Лого. Што/Како/Зошто?

Член од
25 јуни 2007
Мислења
10
Поени од реакции
4
Фала within verry much...

Еве од мене мислење.Имаш некоку добри и неколку според мене лоши. Ќе ги искоментирам само полошите.
Второто е добро само имам видено негде слично.
Вториот мелон ми е скрос промашено со прачето лубеница, прави дефокусација на целиот објект и не е во добар однос со текстот.
Kај еко клинер листот т.е. таков објект обично се вклопува како замена на пример на точката на i.
А според мене најлошо ти е 9i.com каде кружниот објект тотално смета на текстот и незнам тоа со 9та како се оделува дали ти е грешка или така си сакал.
Јас не би се согласил со повеќе од напишаното.

За да се согласам дека второто е копија не накое друго ќе мора да го видам другото нели?. За второто мелон се согласувам. Објектот кај еко клинер не може да се стави како точка врз i затоа што мора да е поголемо како би се воочило дека е буквата 'е' или не примети :) И кај 9i.com исто не се согласумвам со тебе. Но, во ред е да имаш свое мислење, останува на мене да се согласам или не...

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Zeng, Точкест,
Што сте се разгореле вие толку, ај што ептем малку има активисти на оваа тема и малку примери па уште и тие што ги има меѓусебе да се провоцираат нема смисла.
Ок, зенг си кажа своја критика за Динамик, кој според логоата мислам дека профи би ги прифатил/негира но без да полемизира околу тоа. Еве веќе и пишал па ок е.
Мене кај неговите лога ми се допаѓа што се модерни, футуристички, флиуидни, 3д шмек, супер изработени, и вака како што се претставени повеќето функционираат како такви.
Ме интересира, динамик, дали сите овие се работени за клиентела, прифатени и официјално презентирани..?

Член од
25 јуни 2007
Мислења
10
Поени од реакции
4
Овие логоа се работени од поодамна за некои лого натпревари и не се прифатени од клиентот. Оние кои ги имаат прифатено никогаш не ги покажувам вака јавно пошто не ми е баш згодно, платиле луѓето што го прави логото нивно, па ако сакаат тие да се пофалат некаде кој го дизајнирал е во ред, али јас никогаш не сум... :)

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
А јас не прочитав добро или не пишува со колку логоа можеме да настапиме? :)

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Па, штознам, би требало да може повеќе. Ова би било така потежок потфат, зошто е голема институција, има доста работи на кои треба да се обрнат, сите тие точки во пдф фајлот,името d.r.e.a.m., се' треба убаво да се проучи, и да се направи лого кое ќе биде сублимат на сите ствари.

сигурно ќе има добра конкуренција зошто се работи за академија (слична ствар имаше и со универзитет во лондон, па студент си зеде доста пари пред некое време нз кога точно), и треба нешто стварно квалитетно.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Направив едно и пратив. Па ќе чекаме одговор до 4ти Фебруари :)

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Точкест, зенг, да не прашавте колку логоа смее да се пуштаат?
Јас привршувам вечерва со логото.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Точкест, зенг, да не прашавте колку логоа смее да се пуштаат?
Јас привршувам вечерва со логото.
Не прашав, пуштив едно за атер само, нешто минимал со едноставна типографија го направив па ќе видиме.

Kajgana Shop

На врв Bottom