Бугарските конц. логори кои среќно беа преименувани во “спасување“ на Евреите:
--- надополнето ---
Со вакви публични навреди,нема потреба да се дискутира со тебе. Когато се научиш да водиш нормална дискусиja-заповедаj пак.За теб диалога е забранет со декрет.
.
А јас ти го цитирам бугарскиот “ослободителен“ закон:
Сте биле нацисти, тоа сте го докажале во практика, затоа немој ти мене да ми се вреѓаш кога станува збор за твојата историја.
--- надополнето ---
Сте испраќале дечиња под 4 години во концентрациони логори и имате образ да се кажете “спасители“:
--- надополнето ---
Цитирам ти последно от дневника на Богдан Филов - премиер во това време што пишува:
Така и става. Радвам се дека постоjaт и дневниците на Филов и на Бекерле,за да можат да ви се покажуват винаги,кога започнете да изкривувате вистината.
Ептен се радуваш, мислејќи дека ќе можеш да интерпретираш поинаку од запишанотото доколку ги немаме на увид ние самите, брех брех, пусти желби.
Еве како Филов признава дека ЗНАЕЛ што ги очекува Евреите во Полска, но исто како и во твојот цитат, се обидува да се прави наудрен дека “на работа“ ги носеле, бре бре, најдобри работодавачи за време на 2 С.В. да ти биле Бугарињава нацистички.
Сепак, резултатот на сите им е познат - ЕВРЕИТЕ КОИ ГИ ИСПРАТИЈА “НА РАБОТА“ СИТЕ ДО ЕДЕН БЕА УБИЕНИ.