Апел за подобро денес!

• Креатор на темата Креатор на темата Тикви4ка
  • Време на започнување Време на започнување
Кхм поради 24 часовното дрвење на еднаквоста на мажите и жените(од страна на жените) ваквите мислења и навреди воопшто не се земаат предвид.
Далеку од тоа...
burn84 напиша:
Значи жената е еднаква и таа мора да го купи телвизорот затоа што таа мора(за прв пат во историјата) да биде способна.
Нема смисла се мажот да купува и да носи...:icon_lol:
Па жената веќе купила телевизор, затоа реков дека нема смисла да го купи и вториот. За еднаквост зборуваме, не е фер само таа да допринесува :icon_lol:
Ма мажот може само да си ги оптегне нозете, не мора да купува и носи, нека остави на жената. Ама, како што би рекле вие за природата, во природата ви е да сакате да се докажувате, недај боже да испадне дека жената е поспособна:pos:

Фортуне плис не збори за сите мажи =) Ми се буди она машкото.. Од левата хемисфера =Р

Ауууу ПУпупуп чувај Боже од такви поарно немажена ќе седам цел живот ама најсериозно....

а ти другар си чул ли за поимот конформизам епа ако не ти е познат да ти го разјаснам...хм кога никола си ја фино лепо постави неговата тема сите застанавте од негова страна иако длабоко во себе не го подржувате тој начин на третман на женската личност ете тоа е народ како овци во трло сте мореее:uvo: конформизам епа за да се спречи таа појава морав да реплицирам соодветно за да не биде после

кога еден ќе се фрли во вардар сите по него..:pos2:
Драга другарице па кај ти прочита дека ја го поддржувам Никола,очигледно дека не го прочита мојот пост туку само се прошета низ него и почна одма да лупаш.Ко прво,бев против него уште од старт темата кога ја отвори,дури и еден дел од пост на моја другарка дека е можеби геј дечкото е мое дело :pos:
Го прочитав твојот почетен пост со кој што ја отвори темава и морам да прокоментирам иако како што гледаш сакав да останам неутрален со осуда за темата од Никола ама оваа тема покажува и дека меѓу вас има една Николина што апелира на фашизам :)

Па одиме со ред:
1.Доколку дома ви се влече маж со даљинско врака... треба да знаете дека тој е осамен и дека му е досадно. Затоа треба да воспоставит некој основен режим за да тој не се осеќа така:
расипете го телевизорот и скрите го далечинското...
-Значи нема да гледаш ни ти шпански серии и ќе имате незагорен ручек.
2. Во флашите пиво ставите уве микс чај а пивото скрите го само за ваше лично уживање
покажите му колку е интересно да се мијат чинии...
-Па жените скоро и да не конзумираат алкохол,ниедна не сум видел пијана во животов...
-Не е ништо тешко да си ја измиеш чашата кај што си пиел,се дешава и тоа понекад на викенд ако си заминат или сам на одмор со другари.
3.
Дајте му сам да се образува во поглед на користење на правосмукалката машината за перење не е изумена од НАСА
-Може да се зачисти ИСКЉУЧИВО во случај ако си направил голема пиздарија на тепихот па за да пробаш малу да ја намалиш.

4. Охрабрете го сам да се приближи до шпоретот, за да се увери дека нема да го удри гром...
-Не штети понекогаш сам да си направиш кафе ако нема женско во близина да ти направи.

Според ова до сега кажи ми дали оваа тема ти требаше да ја отвориш кога знаеш дека врска ти нема?

А за ова последниве точки можам само да ти посакам среќа во наоѓање на некој папучар што не го интересира спорт,евентуално да седнете да си гледате уметничко пливање,а одма после тоа шпански серии за да плачете заедно ако Касандра е пред умирање.Земи го да го шеташ по бутици,оговарајте заедно нека дојдат и комшивките твои на помош да биде поинтересно...:pos::pos::pos:

Сега ќе се вратам на претходниот пост кој ти не го разбра очигледно...Олади малку другарице, нема потреба да бидеш исфрустрирана само зашто некој си Николче сака да обесува муда за бубрези дека е највеќи јебо у свет и дека сака да малтретира жени и да ги множи со нула??

До сите озбилни поборници на темите “Апел за подобро утре“ и “Апел за подобро денес“!

Кога првпат ги видов насловите на двеве теми (посебно на првата) си помислив “апел“, wow, некој измислил топла вода за подобар живот. Пошто, ако добро се сеќавам апел=јавен повик за правење нешто со хумана цел. Дали јакнењето на машкото/женското его и омаловажувањето на спротивниот пол е хумано?

А подобро утре/денес... дали подоброто утре ќе дојде со супериорност на едниот пол над другиот? Кога слушам “подобро утре“ мене прво на памет ми паѓа помалку глад и сиромаштија, повисок животен стандард, мир, образованост и професионалност, помалку мито и корупција, а конкретно за Македонија - зачувување на националниот идентитет и единство. Зар стварно мислите дека надреденоста на едниот пол над другиот би донело до подобро утре???

Фалењето на сопствениот пол и ругањето на другиот не води никаде. Постојат секакви луѓе. Глупави жени, глупави мажи, паметни жени, паметни мажи. Оставете ги на страна податоците од Интернет за тоа колку Нобеловци, а колку Нобеловки има. Бидете малку повеќе емпиристи и оформете го својот став врз основа на она што го искусувате самите целиот свој живот. Мислам, можеме едни без други? Можете без вашите родители? Можете без љубовта од вашите партнер(к)и кои btw се (претежно:)) од спротивниот пол? Немате ли другари од обата пола? Нели многупати ви помогнале идеите/советите (=> умствените напрегања!) на личности од спротивниот пол?

Доколку стварно мислите дека улогата на спротивниот пол треба да се сведе само на продолжување на видот и нискоинтелигентни физички активности, тогаш нешто не е во ред со вашата перцепција.

И веќе стварно доста се плукате по темиве, ко Рада и Буч сте. :pos2:

Заклучок од твете теми:
за мене не се глупави туку разочарувачки.На крај се виде дека секоја жена има свое мислење и си го кажува макар да е демант на она што го кажала предходната.А мажот слепо му верува на другарот кој ја тепа жената и го поддржува во тоа..и тако то:salut:

Заклучок од твете теми:
за мене не се глупави туку разочарувачки.На крај се виде дека секоја жена има свое мислење и си го кажува макар да е демант на она што го кажала предходната.А мажот слепо му верува на другарот кој ја тепа жената и го поддржува во тоа..и тако то:salut:

Те молам објасни ми го болдираново и кажи ми од кај го заклучи тоа

Според изјаснувањата на Никола и оние кои го поддржуваат, а ги има многу.тоа е еднинственото што ме зачуди многу.не си го фаќај за срце не реков дека ти го подржуваш, фала богу дека има исклучоци недајбоже да нема.

Ќе ме банира чичко администратор ако отворам тема “Апел за подобро вчера?“:nesum:

Ќе ме банира чичко администратор ако отворам тема “Апел за подобро вчера?“:nesum:
Да, освен ако не e поставена покајнички во смисла "Ах, зашто не дадов вчера, ме чеша денес" :)

Далеку од тоа...

Па жената веќе купила телевизор, затоа реков дека нема смисла да го купи и вториот. За еднаквост зборуваме, не е фер само таа да допринесува :icon_lol:
Ма мажот може само да си ги оптегне нозете, не мора да купува и носи, нека остави на жената. Ама, како што би рекле вие за природата, во природата ви е да сакате да се докажувате, недај боже да испадне дека жената е поспособна:pos:
Порано само мажите носеле по 2 па и по три телевизора, значи рамноправноста подразбира жената да ги носи тие 3 телевизора по потреба.
Истото важи и за докажувањето...ќе мора да смените начинот на размислувањ:pos:

Порано само мажите носеле по 2 па и по три телевизора, значи рамноправноста подразбира жената да ги носи тие 3 телевизора по потреба.
Тешко. Порано не се луксузирале маживе со телевизори. Еден добивале. Сега по заслуга добиваат уште еден за да се радуваат. Па после да видиш како знаат да си ја задоволат партнерката, фрчи секс по сите ќошиња од куќата:baeh:
burn84 напиша:
Истото важи и за докажувањето...ќе мора да смените начинот на размислувањ:pos:
Само вие докажувајте се, мене ич не ми пречи.
Ајде, знаеме дека човек се докажува кога мора да го прави тоа за да не се покаже дека е нешто помалку од другиот:hihi:

Бре, ама сум запнала за телевизорите :icon_lol:
Забавна ми беше темава, ме насмеавте, па сега да им оставам простор на посериозните да се изјаснуваат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom