Убаво си кажа, и сега?.....На протестите за финалните тестови во училиштата „семоќните“ полицајци ги маваа децата со шамари и клоци и неможеше ништо да се превземе . Туку на нив им е дозволено да се изнервираат и бокс да му мавнат на детето зошто го туркаат други одпозади... Свашта.... И сега што ? Нема ни тужби ни ништо, децата се враќаат ишамарани , полицајците си го истуриле гневот незабележително за поголемата маса... И тоа е тоа...![]()
Само потврди ми ја информацијава, па ќе ти одговорам.На протестите за финалните тестови...
Ниедна кола не е демолирана , средношколците беа пратени од полиција и додека учениците поминуваа улиците беа блокирани. Ништо не беше демолирано ни искршено !Само потврди ми ја информацијава, па ќе ти одговорам.
Чув дека на “протестите“ (ХАХ) децата се дрзнале да демолираат коли? Точно ли е дека две коли се демолирани?
Не е розов ама тие што имаат значки можат да изиграваат БОГ !Големо чудо!!! Аман...па и децата не чепнати цел живот и мислат можат да прават шо сакаат...е нема, нека се спуштат малце... не велам дека не се во право ама јбга сеа, животот никогаш не е розов
Не е розов ама тие што имаат значки можат да изиграваат БОГ !
Алоо!Како само успеавте муабетов од двајца бараби кои ишамарале помали бараби да го донесете до ова?Не е розов ама тие што имаат значки можат да изиграваат БОГ !
Да не започнувам муабети за специјалната единица Алфи која со помош на нивното „овластување“ безпотребно малтретираат малолетници , претепуваат луѓе до смрт и потоа бидејќи они се полицајци нема каде да ги пријават. Децата добиваат шамари и боксови од нив доколку не им го слушнат првичното прашање , застануваат луѓе во коли иако не се овластени за тоа (сообраќајците се овластени за тоа ) и им вршат јавен претрес и иако човекот има 40 години сепак они си земаат за право да му ги одземат цигарите ,упаљачот и други лични предмети и да си отидат како ништо да не се случило...Алоо!Како само успеавте муабетов од двајца бараби кои ишамарале помали бараби да го донесете до ова?
И ај жити све од твоето големо искуство наведими некој случај кој ке го потврди ова што го кажуваш.Ја ке ти наведам мал милион случаи во кои тие што имаат значки му спасиле на некого глава,фамилија,имот...
Ти измеша спасување на животи со малтретирање на деца за време на протестот од страна на полицијатаЗначи вака,доколку збориш за конкретни примери ти пишаа погоре,си постои внатрешна контрола чија работа е да лови и казнува вакви неправилности.Но мене ми изгледа ко да прераскажуваш чаршиски муабети затоа што не кажуваш ништо конкретно.Ке прашам пак,како успеавте да го извртите муабетот од шамарани деца сега дури до алфите?Не мешај баби и жаби,има други теми ако не ти одговара нешто у државава или ако ти смета полицијата.