мене ми лижат најчесто... така фак оф и ти...

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
обраќањето беше фигуративно и оксиморонски.. со подсмев да не речам..
јас не сум македонец....лол
и не лижам газови - не го заклучи то досега??? мене ми лижат најчесто... така фак оф и ти...
лижеш... по постовите се гледа дека лижеш и пушиш и би се продал кога станува збор за пари...
и од такви како тебе "брате" охридскиот туризам ќе се поебе

Член од
9 јануари 2008
Мислења
40
Поени од реакции
3
лижеш... по постовите се гледа дека лижеш и пушиш и би се продал кога станува збор за пари...
и од такви како тебе "брате" охридскиот туризам ќе се поебе

ДА !!! не велам не.. се за пари.. но вие македоците за пари си ја продадовте државата... тврдам... пошо со пари сум ве купвел... и за плс не ми држи лекции за материјалистичка етика.. вие сте најмизерни кога станува збор за пари... видете само шо прават вашите девојчина со Албанците... лол
седи умна... би се цимала ти со секој за 1000 денари .. на ми се прајте светици.. ве знам сите добро....

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Абе бедо, мојата интелегенција и способност не си ти тука да ја мериш. Јас имам нешто што се вика 9.40 просек на Електро во Скопје. Нешто ти што никогаш нема да го имаш. Да си бил способен за нешто такво немало да имаш 40 легла и да живееш од рентање соби. Ќе си имаше нормална работа. Борка од Трпеица разбирам зашто да живее од рентање соби, ама ти бе? Ти у Чикаго си бил и муда од бик знаеш како изгледаат.

Дома готвам бе, мерак ми е. Се собираме кај мене друштво и некој од нас прави нешто што го прави убаво. Така и се забављаме.

Што си ако не си Македонец? Охриѓанец? Американец? У секој случај си патетичен што почна да ги навредуваш другите во недостиг на интелегентна полемизација на темава.

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
ДА !!! не велам не.. се за пари.. но вие македоците за пари си ја продадовте државата... тврдам... пошо со пари сум ве купвел... и за плс не ми држи лекции за материјалистичка етика.. вие сте најмизерни кога станува збор за пари... видете само шо прават вашите девојчина со Албанците... лол
седи умна... би се цимала ти со секој за 1000 денари .. на ми се прајте светици.. ве знам сите добро....
не не знаеш... и не би се цимала со секој за 1000 денари.. не би се цимала со НИКОЈ за пари... лоша проценка
и може сме мизерни ама по мизерен од тебе немам видено..
јас барем никому не лижам газ за пари.
и не.. не сум светица... но ко би се споредувала со тебе сум светица

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
ООоо бетке фраерке од видобишта или косел... знам дека ги чекаш-- и тоа раширена во тоа ноџиштата недепилирани... и онака овде никој не те земат.. па типуваш на мажење странство или во друг град... оди удај се во капка моч/////
Po ovoj post se gleda deka si "svetski covek", tvojot "visok" IQ i tvojata osnovna "kultura". Begaj od forumov !

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Админиве се изгледа на плажа.ОнТоп е спремен за еден бан од темава...

- забрана за кој годе сељак од скопје или мариово или истокон - тек така да купит стан или плац во Охрид...
- посебни дозволи ( да не ги наречам визи) за домашни туристи- оправдани со клаузула на суб рурални персони кои само го сакатат градот...
има и други .. но тоа понатака...
најтрагично е што ти не си единствниот ваков сељак во Охридов...
Визи за домашни туристи ејјјјјј..??????

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
ОнТоп е човек од некое село во Шветска што се оженил за некоја македонка и дошол тука заради немањето елементарни услови за живот во селото од кое потекнува. За несреќа Македонката била Охриѓанка и го попримил охридскиот менталитет. Од кога го видел даљинското на телевизорот и го завршил краткиот курс како да го корисити решил дека ќе се занимава со интелектурални занимања како што се рентање соби и денес има 40 легла.

И он се дрзнува да не вреѓа нас.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
хахахха читам и се смеам... во ред е... онај кавадаречкион го остајл балканскиот менталит.. и то е напредок.. не знајт дека со самото раѓање ко кавадарчанец е жигосан да е сељак.. нема везе... другион 600 евра трошел а дома кувал....лол лол лол лол - до кога бе скопјани со чаламот??? и онака само тој ви е останат...лол... Не разбирам зш не се разбираме.. додуша разбирам- ама ако кажам ке се најте увредени на интелектуална основа...лол
Море браќа и сестри македонци закоравени... работите се едноставни... одам- ми се свиѓат- одам пак.... или одам- не ми се свиѓат- не одам пак... Како да ви објаснам??? не знам искрено... најискрено... Битно IQ level-от на форумов (се надевам не целиот ) го видов... додуша и одраз сте на реалниот живот...
има и други .. но тоа понатака...:baeh:
Ова е претеризам, не знам што сакаше да каже со ова писателот.
Јас имам потекло од Охрид(мајка ми е од таму) ама стварно не можам да се начудам на некои охриѓани на односот кон домашните туристи.
Да, ги сакаме сите странските туристи но не може да се плука на нашиот народ(каков е таков е). Знаеш како викаат старите, друштво и жена можеш да бираш, фамилија и род не.
Освен во хотелите, во приватниот смештај во Охрид нема основни услови за престој(со одредени исклучоци). Значи прво треба тоа да се поправи и после тоа да се бара некакво однесување што го бараат охриѓани.
Не може ти да развиваш туризам со да не речам селско понашање. Муштеријата е секогаш во право, треба да му се удоволи, да се услужи а не да се третира како гомно(со извинување). сепак остава пари, бара услуга која треба да му се возврати. Така тоа оди во модерниот свет. Бев пред некоја година во Бугарија, не дека не сакаат многу ама кога ќе влезевме некаде и ќе кажевме од македонија сме, специјален келнер ставаа на нашата маса, да не слуши цела вечер. Така се привлекуваат туристи.
Ако Преспа не ја доживееше трагедијата со Преспанското Езеро(повлекување на езерото), Охрид немаше сега да е на ова ниво и ќе се молеа охриѓани да доаѓаат повеќе туристи. Баш се сеќавам пред некоја година кога плачеа охридските угостители, немало туристи, ќе пропаднела сезоната и други работи, а сега не ги сакаме домашните туристи.
Имам братучеди и другари во Охрид кои се реални и самите се жалат дека цените се прескапи и за самите охриѓани:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom