Правила за побожен живот

• Креатор на темата Креатор на темата simeon
  • Време на започнување Време на започнување
More nezdrav eden namas dve cisti vo to glata. Kade si sretnal deka kaj nas vo Pravoslavieto ima takov slucaj na pedofilija, ili nedaj boze nekoj drugi gnasni raboti.da znaes samo deka NE SUM NERVOZEN.

More nezdrav eden namas dve cisti vo to glata. Kade si sretnal deka kaj nas vo Pravoslavieto ima takov slucaj na pedofilija, ili nedaj boze nekoj drugi gnasni raboti.da znaes samo deka NE SUM NERVOZEN.

ne ali volis da vregas .. pa dobro , jbg tolku ti e kapacitetot ...

Ne mi odgovori , dumbass...

Идам ја да гледам челзи vs ливерпул се читаме после.

Има и кај нашите „безгрешни“ отеци и хомо и педо односи. Само мала земја сме, не доаѓаат толку до израз како на Запад.

Има и кај нашите „безгрешни“ отеци и хомо и педо односи. Само мала земја сме, не доаѓаат толку до израз како на Запад.
Koga nema normalno deka ke im go prikrivame identitretot, ili ne se znaat a za onoj pop sto napravil nesto naprimer seopil ke go raspnat a z ovoa nema, pa ke velime dea se krie,more luge.

Тука не би се сложил, да имало таква работа баш дека сме мала земја, веста за тоа експресно би се проширила:pos::pos: Тука малтене се се знае за секој, кај и да прднеш ќе се јави некој сведок.:pos::pos:

Е воа ме пресмеа бе:pos2:
Звучеше ко да го кажуе некој од филмовите:се тресе цел и вика дека не е нервозен,после фрла стол некаде и опет потврдуе дека не е нервозен.:pos2:
А инаку,јавна тајна е педофилијата меѓу свештените лица,дури и во "безгрешната" Православна Црква.Не сакам да верувам во рекла-казала приказни,ама од сто такви(а навистина ги има многу),една мора да е точна,сигурно не се почнати тие приказни од ништо.
Во демократијата не е целта на лугето да прават што сакаат и то да биде скриено со паролата ’’ се додека не му смета на другиот’’ не тоа начинот на демократско живеење, некој ве збунил луѓе.
Е дај молимте објасни ми шо е демократија?
Да си ја пикнеш главата у земја и да ќутиш додека те камшикуваат?
Знам дека моменталната демократија е таква,ама ја зборуам за тоа што е демократија во својата вистинска смисла на зборот,а тоа е токму она што го пишува во мојот потпис.На крај,зошто ако правиш нешто што не го повредува некој на никаков начин,би му сметало на истиот?Не ми е јасно.
homoseksualcite namaat del vo Carsatvoto Bozjo.poz.
Коа пишуеш вакви работи,обично треба да објасниш и зошто е тоа така.
Ne te registriram vo zivite!
He`s doing it again.
Бегаш од дебата.Добро,оти уопште си се регистрирал на форум,кога секогаш кога некој ке те фати во тесно,или го навредуваш или не му одговараш?

Nesakas rekla kazala, a ustvari iakov ti e zivotot, smiot se izjasnuvas. A da begam posto sum se fatil vo tesno e glupavo, ako sum vo tesno togas ok, ama koga ne sum, polozbatavi koja se naogas koga te napagaat tolku luge ne e3 ni malku lesna samo pogledni gi koentarite na tipster, mislam deka preteruva, i na sekoj moj komentar veli deka ili ne sum odgovoril,mili pa nesto ne mu se sviga vo odgovorot nesaka nisto da prifati, se toj znai mislam dokolku ima nesto nejasno nekoj problem treba prvo da ja tersa vinata vmatrevo sebe, e dokolku ja nema togas neka mava po drugite.

Nesakas rekla kazala, a ustvari iakov ti e zivotot, smiot se izjasnuvas.
Те молам цитирај ја реченицата во која изјаснив такво нешто:pos2:
polozbatavi koja se naogas koga te napagaat tolku luge ne e3 ni malku lesna
Самиот се ставаш во таква положба.Луѓето не те напаѓаат тебе и твојата личност(бар не сега:)),туку ти реплицираат на твоите ставови,бидејќи се спротивни на нивните.Неможе да очекуваш дека сите ке се согласуваат на се што ке пишеш.Нормално е да има противници и подржувачи на твојот став.Ако си доволно едуциран околу него,ке можеш да го одбраниш,или барем ке се обидеш.Ако не можеш,можеби немаш доволно познавања и ќе треба да се надградиш и после одново да се обидеш да го одбраниш.Така оди тоа.Неможеш да нарекуваш некој гомно,само затоа што неговото мислење не ти било по ќеиф.
nekoj problem treba prvo da ja tersa vinata vmatrevo sebe, e dokolku ja nema togas neka mava po drugite.
Нема никој никаква вина во себе.Само дискутираме.

п.с пишуј на ќирилица,поразбирливо е.Или ако веќе неможеш,пишуј на латиница,ама разбирливо,оти ми треба еен саат да ти го дешифрирам текстот.

Те молам цитирај ја реченицата во која изјаснив такво нешто:pos2:

Самиот се ставаш во таква положба.Луѓето не те напаѓаат тебе и твојата личност(бар не сега:)),туку ти реплицираат на твоите ставови,бидејќи се спротивни на нивните.Неможе да очекуваш дека сите ке се согласуваат на се што ке пишеш.Нормално е да има противници и подржувачи на твојот став.Ако си доволно едуциран околу него,ке можеш да го одбраниш,или барем ке се обидеш.Ако не можеш,можеби немаш доволно познавања и ќе треба да се надградиш и после одново да се обидеш да го одбраниш.Така оди тоа.Неможеш да нарекуваш некој гомно,само затоа што неговото мислење не ти било по ќеиф.

Нема никој никаква вина во себе.Само дискутираме.

п.с пишуј на ќирилица,поразбирливо е.Или ако веќе неможеш,пишуј на латиница,ама разбирливо,оти ми треба еен саат да ти го дешифрирам текстот.
Lugeto te napagaat no i ne go pocituvaat tvoeto mislenje koe e dadeno, a potoa i ne si i m odgovoril, mislam cisti gomna. Ne e problemt vo imanjeto na znaenje od edna oblast problemot e vo zelbata da se svati nekoi ili da se osudi. ne nekoj go narekuvam "GOMNO" oti negoviot stav ne e vo soglasnost so mojot tiku zaradi proverka, na drugite koj kolku ima vo sebe duhovnost, sekoj navreda ne doaga samo os omraza tuku i da se ispita nesto, mozebi ovaa oblast od teologijata ne vi e poznata no koj saka moze se da prifati kako vistinito, samo potrebna e soglasnot. A nikoj ne te drzi za vrat za da gi citas mojte komentari, se e slobodna volja, covekot bira sto saka i sto ke prifaka, drugoto e samo ponuda.:helou:

eve nekolku pravila

ne mora da se molis ni da se krstis, gledaj samo da pomagas koga mozes na toj sto mu treba pomos, bidi zalovit i somilosen, koj ti pravi dobro pomagaj mu i ti, koj ti pravi loso, trgni se od nego i ne se druzi so takvi.prosto ama aj da te vidam na delo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom