Фан клуб - РК Вардар

П

Паспарту

Гостин
Ајде сега 10 нови играчи за наредната сезона, УТОВАР-ИСТОВАР :icon_lol:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
У сабота игравме повторно против Металург, првенствен натпревар. :)

Член од
9 август 2010
Мислења
105
Поени од реакции
27
Денес на тренингот на Вардар се појавил нов играч,името не му го знам,дечкото е од Србија и има 20 години

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Супер, само ќе си трупаме второкласни Срби, Црногорци, Хрвати, како ние да немаме наши деца!!!
Ми се смачи веќе...

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Супер, само ќе си трупаме второкласни Срби, Црногорци, Хрвати, како ние да немаме наши деца!!!
Ми се смачи веќе...
eeх стара болка..да не ја пишувам едната иста приказна со лош крај по којзнае кој пат низ темиве кајганџиски

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.054
Ми се смачи веќе...
Реално и нема кого да земеме, пошто Мерталург ги прибира појаките играчи. Сигурно и тимот на Пелистер ќе се базира на второкласни Македонски ракомертари, па Вардар ако сака успех ќе мора да купува играчи од странство...
Што знаеш можеби ќе се погодат некои како Прибак, Ракчевиќ или Недовеза :)

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Брат ако влези Силјан Мицевски (што е многу блиску) тешко дека Пелистер ке купва второкласни македонски играчи- ке видите сите ке се уверите за неколку месеци ако дојди:vozbud:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.054
Брат ако влези Силјан Мицевски (што е многу блиску) тешко дека Пелистер ке купва второкласни македонски играчи- ке видите сите ке се уверите за неколку месеци ако дојди:vozbud:
Абе океј е човекот, сигурно ќе има намери големи, ама реално да збориме повеќе од Минчо нема шанси да даде...
Пелистер ќе може да се задоволи само со тоа што ќе биде вишок во Металург пошто имаат цела колопија од репртезентативци кои воглавно за кур не ги бидува...
Манасков брзо напредува и од него ми е највеќе страв...
Силјан може на Михајло да му парира па и подобар тим да направи од него, но со Металург никако...
Па нас ни преостанува да бараме по странство :)

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Силјан го споредваш со Минчо ??:nesvest::nesvest:
Брат Минчо за Силјан е ситна риба, на Силјан пола Битола, пола Охрид се бшка шо има фирми ова она...
Силјан ако влези Пелистер ке се шампиони, дури беше Силјан во Пелистер "жареа и палеа"..

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Не го споредувајте Циле со Минчо или со Михајло, не ги споредувајте ни Металург со Пелистер... Точно дека и Минчо и Циле се јаки, точно дека цела репрезенација ја има собрано Минчо, ама и еве со толкав буџет се срамат низ европа со играчи како Велко, Бозле, Миркуловски, Стоилов... Тоа се се второкласни играчи за мене. Па еден Зарков на 42 години изигра цела утакмица, а еден Ванчо кој е репрезентативец на 32-3 години едвај 15-тина минути одеше по паркетот. Циле (доколку влези) сигурен сум дека нема да лупа пари на играчи кои имаат две леви нозе, Циле е искусен не е од вчера! Сигурен сум дека нема да донеси некои кои само ќе се гојат и ќе легачат, туку ќе дојси играчи кои ќе гинат за Пелистер + полна сала и успехот е тука. И нема никаква врска јас мислам со тоа кој е побогат, важно е кој подобра екипа ќе направи. Еден битолчанец играч на Вардар пред некоја сезона кога едвај спасија глава во Битола, ми рече ова за нас е дерби... Металург се селанчиња ако им фрлат пари ќе играт ко навиени ако не добиваме сигурно. Мене искрено (не провоцирам нити сум ироничен) Металург ми е за класа послаба екипа од Вардар, ама Вардар не е уигран, Вардар менва 3 тренери во сезона... Какви само играчи имате вие не сте ни свесни, е сега дали не се платени, дали Михајло прај некои мучки или нешто друго е во прашање стварно незнам.
Како и да е, мој совет е Вардар да пушти само 1-2ца играчи и да купи само уште толку. Ништо повеќе, да го остави Вујо со екипата подолго време и резултатите ќе стигнат. Имав разбрано од некои луѓе дека Михајло ги дупел играчите од странство и дека не ги плаќал редовно и затоа овие си заминувале и затоа секоја сезона по 20 играчи сте носеле и пуштале, ама тоа само Михајло знај колку е вистина. Минчо е според мене патетичен, ако за него е успех дупла титула во една ваква мизерна лига, со милионски буџет, и со најпознатиот тренер во денешницава е тогаш стварно алав да му е :nesvest: Само незнам до кога ќе му биде интересна играчката РК Металург, ко ќе му се стемни него се ќе батали и Металург ќе се угасни...

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
^ Ама и ти изгледа не знаеш кој е Минчо?
Абе брат да не згреши ти, ти да не не знаеш кој е Циле
Циле ако влези во Пелистер рачунајте Вардар и Металург ке се ИГРАЧКИ за Пелистер
И Циле дури беше Пелистер носеше по 2-3 странци ама играчи ТОП како Мирзамемедов (најдоброто десно крило во лигата то време) Новокмет (ПЕРФЕКТЕН ИГРАЧ, не сакам да зборам за него, едноставно игралот беше одличен имаше и техника и шут се), Пелешенко (столб на одбраната) и ред други

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Михајло е СТАРО КУЧЕ,шо би се рекло со народен речник КУРНАЗ....
Децении искуство во ракометот си го прават своето...
Не е будала да фрла пари за некои играчи од некои вукојебини од Србија,Црна Гора....
Нормално ќе им вети висока плата....да речиме пример 10 илјади евра,сето тоа на хартија а играчите добиваат многу помалку....
А и толку треба да добиваат-ова е паметен потег на Михајло.....
Си врти пари....
Па кој кур се некои играчи шо бараат по 5000 евра плата за една ваква никаква лига?
Кога гледам колкави плати калапат играчите на Металург ми се повраќа....
Не знам кој ги одбира засилувањата на Металург,ама јас да сум на местото на Минчо ќе му стегнам ОТКАЗ.....
Со тие пари шо ги фрлаат за дрва како Стоилов,Јоноски,Миркуловски,мали Мојсо.Велко...да не ги редам другите ќе донесат еден супер играч кој ќе ја направи разликата......
Вакви играчи не вредат ни за 500 евра месец,а камали 10 пати по толку,колку шо земаат...
Јас да сум газда.. на сите ќе им ги скинам платите,максимум до 1000 евра...освен на Наумче,Диви...дечките стварно вредат и ја оправдуваат парата која ја земаат.....
Да имаш буџет од 1 милион евра,да имаш тренер кој зема речиси 200 тисуча евра годишно,и да не поминиш екипи од калибарот на Динамо Минск,Порто,Запорожје е класичен пример на лоша селекција на играчи...
А околу споредбите Циле-Михајло-Минчо.....
Нема врска кој колку пари дава,и кој колку милиони тежи......селекцијата на играчите е НАЈВАЖНА...
Пелистер кога беше шампион во 2005 имаше буџет од некаде 250 илјади евра...
Со тие пари ја имаше речиси цела репрезентација...Мојсо,Бранче,Диви,Ванчо,Аљушот...+Пепи....
Денес Металург дава неколку пати повеќе пари од Пелистер-а во своите редови ги има "квалитетните репрезентативци"Мојсо Мали,Мите Стоилов.Велко,Јоноски,Миркуловски,Левов...
Ех Минчо,Минчо....

Kajgana Shop

На врв Bottom