- Член од
- 29 мај 2008
- Мислења
- 156
- Поени од реакции
- 8
Тука пишува, Влади, во Таjмс пишува за националноста:helou:Извини дали пишува во телеграмата за националноста на Делчев?
Тука пишува, Влади, во Таjмс пишува за националноста:helou:Извини дали пишува во телеграмата за националноста на Делчев?
Toчно...така MACEDONIAN CHIEF, Macedonian organization!Тука пишува, Влади, во Таjмс пишува за националноста:helou:
Ништо ново, односно нешто многу старо од каде што може да се види дека татарите од секогаш се обидувале да ја матат водата со воспоставување на паралелни организации на македонските и ширење на невистини по странски медиуми. Тоа го има и денес.Тука пишува, Влади, во Таjмс пишува за националноста:helou:
А нели знаете дека театралниот институт во Софиjа носи името на брат му-Крсте Сарафов? И приказната дека Борис влегува во кабинетот на министерот на просвештението,па му кажува: Господине министре, имам едно прашанье, ама сакам одговорот да е ДА!(Става дума за Крсте да игра во една пиеса).Друга приказна е дека влегува во кабинетот на шефот на Народниот театар и направо: Ке го игра наш Крсте царот?(като гледа да се видат камите и пиштовите во поjасот) И оние што са зад него викаат:Воjводо, да влегуваме ли? Немоjте, ке кандиса-одговара Борис. И навистина брат му става един од наj-големите артисти во Бугариjа.
Jas toa go znam ama i ti bi trebalo da znaes deka spored niv(bugarite) toa ne e dokaz, i organizacijata se vika Mro pa pak ne e dokaz, bidejki nivnoto tvrdenje e deka toa e geografska odrednica...Како не е доказ?
Можело да пишува БУГАРИЈА место Македонија на крстот му. А тоа се ДВЕ различни земји.