- Член од
- 22 ноември 2009
- Мислења
- 1.926
- Поени од реакции
- 2.968
Моментално во дуели е 2:1 за нив така? Нема да следи уште еден дуел?
Не ја знам табелава моментално колку сме зад нив
Не ја знам табелава моментално колку сме зад нив
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Следи, во полусезоната игравме 2 и сеа 2Мислам дека сме 7 бода позади нив сеа
а дали следи уште еден дуел незнам...
Сабер и да ја додадме помошта на судиите... и плус над 12 седмерци што досудија.. да се судеше асално уверен сум дека разликата ке беше многу поголема!
Следи, во полусезоната игравме 2 и сеа 2
Кога не добивале помош од судиите...
Иритра што секогаш кога ќе се досуди нешто против нив цела екипа и тренери и младински тренери (особено тоа копилето што им е тренер на младинците и што јаде гомна секој меч :nerv, се бунат креваат фама, и скоро секогаш има мешаници и турканици ако не слават они
Но не се ништо посебно, да го имавме Стојановиќ во првиот дел од сезоната, табелата немаше да биде ваква
Заостануваме 6 бода и има уште еден дуел кај нас. Шанси веќе за титула немаме, но купот мора да се освои![]()
Секоја чест.. и тие малце што беа во салата за Вардар особено со челниците и главните луге на Вардар имаше подршка на Вардар... Сосема заслужена победа а тоа судиите особено оној залижаниот све да му ебам све во корист на Металург судеше ама и џабе му беше тоа сепак Вардар пак победија..
Можеби не судат СЕ во нивна полза, но во последните наши дуели скоро секогаш не оштетувале во сите спорни ситуации. Мене не ме нервира тоа највеќе. Највеќе на живци ми иде кога при секоја судиска одлука цело раководство на Металург (од тренер, играчи, спонзор, тој со вратот дебелиот што и да е во екипата, младинскиот тренер (млад дечко со кратка косица кој скоро секогаш седи позади судиите), и уште неколку ликови), скока во терен, се заканува се растрчува :nerv:Ако судијата судеше против Вардар нон-стоп како што викаш СЕ судеше за Металург, тогаш Металург ке победија. Во Македонија ако судиите се на една страна и + домаќин неможеш ништо да направиш.
Но во спротивно, можеби малку им помогна на Металург како домаќини али нема везе кога Вардар изигра фантастичен натпревар, кога ги надигра и во одбрана и во напад, Металург немаше ништо во одбрана, тапа беа. Додека Вардар парираа насекаде односно напад и одбрана па и голманот, Диви беше супер денеска одбрани супер топки, односно фати и пенал.
Честитки победа и заслужено!
Можеби не судат СЕ во нивна полза, но во последните наши дуели скоро секогаш не оштетувале во сите спорни ситуации. Мене не ме нервира тоа највеќе. Највеќе на живци ми иде кога при секоја судиска одлука цело раководство на Металург (од тренер, играчи, спонзор, тој со вратот дебелиот што и да е во екипата, младинскиот тренер (млад дечко со кратка косица кој скоро секогаш седи позади судиите), и уште неколку ликови), скока во терен, се заканува се растрчува :nerv:
Па да му ебам мајката, да не се знаело пораз да се истрпи...
Червар реагира на секоја одлука и тоа предизвикува тежок револт кај нас, затоа следуваат навреди од типот "Усташка пичко".
Потегот на Георгиевски ми беше врв. Влага по крило, Ангеловски го промашува, судијата суди пенал и исклучување за Бранко
Притоа копиљов станува и се затрчува накај Ангеловски во стилот "Дали си ти нормален, каков фаул ми направи..."
Цела екипа глумци...Тоа е кога го имаат главниот актер (миркуловски) да им покаже како се глуми:tv:
Како прво да ти кажам ова е нивна работа што прават таму што ке скокат и се дерат на секоја одлука нормално е тоа, секој да губи или нешто да се случи судиајта да направи грешка, не грешка туку да си досуди правилно и тогаш ке реагираат тие што губаат, нормално е тоа кај секоја екипа без разлика.
Тренер е, што сака нека прави нека реагира на секоја одлука неможе ништо да смени освен може да му дадат казна или слично, но тоа кај не постои бидејки тие се Металург.
Инаку ај да те ставам тебе судија и на овој старт врз Ѓоргиев да беше се виде дека овој од Вардар пушти раце и во залет и во скок беше играчот на Металург и нормално, е тука ама баш секој судија ќе суди најмалку пенал. Зошто не се буни ти кога го досуди пеналот, па после кога виде дека немало контакт тогаш се буниш? Нормално е од дечково ваква реакција да направи спорт е се глума, за да здобие и он нешто, ама јас мислам дека сепак имаше МАЛ контакт иаку го промаши со левата рака пак го закачи малку, колку толку изгуби контрола и затоа беше оваа неговата реакција.
Тие што ги викате вие што скокаат од ложите, по мрежите што се замарате со ова, што има корист Металург од ова, па најмалку играчите на Вардар, нормално е присутна е нервозата кај тимот што брка резултат па кој и да е ке се нервире и ке реагире на секоја одлука на судиите досудена против клубот.
Така да, победивте, уживајте. Честитки уште еднаш.
Да не развлекуваме многу за фаулот, факт е дека немаше ни мал контакт, и тоа ти е исто како во фудбал некој да направи клизач во празно :smir:
Небитна ствар да го баталиме тој муабет.
Нивното бунење можеби нема ништо да промени (освен што никој не ги казнува) ама премногу иритира. И тоа не е случај само во нивна сала. Во КАЛЕ секогаш седат зад делегатот и скокаат како мајмуни на секоја одлука, а притоа никој не мрда ни со прст да се остранат од тие места. Слично беше и во Борис Трајковски, скокаа цела утакмица лани иако водеа (финалето на купот зборам:smir
. Поентата е дека вршат невиден притисок и кога водат и кога губат. Да го вршат притисикот навивачите е нормално, но притисок да врши цела управа и тренери и резерви ислично, а притоа никој да не мрдне со прст да ги отстрани е чиста глупост и многу иритира, но и ни ги прави победите послатки:helou: