Кој го предаде Гоце Делчев?

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Jas toa go znam ama i ti bi trebalo da znaes deka spored niv(bugarite) toa ne e dokaz, i organizacijata se vika Mro pa pak ne e dokaz, bidejki nivnoto tvrdenje e deka toa e geografska odrednica...
:pos2:

И ти велиш тргна по нивниот ум, тргна од нивните малоумни претпоставки, на крстот на Гоце пишувало Македонија, ама тоа немало врска ...:pos: :kesa:

Од нивната болка нема бегање:

Член од
29 мај 2008
Мислења
156
Поени од реакции
8
Inaku herodot Sarafov go slavime bidejki bil pogolem Makedonec, makedonec so razviena svest od mnogu dejci(pogotovo od onie koi ja osnovale Mro)... ОК, зошто Сандански наредил убиството му од Паница( заедно со Гарванов )-вие викате дека македонецот Сандански се борел против врховистите, што сакале припоjуване кон Бугариjа?Па во младотурската револуциjа суштиот Сандански основува НФП-Бугарска секциjа. Нешто не ми се врзва картинката...

Член од
8 јули 2008
Мислења
25
Поени од реакции
0
Како не е доказ?

Можело да пишува БУГАРИЈА место Македонија на крстот му. А тоа се ДВЕ различни земји.
Па нема везе да пише Бугариjа. По оно време Бугариjа е била слободна. Македониjа уште е била поробена.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Што е Бугарчета.. се прегрупиравте и мобилизиравте.

Многу е просто потенцирано, што е што, а вашите толкувања...чувајте ги за вас.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
511
Поени од реакции
228
:pos2:

И ти велиш тргна по нивниот ум, тргна од нивните малоумни претпоставки, на крстот на Гоце пишувало Македонија, ама тоа немало врска ...:pos: :kesa:
Misirkov znaes i ti sto e rabotata, eden tatarcev ja osnova MAKEDONSKATA rev. org pa potoa vo 40tite godini do 20vek kaza definicija..
Ne deka ja podrzavam tezata, i ne sum trgnal po niciv um, neutralen sum, tuku poentata e sto iskomentirav deka toa ne e dokaz. Ako e zatoa i vrhovistite se vikale Vrhoven MAKEDONSKI komitet pa neli bugari se?

Herodot Jane se borel protiv vrhovistite i toa e zapisano na mnogu mesta i odbelezano so mnogu bitki..
A kazi mi ti zasto Panica go ubil Sarafov, ako sarafov bil Bugar?
A mene znaes sto me buni, zasto pak ima ustav BUGARSKA sekcija, znaci ako ima Bugarska sekcija, mora da ima i MAKEDONSKA sekcija... zasto bi pravel sekcii ako se e isto?

Член од
29 мај 2008
Мислења
156
Поени од реакции
8
IS NO GOODСарафов е убиен по порака на Сандански,зошто се бил "продал на србите", бидеjки во преговори со нив.Сарафов пуска четите на Глигор Соколов и Мицко, кои са в улога на србите,во некои делови десно од Вардар(1904). Неколко месеци подир тоа Сарафов разбира грешката си, ама веке е касно.http://www.geocities.com/Athens/Oracle/3424/mak/mak_31_6-4.html Извини ме, ако нешто не сум jасен, македонскиот ми сигурно е лош.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
511
Поени од реакции
228
IS NO GOODСарафов е убиен по порака на Сандански,зошто се бил "продал на србите", бидеjки во преговори со нив.Сарафов пуска четите на Глигор Соколов и Мицко, кои са в улога на србите,во некои делови десно од Вардар(1904). Неколко месеци подир тоа Сарафов разбира грешката си, ама веке е касно.http://www.geocities.com/Athens/Oracle/3424/mak/mak_31_6-4.html Извини ме, ако нешто не сум jасен, македонскиот ми сигурно е лош.
Сарафов во своите спомени зборува со Симиќ и му вели дека организацијата делува под девизата "Македонија на Македонците" и дека нема намера за анексија кон Бугарија, и сега поради тоа вие го правите Српски настроен.
К. Мисирков има една писмо напишано каде што убаво и јасно известува за освестеноста на Сарафов околу својот идентитет а и самиот Сарафов има изјавено тоа во Македонски Глас..
Друга работа е што истиот Мицко го има киднапирано Даме Груев па после Пере Тошев преговарал со Григор за негово ослободување.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
107 години од смртта на Гоце Делчев

Со положување венци на гробот во црквата свети Спас, денеска Македонија ја одбележа 107-годишнината на смртта на својот најголем револуционер, Гоце Делчев.

Во присуство на неговата единствена жива внука, 87-годишната Катерина Трајкова Нурџиева, свежо цвеќе положи целиот државно-владин врв и бројни делегации.

Новиот споменик на Гоце Делчев на скопкиот плоштад се уште не е доработен, па воопшто не беше вклучен во официјалната програма.

Сепак, годишнината ја искористи градоначалникот на Центар, Тодоровиќ, за да направи обиколка на коњаниците, 3 дена по нивното поставување. Повтори дека се решиле за нивна монтажа ноќе и без претходна најава, поради комплицираниот транспорт.

„Целата работа беше за да тие се постават и тука да ги видите. Транспортот не е атрактивен како вест да се оптеретува јавноста дека се транспортираат. Сега тие се тука и можеме да ги снимиме подобро, да ги видиме подобро и се надевам не постои Македонец што не е горд на оваа работа“, изјави Владимир Тодоровиќ.

Граѓаните и денеска љубопитно ги разгледуваа коњаниците. Некои од нив и понатаму дебатираат дали во вакви кризни времиња владата мораше да троши пари за споменици.

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Она што ме изнервира деновиве е тоа што на медиумите повеќе внимание обрнаа на смртта на Тито отколку на Делчев. :nerv:
Може 30 години се некој јубилеј ама Гоце Делчев си е Гоце Делчев.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Шо сега ќе го амнестираме Македонскиот шпиун, на сметка на Грчки шпиун?

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Шо сега ќе го амнестираме Македонскиот шпиун, на сметка на Грчки шпиун?
Да бе, измисливме временска машина, се вративме сто и кусур години во минатото, ги присиливме NY Timese и London Times да напишат статија во која го амнестираат Македонецот и го обвинуваат Гркот. ;)

Прегледај го приврзокот 28433

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
107 години од смртта на Гоце Делчев

Со положување венци на гробот во црквата свети Спас, денеска Македонија ја одбележа 107-годишнината на смртта на својот најголем револуционер, Гоце Делчев.

Во присуство на неговата единствена жива внука, 87-годишната Катерина Трајкова Нурџиева, свежо цвеќе положи целиот државно-владин врв и бројни делегации.

Новиот споменик на Гоце Делчев на скопкиот плоштад се уште не е доработен, па воопшто не беше вклучен во официјалната програма.

Сепак, годишнината ја искористи градоначалникот на Центар, Тодоровиќ, за да направи обиколка на коњаниците, 3 дена по нивното поставување. Повтори дека се решиле за нивна монтажа ноќе и без претходна најава, поради комплицираниот транспорт.

„Целата работа беше за да тие се постават и тука да ги видите. Транспортот не е атрактивен како вест да се оптеретува јавноста дека се транспортираат. Сега тие се тука и можеме да ги снимиме подобро, да ги видиме подобро и се надевам не постои Македонец што не е горд на оваа работа“, изјави Владимир Тодоровиќ.

Граѓаните и денеска љубопитно ги разгледуваа коњаниците. Некои од нив и понатаму дебатираат дали во вакви кризни времиња владата мораше да троши пари за споменици.

Сегменти од животот и од работата на учителот и револуционер Гоце Делчев го красат постаментот на неговиот споменик поставен минатата недела пред Камени мост

На релјефот се гледа Делчев застанат со книга во рака и опкружен со народ, кој внимателно ги слуша зборовите на учителот. Сега откако е извадена оградата околу споменикот на Гоце, скопјани сé почесто и сé подолго подзастануваат за да се воодушеват на монументот.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Да бе, измисливме временска машина, се вративме сто и кусур години во минатото, ги присиливме NY Timese и London Times да напишат статија во која го амнестираат Македонецот и го обвинуваат Гркот. ;)

Прегледај го приврзокот 28433
Види тоа Greek Spy, е многусмислено. Рецимо може да се сматра како Грчки шпиун. А кој тоа Грчки шпиун? Може Гркот да биде Грчки Шпиун? Мора да е Македонец Грчки шпиун. Убаво напишале тие.

Kajgana Shop

На врв Bottom