- Член од
- 5 јануари 2008
- Мислења
- 981
- Поени од реакции
- 408
momentalno nemam biblija do mane inace bi ti gi kazal.Е кои се другите ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
momentalno nemam biblija do mane inace bi ti gi kazal.Е кои се другите ?
Eva nee od Adam tuku tie se od Boga.
No covekot zaradi neposlusnosta sega strada od tie zemni nepogodi, ne zaradi voljata na Boga, taka da bide, toa e delo na odnosot na coekot kon sozdadenoto od Boga, kakao kruna na zemjata, upravnik, celo na vekot.
Covekot ima slobodna volja da bira kade odi, dobroto ili zloto.Sekoja veroispoved ima svoj stav deka vo nea e vistinata, nie Pravoslavnite velime deka vistinata e vo Crkvata vo Hristos i nikade na drugo mesto, dokolku covekot ima barem malku logika i razum bi ja spoznal religijata vnatre vo srceto koesto e centar na covekovotobitije.
momentalno nemam biblija do mane inace bi ti gi kazal.
Brat ako sakas procitaj, pisuva, sao koj saka da procita ima koj ne sigurno ke nema.
Одговор?Е кои се другите ?
Одговор?
Brat ako sakas procitaj, pisuva, sao koj saka da procita ima koj ne sigurno ke nema.
pa da znais deka pa tebe nikoj nisto ne te prasa. Nema so da se mesas jas pravam, muabet so prijatelot pred tebe, bez navreda ako sakas da se ufrlas vo temata nema priblem samo toa sto me ousdi mislam deka ne ti e bas najdobar pocetok.poz.
Znaci sakav da napisam bez zaobikoluvanje i bez prazni odgovori ali aj vikam nema potreba no ocigledno imalo potreba))
Znaci sega ima uste edno pod prasanje, znaes da odgovoris ili ne? Ako znaes odgovori (znaci bez zaobikoluvanje i bez prazni odgovori - Toa e taka zosto e taka i citati od biblija), a ako ne znaes da odgovoris togas ne ni doagjaj do zaklucoci kako toa so bozjata intervencija.
Eva nee od Adam tuku tie se od Boga.
No covekot zaradi neposlusnosta sega strada od tie zemni nepogodi, ne zaradi voljata na Boga, taka da bide, toa e delo na odnosot na coekot kon sozdadenoto od Boga, kakao kruna na zemjata, upravnik, celo na vekot.
Covekot ima slobodna volja da bira kade odi, dobroto ili zloto.Sekoja veroispoved ima svoj stav deka vo nea e vistinata, nie Pravoslavnite velime deka vistinata e vo Crkvata vo Hristos i nikade na drugo mesto, dokolku covekot ima barem malku logika i razum bi ja spoznal religijata vnatre vo srceto koesto e centar na covekovotobitije.
Еве сум, а одговори добивате од почеток само кој да ги свати?:helou:Prva rabota ako sakas muabet samo so prijatelot imas PM
Vtora rabota ti koga kje kazes na nekoj deka zivee vo zabluda ne osuduvas (kako sto napravi eden post nad mene)
Treta rabota ne mi e pocetok citaj pogore postovi.
Zgora na seto toa ne mi odgovori na prasanjeto (kako i ocekuvano).
Nieden ne dade odgovor a da se pridrzuva do ova, te. nikakov odgovor ne ni proizleze ovde na niedno prasanje. Drugarceto Zeng go snema nekako...
Еве сум, а одговори добивате од почеток само кој да ги свати?:helou:
Ne ti ja svakam sporedbava.Mozebi zatoa sto se dve sosema razlicni raboti. Prosostvo na Isaija(covek); evangelieto spored Matej(covek);.Procitaj go mojot post uste ednas tamu ubavo napisav deka site vakvi prorostva i dr. bezvezni raboti se napisani od COVEK koj sto bil popameten od ostanatite vo svoeto okruzuvanje taka da ova ne ti drzi . Mozes i cela biblija kuran ili neznam so drugo da citiras no pak ke se svede na edna rabota se poteknuva od covekot e nameneta za samiot nego so cel da postoi nekoja etnicka raspredelba t.e grupi na luge koi ke imaat razlicni pogledi a isti stremezi kon rabotite(zboram za tie sto veruvaat). I sekoja takanarecena misterija e misterija se do onoj moment koga nema da se najde nekoe naucno ili logicno objasnuvanje.Ako ne e problem bi ve zamolil tie sto ste ubedeni deka gospod postoi da mi odgovorite:
1.Kako go zamusluvate fizikusot na gospod (dokolku go zamisluvate kako takov)?
2.Kako nastanal covekot?
3.I ako religijata i verbata vo gospod treba da donese nekoe duhovno splotuvanje zasto bas poradi taa religija se soocuvame so verski vojni?
4.Zasto postojat tolku vidovi na veri ?
Fala odnapred i ocekuvam pred se realni i iskreni odgovori
Имаш дури два одговора на ова прашање:Ајде сега јас да поставам едно прашање на сите атеисти па ако најдете одговор пишете.
Од каде им е идејата на луѓето за постоењето на Бог ако тој не постои, дури и во праисторијата луѓето верувале во некакви Богови, како може на еден прост неандерталец да му дојде идеја за нешто над се, нешто што контролира се, дали на вас некогаш ви дошла идеја за нешто за што немате чуено, видено, почувствувано, дали совршенството за кое говориме е нешто без никаква основа?
Чекам одговор.