Силата на руската армија денес

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека Јапанците не смеат да извезуваат оружје по договорот со Америте по Втора Светска Војна, а во тој случај не се исплати да правиш оружје, нарочито што им е мала војската па цената на развој на нова технологија е толкав што поевтино е да купиш.

Мала дигресија. Америка нема научен кадар. Тоа се 90% руси, германци, јапонци, индијци и тн. сепак парата ја врти играта. И повторно ќе повторам доколку Русија не беше влијателна во светот немаше да биде член на Г8.
Се надевам дека не си сериозна со ова? Погледни листа на универзитети и види од каде испаѓа најдобриот кадар. Исто погледни од кои земји доаѓаат најмногу иновации, кои земји постојано пронаоѓаат лекови и вакцини меѓу илјадници други работи.
Не негирам ниту дека Јапонија е слаба сила меѓутоа ако имаа до толку добро развиена технологија, а и факт е дека се земја која немаше економска криза низ која поминува Русија зошто тогаш не се способни сами целосно да се наоружаат туку набавуваат опрема од Америка, Германија и останатите европски земји.
Не знам. Зошто Јапонија е единствената земја која продава еден посебен дел за нуклеарни реактори и цел свет набавува од нив. Зошто никој друг не го изградил? Можеби затоа што нема потреба и можебизатоа што решила да инвестира во други работи. Не мора денес секоја земја да произведува се самостојно.

Се надевам дека не си сериозна со ова? Погледни листа на универзитети и види од каде испаѓа најдобриот кадар. Исто погледни од кои земји доаѓаат најмногу иновации, кои земји постојано пронаоѓаат лекови и вакцини меѓу илјадници други работи.

Не знам. Зошто Јапонија е единствената земја која продава еден посебен дел за нуклеарни реактори и цел свет набавува од нив. Зошто никој друг не го изградил? Можеби затоа што нема потреба и можебизатоа што решила да инвестира во други работи. Не мора денес секоја земја да произведува се самостојно.

Па убаво ти вика. Тоа се претежно странци. Дури и после втората светска војна Америте ги собираат најдобрите германски научници. Друго тоа со универзитетите не е никаков показател. Таму не студираат и не предаваат само Американци.

Па убаво ти вика. Тоа се претежно странци. Дури и после втората светска војна Америте ги собираат најдобрите германски научници. Друго тоа со универзитетите не е никаков показател. Таму не студираат и не предаваат само Американци.

Нема благе везе. Не студираат и не предаваат само Американци, ама американци се 95% ако не и повеќе. А и тие 5% накрај остануваат во америка така да се е џабе.

Нема благе везе. Не студираат и не предаваат само Американци, ама американци се 95% ако не и повеќе. А и тие 5% накрај остануваат во америка така да се е џабе.

:pos2::pos2:

:pos2::pos2:

Ох чекај шо се смеам на интернет има податоци за тоа.

http://opendoors.iienetwork.org/?p=69736
http://www.census.gov/Press-Release/www/releases/archives/education/005157.html

Во прави си што се смееш види колку голем процент сум дал.

Знаеш дека другарка на мајка ми работи во банка?

Ај сега некоја корисна информација да ти кажам.

MIT ке го земам за пример. На мастер и докторски студии има околу 6000 студенти, од кои 2800 и нешто се странци. Не веруваш? Епа почни.
http://web.mit.edu/facts/enrollment.html
Можеби на база на цела Северна Америка не вреди истото, ама зар е битно тоа? Не, се разбира дека не е. Битно е следново:
МИТ = Водечки факултет во САД за технологија, и пола од елитата им се странци. Едноставно нели...тоа е САД.

MIT ке го земам за пример. На мастер и докторски студии има околу 6000 студенти, од кои 2800 и нешто се странци. Не веруваш? Епа почни.
Можеби на база на цела Северна Америка не вреди истото, ама зар е битно тоа? Не, се разбира дека не е. Битно е следново:
МИТ = Водечки факултет во САД за технологија, и пола од елитата им се странци. Едноставно нели...тоа е САД.

И шо сеа?:)
Што е битно дали аргатите се палестинци или марсовци...битно е да се заврши работата.
Колку пари-толку музика.
Кур ја боли америка дали инжињерот е од друга националност.:)

И шо сеа?:)
Што е битно дали аргатите се палестинци или марсовци...битно е да се заврши работата.
Колку пари-толку музика.
Кур ја боли америка дали инжињерот е од друга националност.:)

Мене да ти кажам па ич не ми е гајле за Русија и за САД, само дадов одговор. Камо среќа да се расправавте за Македонија како што расправате за нив. 23 страни, Бог да чува.

Па и македонија има странци 25% на нашите факултети. А чекај тоа биле албанците. Како што се на листава црнците, азијците и индијанците (сите кои денес се кажуваат како американци по националност) кои ти ги броиш за странци.:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Едноставно нели тоа е МИТ тоа е Америка тоа се пдоатоците кои некако не се слагаат со твоите твдења.:jaj:

А да заборавив да ти кажам. Не ти кажувам каде работат мајките на моите другарки.:pipi:

Па и македонија има странци 25% на нашите факултети. А чекај тоа биле албанците. Како што се на листава црнците, азијците и индијанците (сите кои денес се кажуваат како американци по националност) кои ти ги броиш за странци.:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Едноставно нели тоа е МИТ тоа е Америка тоа се пдоатоците кои некако не се слагаат со твоите твдења.:jaj:

А да заборавив да ти кажам. Не ти кажувам каде работат мајките на моите другарки.:pipi:

Така е! Сите лажат. Се е лага! Почнуваш да замараш, ако не ти се валидни податоците ок. Ајде поздрав.

Така е! Сите лажат. Се е лага!

Не јас им верувам на МИТ и на нивните податоци. Само прашањето е дали ти им веруваш на нивните?

И види одново кои се бројките таму дадени и за што се тие 2800студенти.

Што бре да видам човеку...

International Students and Scholars by Region
Students* Scholars*
Africa 3% 1%
Asia 51%
Latin America and the Caribbean 8%
Europe 25%
Middle East 5%
Canada 7%
Oceania 1%
* Percentages are rounded.
Oва се информации за странци.

Тоа ти што гледаш се малцинства, значи плаќаат даноци како секој друг државјанин на САД. Тоа не се странци.

Што бре да видам човеку...

International Students and Scholars by Region
Students* Scholars*
Africa 3% 1%
Asia 51%
Latin America and the Caribbean 8%
Europe 25%
Middle East 5%
Canada 7%
Oceania 1%
* Percentages are rounded.

Овие региони не се во САД. Јасно ти е тоа?

Леле не ми се верува. Собери ги бројките 100%. Така да не нема Американци на МИТ? Тоа ти е статистика за странски студенти. Дај ми број од вкупно колку се? Не ми давај некои бројки клоку црнци имало. Црнците си се од америка. И ако не знаеш не спамирај на празно.

Леле не ми се верува. Собери ги бројките 100%. Така да не нема Американци на МИТ? Тоа ти е статистика за странски студенти. Дај ми број од вкупно колку се? Не ми давај некои бројки клоку црнци имало. Црнците си се од америка. И ако не знаеш не спамирај на празно.

:pos2::pos2::pos2:
Луд си еј, ме изнасмеа. Тоа се информации за странци, од каде доаѓаат, тоа не ти е јасно? Него ајде, остани ми поздравен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom