Кој го предаде Гоце Делчев?

Член од
29 мај 2008
Мислења
156
Поени од реакции
8
Bratot, сакаш да кажеш дека полковник Jанков и Борис Сарафов не се бугари, или што? Еве ти как посрештат Сарафов како героj во Софиjа:
Зошто народот го проводи до куката му? Мислим дека знаеш одговорот на тоа прашанье.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499

Братот... само цитира: Fort Wayne Journal-Gazette October 18th 1903.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499

“It is a grievous error to suppose that we seek to acquire Macedonia on behalf of Bulgaria. We Macedonians consider ourselves to be an entirely separate national element, and we are not in the least disposed to allow our country to be seized by Bulgaria, Servia, or Greece. We will, in fact, oppose any such incorporation with all our might. Macedonia must belong to the Macedonians. The misunderstanding has arisen through our residing in Bulgaria. The circumstance of our having prepared a Macedonian insurrection while living in this country led to the conclusion that we were aiming at a union between the two Slav provinces. That is, however, perfectly absurd. If we were to be expelled from Bulgaria and were to settle in Switzerland nobody would suppose that we intended to liberate Macedonia on behalf of Switzerland; we merely go where we find the most favourable opportunities for our revolutionary work.”

The Times, London, April 12, 1901, pp. 3-4.

Член од
29 мај 2008
Мислења
156
Поени од реакции
8
Нели Сарафов беше врховист бе? Што сега го славите? Аjде оште една од мене:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Кој го слави... само цитираме СТРАНСКИ ПЕЧАТ!

Чим на одредени чланови од весници се повикуваш, тогаш спреми се да читаш повеќе страници.

Ај еве и од мене нешто...

The Times Tuesday, Apr 17, 1923; pg. 13; Issue 43317; col B

140 Macedonians Arrested. Bulgarian Government’s Action. (News) (FROM OUR OWN CORRESPONDENT.).
The Times Wednesday, Mar 05, 1924; pg. 13; Issue 43592; col C

:smir:

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Тука пишува, Влади, во Таjмс пишува за националноста:helou:
Ништо ново, односно нешто многу старо од каде што може да се види дека татарите од секогаш се обидувале да ја матат водата со воспоставување на паралелни организации на македонските и ширење на невистини по странски медиуми. Тоа го има и денес.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
А нели знаете дека театралниот институт во Софиjа носи името на брат му-Крсте Сарафов? И приказната дека Борис влегува во кабинетот на министерот на просвештението,па му кажува: Господине министре, имам едно прашанье, ама сакам одговорот да е ДА!(Става дума за Крсте да игра во една пиеса).Друга приказна е дека влегува во кабинетот на шефот на Народниот театар и направо: Ке го игра наш Крсте царот?(като гледа да се видат камите и пиштовите во поjасот) И оние што са зад него викаат:Воjводо, да влегуваме ли? Немоjте, ке кандиса-одговара Борис. И навистина брат му става един од наj-големите артисти во Бугариjа.

Џабе везеш :toe:

Ја изгуби на пенали!

Оригиналниот гроб на Гоце Делчев:

ТУКА ПОЧИВА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЛЕГЕНДАРНИОТ БОРЕЦ ЗА СВОБОДАТА НА МАКЕДОНИЈА 1903

...Болгарче.... можеш да одиш да ручаш и да се одмориш, за денеска доволна доза плескање доби..

Можеме до бескрај да продолжиме..а ти ќе ги скокаш фактите кои ти стојат пред очи, затоа напрај си услуга..

Член од
28 јануари 2007
Мислења
511
Поени од реакции
228
Slika od Orginal Grobot na Goce Delcev ne e nikakov dokaz. Grobot e od Seres mislam, levo i desno mu se sestrite..
Inaku herodot Sarafov go slavime bidejki bil pogolem Makedonec, makedonec so razviena svest od mnogu dejci(pogotovo od onie koi ja osnovale Mro)...
Inaku vo temata dokumenti ima eden faksimil od vesnikot Ilinden kaj sto se zbori kako goce raskazuval kako e predaden od Bugarite mislam.. ako moze nekoj neka go iskopira i tuka..

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Како не е доказ?

Можело да пишува БУГАРИЈА место Македонија на крстот му. А тоа се ДВЕ различни земји.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
511
Поени од реакции
228
Како не е доказ?

Можело да пишува БУГАРИЈА место Македонија на крстот му. А тоа се ДВЕ различни земји.
Jas toa go znam ama i ti bi trebalo da znaes deka spored niv(bugarite) toa ne e dokaz, i organizacijata se vika Mro pa pak ne e dokaz, bidejki nivnoto tvrdenje e deka toa e geografska odrednica...
Tamu kade sto oddelno se spomenuvaat Bugari oddelno Makedonci moze da se zeme za dokaz. Inaku procitaj go tekstot za smrtta na delcev sto ti rekov, pogotovo posledniot del kade sto samiot delcev zboruva.
POzz

Kajgana Shop

На врв Bottom